G4Media.ro

Aurescu: România va susţine crearea unui tribunal special care să analizeze crima…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Aurescu: România va susţine crearea unui tribunal special care să analizeze crima de agresiune din Ucraina

România va susţine crearea unui tribunal special care să analizeze „crima de agresiune din Ucraina”, a declarat, vineri, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, transmite Agerpres.

Aurescu a avut o intervenţie la lansarea volumului în limba engleză „Vespasian V. Pella and the ideal of peace through law”, de Aurora Ciucă.

„Vom continua să ne implicăm în efortul colectiv, fără precedent, de a face dreptate victimelor celor mai grave crime comise în Ucraina. Cei responsabili de ele trebuie să plătească, iar eforturile noastre colective trebuie să fie eficiente în acest domeniu, deoarece Ucraina vrea dreptatea pe care o merită”, a arătat şeful diplomaţiei române.

Aurescu a vorbit şi despre dialogurile de la recenta Adunare Generală ONU. „Mesajul României a fost cât se poate de clar şi a fost aliniat cu viziunea lui Vespasian Pella – acela că trebuie să ne asigurăm că este făcută dreptate şi că cei vinovaţi vor fi traşi la răspundere. Nu putem permite ca dreptul internaţional bazat pe reguli să fie subminat”, a spus el.

Totodată, a subliniat că „tragerea la răspundere este esenţială atunci când vorbim de evenimentele din Ucraina, de ce se întâmplă acum ucrainenilor”.

Mai mult, Aurescu a reiterat că „România este un susţinător solid în eforturile legate de identificarea celor responsabili de toate crimele grave comise în Ucraina”.

Ministrul de Externe a vorbit de actualitatea gândirii lui Vespasian Pella.

„În aceste vremuri grele şi complicate, marcate de războiul brutal, neprovocat, nejustificat şi ilegal al Rusiei împotriva Ucrainei, importanţa dreptului internaţional, a statului de drept internaţional, a instrumentelor dreptului internaţional devine mai evidentă ca niciodată. Dreptul internaţional este crucial şi vital”, a spus Bogdan Aurescu.

Potrivit lui Aurescu, Vespasian Pella „a avut gândirea progresistă şi viziunea sofisticată asupra lumii, prin prisma dreptului internaţional, a fost un pionier şi părinte fondator al dreptului penal internaţional”.

„Crearea Curţii Penale Internaţionale, în 2002, poate fi considerată şi rezultat direct al muncii neobosite a lui Vespasian Pella, care era alimentată de credinţa sa că o lume fără impunitate poate exista doar prin contribuţia colectivă şi responsabilitatea solidă a statelor”, a mai afirmat Bogdan Aurescu.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

 1. Guvernul Ucrainei cu sediul in București vrea să facă dreptate la un tribunal special.
  Mafioții nu au altceva de făcut decât să facă dreptate pentru ucrainieni.
  Aici la noi totul e OK.
  Nouă cine ne face dreptate? Bruxelles?
  Nouă nu ne trebuie un tribunal special să bagăm in pușcărie pe toți hoții și tradătorii de țară din ultimii 33 de ani?
  La aia nu se inghesuie nici PSD nici PNL nici UDMR.
  Acuma ei n-il flutură pe Putin in fața să nu vedem noi cum ne bagă mâna în buzunar și ne fură la gaz, curent, benzină, taxe de proprietate și dobânzi.
  În timp ce românii mor de foame și frig ucrainiencele din România stau la plaja la Mamaia și barbați lor care ar trebui să fie pe front se plimbă cu mașini de lux pe bani europeni.
  Dreptatea in România poate să mai aștepte 30 de ani.
  Și nu o să vină de la Bruxelles, PSD, PNL sau UDMR.

  • Cine a murit, mă, de foame și frig? A fost așa de frig la noi că au înghețat oamenii în case? Bați câmpii…

 2. Da, da, cand voi NU ati facut DREPTATE nici azi VICTIMELOR de la Revolutie-1989!!!(peste 1000 de morti!), nici victimelor Mineriadelor si nici celor agresati de jandarmi la Protestul din 10 August 2018, desi sunt deschise Dosare penale in urma unor plangeri!
  Ispravitilor!!!

 3. Ilici .. esti o mizerie rusofilo AURolacã 👹🇷🇺💣💣💣💣🗽