G4Media.ro

Aurescu, după ce Curtea Penală Internaţională a emis mandat de arestare pe…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Aurescu, după ce Curtea Penală Internaţională a emis mandat de arestare pe numele lui Putin: Nu ar trebui să existe impunitate pentru crimele internaţionale comise în timpul războiului ilegal al Rusiei împotriva Ucrainei!

Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu a afirmat că „nu ar trebui să existe impunitate pentru crimele internaţionale comise în timpul războiului ilegal al Rusiei împotriva Ucrainei”, după ce Curtea Penală Internaţională a emis, vineri, un mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin, relatează News.ro.

„Nu ar trebui să existe impunitate pentru crimele internaţionale comise în timpul războiului ilegal al Rusiei împotriva Ucrainei! România sprijină pe deplin munca şi eforturile Curţii Penale Internaţionale, care a fost sesizată acum un an împreună cu alte 42 de state. Nu există pace fără dreptate!”, a scris Bogdan Aurescu, vineri pe Twitter.

Reacţia vine în contextul în care Curtea Penală Internaţională (CPI) a emis vineri un mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin, cu privire la responsabilitatea acestuia în crime de război comise în Ucraina de la începutul invaziei ruse, la 24 februarie 2022, relatează AFP.

„Azi, la 17 martie 2023, Camera Preliminară II a Curţii Penale Internaţionale a emis mandat de arestare a două persoane, în cadrul situaţiei din Ucraina: domnul Vladimir Vladimirovici Putin şi doamna Maria Alekseievna Lvova-Belova”, comisarul prezidenţial însărcinat cu drepturile copilului în Rusia, anunţă într-un comunicat CPI.

Putin „este presupus responsabil de crima de război de deportare ilegală a populaţiei (copii) şi de transferul ilegal de populaţie (copii) din zone ocupate în Ucraina către Federaţia rusă”, precizează Curtea.

„Crimele ar fi fost comise de teritoriul ucrainean ocupat cel puţin începând de la 24 februarie 2022”, precizează CPI.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Aurescule, ocupă-te de problemele tale care te privesc direct!

  2. Aurescule, şti că dacă pune mâna PSD pe tot veţi păţi toţi ca Basiştii?
    Suntem ecoul ăluia de mai sus.