G4Media.ro

AUR susține că decizia Guvernului Cîțu de a introduce certificatul digital COVID-19…

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

AUR susține că decizia Guvernului Cîțu de a introduce certificatul digital COVID-19 este „ilegală”

Reprezentanții Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) susțin că decizia Guvernului de a introduce certificatul digital COVID pe teritoriul României este „ilegală” şi poate fi atacată în instanţă.

„Exerciţiul unor drepturi sau al unor libertăţi poate fi restrâns numai prin lege. Legea este un act normativ care emană de la organul legislativ al statului, adică de la Parlament. În nicio interpretare juridică, hotărârea Guvernului nu ţine loc de lege. Este limpede ca lumina zilei: Cîţu a adoptat o hotărâre eminamente anticonstituţională şi îi îndemnăm pe români să o anuleze în instanţă”, a declarat copreședintele AUR, Claudiu Târziu, într-un comunicat de presă al partidului.

La rândul său, deputatul George Simion, copreşedinte al AUR, a afirmat că prin introducerea „aşa-numitului” certificat verde digital se încearcă o segregare pe criterii sanitare.

„Guvernul Cîţu încalcă flagrant Constituţia şi legile ţării, substituindu-se Parlamentului. Mai mult, prin introducerea aşa-numitului certificat verde digital se încearcă o segregare pe criterii sanitare, inadmisibilă din punctul nostru de vedere. Deţinerea unui certificat de vaccinare nu ar trebui să fie o condiţie prealabilă pentru exercitarea dreptului la liberă circulaţie, iar eliberarea acestuia nu ar trebui să ducă la discriminare. Deja s-a ajuns foarte departe: se iau decizii nelegale şi peste capul românilor”, potrivit lui Simion.

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

8 comentarii

 1. se trezira si ei

 2. Nu are nici un sens ce zic oamenii astia aici. Legea a fost data in parlament ca, daca se trece de anumite praguri de infectivitate, anumite activitati se inchid sau restrang gradual pentru toata lumea. Deci in mod normal, restauratele ar trebui inchise complet, evenimente zero, etc.

  Certificatul verde da drepturi inapoi, nu restrange. Nu discrimineaza pentru ca poate sa-l obtina oricine. Da, daca esti vaccinat, il obtii automat. Daca nu esti, trebuie sa te testezi, si e valabil mult mai putin.

  Deci nu e vorba nici de discriminare, nici de restrangeri de drepturi. Care este atunci problema?

 3. AUR a votat cu ambele mânuțe pentru introducerea pensiilor speciale la primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți CJ. Parca spuneau ca sunt în greva… Deci, circ ieftin. De anul viitor romanii trebuie să-și strângă bine cureaua și să-și pregătească spinarea pentru sărăcie lucie,…apar noi pensii speciale umflate, grase rău…

 4. USR si AUR faima si mindria .

 5. iti suna apa in cap ?

 6. prostea ai auzit de UE?

 7. Adevarat ,nu este o lege

 8. Molusca, schimba-ti nick-ul, ca Agamita e un personaj simpatic. La tine bate vantul rau prin mansarda.