G4Media.ro

AUR rămâne fără candidat și la Sectorul 2 din București după ce…

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

AUR rămâne fără candidat și la Sectorul 2 din București după ce Andrei Tinu a anunțat că se retrage din cursă. Partidul extremist își pierde accelerat membri și candidați

Andrei Tinu (Partidul Republican), candidatul susținut de AUR pentru Primăria Sectorului 2 din București, a anunțat joi dimineață că se retrage din cursa electorală. El se alătură unei liste lungi de candidați susținuți de AUR și lideri de organizații care au părăsit partidul extremist chiar în prag de alegeri, lăsând practic formațiunea condusă de George Simion fără candidați.

Andrei Tinu, fiul fostului jurnalist Dumitru Tinu care a făcut carieră în presă atât în perioada comunistă, cât și în tranziție, a scris pe o rețea socială că ”am decis să mă retrag din cursa pentru funcția de primar al Sectorului 2. E un demers comun cu cel al colegilor republicani aflați pe listele AUR pentru consiliile locale din București. De ce de-abia acum? Fiindcă astăzi au rămas definitive candidaturile și niciun coleg republican nu are asigurat un post eligibil”.

În ultimele trei luni, zeci de membri și șefi de filiale sau candidați au părăsit partidul extremist AUR. În paralel, sondajele de opinie arată o stagnare sau o scădere a intenției de vot pentru AUR.

Cea mai recentă ruptură a avut loc în 1 mai, atunci când candidata la Primăria Buzău, Elena Năstăsoiu, a părăsit formațiunea împreună cu jumătate din candidații de pe lista Consiliului Local numind partidul ”cea mai mare otravă pentru electoratul românesc”.

În aprilie, Mihail Dojană, șeful AUR Sectorul 1, și Valentin Florea, candidatul partidului extremist AUR la Primăria Sectorului 6, au părăsit partidul vorbind de ”o iluzie dirijată de un Gunoi” și ”draci” care ”au înlocuit idealurile” și de ”oamenii care nu contează”, ci doar ”interesele de moment ale unor persoane”.

Aceste plecări au loc la o lună după evacuarea filialei AUR Piatra Neamț, unde membrii organizației împreună cu șeful acesteia și-au dat demisiile în bloc cu doar câteva ore înainte ca George Simion să ajungă în municipiu, la o întâlnire cu electoratul și conducerea organizației. Coordonatorul AUR Piatra Neamț a reproșat conducerii centrale a partidului că l-a impus la primărie pe Marius Apopei, un fost consilier județean PNL, și că filiala nu a fost consultată înainte de decizie.

Citește aici mai mult despre dezertările din AUR

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. De fiecare data, la alegeri partidele bidon se destrama si membrii lor se intorc in psd si pnl, unde nu au mai avut loc cand au plecat. Nici acum nu e loc, dar acolo daca nu cade, macar pica ceva.

  2. Efectul mult hulitei comasări

  3. asa sclav1lor, catigati-va donatiile :))

  4. e o confirmare ca Georgica i-a lasat sa faca campanie dar nu i-a lasat pe locuri eligibile pe liste. atat la locale cat si la ieruo-parlamentare

  5. Caragiale in toate regula…daca tablagii de la partidul de tinichea stiu cine este ca ei sunt cu voievozii…