G4Media.ro

AUR în Republica Moldova: Condamnă testarea obligatorie a profesorilor dacă aceștia refuză…

AUR în Republica Moldova: Condamnă testarea obligatorie a profesorilor dacă aceștia refuză să se vaccineze anti COVID 19

Liderul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) de la Chișinău, Vlad Bilețchi, a declarat că AUR condamnă cu fermitate decizia Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CENSP) din Republica Moldova și declarațiile oficialilor din Sănătate de la Chișinău privind obligativitatea testării periodice a profesorilor împotriva COVID-19, în cazul acesția refuză să se vaccineze cu ser anti-coronavirus.

Este vorba despre decizia care obligă cadrele didactice, dar și alți funcționari de stat, sau care activează în sectorul bugetar, sau fiind plătiți din bani publici, dacă nu sunt vaccinați sau dacă nu se vor vaccina, să efectueze un test la COVID-19 din cont propriu”, a declarat luni într-o conferință de presă, Vlad Bilețchi.

Este pentru prima dată când AUR pornește o retorică împotiva vaccinării în Republica Moldova, până acum ferindu-se de abordările similare pe care le are în România pe acest subiect. AUR a pozat în timpul campaniei electorale parlamentare din Republica Moldova din 11 iulie, atunci când a luat doar 0,5%, pe o retorică pro-europeană și s-a ferit de temele populiste anti-vaccinare pe care le propagă în România.

Astfel, AUR solicită autorităților să anuleze decizia privind vaccinarea profesorilor, iar în caz contrar, formațiunea se va adresa instanței de judecată, instituției Avocatului Poporului și la Curtea Constituțională.

Pe de altă parte, primarul socialist al Chișinăului, Ion Ceban, a scris pe pagina sa de Facebook că măsura de testare a profesorilor în cazul refuzului de a se vaccina „încalcă drepturile personale la libera alegere și la muncă” și a venit cu o serie de mesaje populiste la adresa actualei guvernări care încearcă să lupte cu numărul gapolant de înmulțire a cazurilor de COVID-19 în Republica Moldova.

Și da, dacă veți primi mustrări, sancțiuni și tot felul de presiuni, îi puteți da în judecată și veți câștiga. Cât privește profesorii și personalul auxiliar din municipiul Chișinău, se întorc la muncă din 1 septembrie. Dacă ministerul și guvernul așa doresc și sunt în incapacitate de a face ceva, profesorii din Chișinău vor fi testați la necesitate gratuit, iar pentru acest lucru am dispus alocarea a 3 milioane de lei”, a scris socialistul Ion Ceban care a declarat război deschis Ministerul Sănătății prin ultimele sale postări în privința măsurilor anti-COVID-19.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Cei care refuza nu sunt profesori, sunt covidioți, care nu-i pot învăța nimic bun pe elevi. Mai bine afară cu ei din sistem.

  2. Altceva nu mai știu să zică?

  3. AUR care!!! Cu 7000 voturi la alegerile din 11 iulie…

  4. Nu-i mai promovați pe AUR. Se dovedesc niște idioți care fac rău românilor încurajând anarhia, nu unirea și proliferarea bolilor. Nu au auzit de minte sănătoasă în corp sănătos. AUR fac politica lui Putin de dezbinare, nu o politică de unitate națională.