G4Media.ro

AUR îl cheamă pe premierul Ciucă în faţa Parlamentului, pentru a explica…

AUR îl cheamă pe premierul Ciucă în faţa Parlamentului, pentru a explica în ce condiţii a avut loc vizita preşedintelui Ungariei în România / Moţiune simplă, depusă împotriva ministrului Sportului, Eduard Novak

Alianţa pentru Unirea Românilor solicită prezenţa premierului Nicolae Ciucă în faţa Parlamentului reunit, pentru a explica în ce condiţii a avut loc vizita preşedintelui Ungariei în România. AUR mai anunţă că depune moţiune simplă împotriva ministrului Sportului, Eduard Novak, pentru atitudinea sa „sfidătoare şi jignitoare” la adresa românilor, relatează News.ro.

„În urma unei noi provocări venite din zona şovină maghiară, considerăm normal să îl invităm pe premierul Nicolae Ciucă în faţa Parlamentului şi în faţa opiniei publice, pentru a explica ce măsuri au fost luate în contextul vizitei aşa-zis private a preşedintelui Ungariei în România. Vrem şi noi să ştim cine a asigurat paza preşedintelui Ungariei în toată această perioadă – dacă SPP şi celelalte instituţii ale statului român au fost implicate. De asemenea, vrem să ştim de ce Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti nu a reacţionat la discursul nepotrivit al preşedintelui Novak Katalin de la Alba Iulia”, afirmă liderul AUR, George Simion.

El mai spune că a văzut şi o poză în Munţii Apuseni, pe Piatra Secuiului, cu o bornă vopsită în culorile Ungariei.

„Cu o zi înainte, vicepremierul României Kelemen Hunor a apărut la un eveniment cu harta Ungariei Mari în spate. Totodată, vinerea trecută, nişte terorişti condamnaţi pentru că au vrut să pună bombe de Ziua Naţională a României au fost medaliaţi în prezenţa a doi demnitari ai statului român de la UDMR. La un meci de hochei, nu a fost intonat imnul României şi, în prezenţa ministrului Mediului Tanczos Barna, s-a cântat imnul unui aşa-zis ţinut. La finala Cupei României la fotbal, suporterii echipei Sepsi Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele atunci când a fost intonat imnul României. Ministrul Mediului, cel care a refuzat să jure cu mâna pe Constituţie, a făcut mai multe comentarii provocatoare, iar deputaţi UDMR cu dublă cetăţenie sunt membri în comisiile SRI şi SIE”, spune el. ”

„Întreg şirul acesta de întâmplări din ultimele săptămâni pare să indice că există un plan de dezmembrare a României şi că actualele provocări venite din partea Budapestei şi a extremiştilor de la UDMR urmăresc să creeze tensiuni etnice. Nu înţelegem de ce premierul Ciucă şi coaliţia PSD-PNL permit aceste provocări ieftine. Ungaria este, astăzi, calul troian al Rusiei în NATO”, a mai declarat preşedintele AUR.

Alianţa pentru Unirea Românilor solicită UDMR să se delimiteze de evenimentul privind premierea „celor doi terorişti” şi anunţă că a pregătit o moţiune simplă împotriva ministrului Sportului, Eduard Novak, pentru atitudinea sa „sfidătoare şi jignitoare” la adresa românilor. Acesta a refuzat să recite imnul României, aflat în direct într-o emisiune televizată, şi a susţinut că hocheiştii care au cântat imnul aşa-zisului ţinut secuiesc „nu au lezat cu nimic imaginea României”.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

18 comentarii

 1. Indianu asta manelist Simbion cica e nationalist si pr0stii chiar il cred :))

  • Foarte bună caracterizare, nu o puteam face nici eu mai bine :-))))

  • Ciolacu și Simion sunt neam cu cra cra cra. Mai bine se apuca de cântat la mese.

  • ORI DE CITE ORI SCRIU UN COMENTARI CONTRA DICTORIU NUMI SE PERMITE POSTAREA COMENTARIULUI INTREBAREA MEA ESTE PE CINE DERANJEAZA? CIT DESPRE AUR DESPRE SIMION PARCA NU AM CUVINTE SA SUN CIT DE JOSNIC ESTE SIMION CU TOT CI AUR ,O RUSINE PENTRU ROMINIA

 2. Corect,Aur are dreptate , cineva trebuie sa-i bage mintile in cap nesimtitei aleia din Ungaria.

 3. simione ce mai este cu cimitirul din valea uzului

 4. Așa,și?

 5. „partidul extremist, AUR” draga redactie, ca poate rasistii de la USR nu mai sunt siguri de cine evorba si poate incep sa faca indieni sau hauristi pe cine nu trebuie

  • Pai nu faceati ma voi aurolacii liste negre cu jurnalisti si politicieni pe care sa-i e x e cutati dupa ce ajungeti la putere? Normal ca sunteti extremisti rasisti si legionari!

 6. ORI DE CITE ORI SCRIU UN COMENTARI CONTRA DICTORIU NUMI SE PERMITE POSTAREA COMENTARIULUI INTREBAREA MEA ESTE PE CINE DERANJEAZA? CIT DESPRE AUR DESPRE SIMION PARCA NU AM CUVINTE SA SUN CIT DE JOSNIC ESTE SIMION CU TOT CI AUR ,O RUSINE PENTRU ROMINIA

  • Ciucanezul să dea socoteală? Dotore nu știe nici măcar pe ce lume este! El a înțeles un singur lucru și anume că dacă se joacă dea prim-ministrul României primește o mulțime de bani. Atât!

  • Da o rușine, ce să mai! Îi apără pe săraci, le zice hoților pe nume, îi apără pe români de nesimțirea ungurilor, le-a zis și de privilegiile hoților care conduc țara etc. Numai fapte rele!

 7. Chiar așa! Simioane ce ai cu patrihoții?