G4Media.ro

AUR: Guvernul a venit exact cu aceeaşi ofertă pe care cadrele didactice…

sursa foto: G4Media/ Ilona Andrei

AUR: Guvernul a venit exact cu aceeaşi ofertă pe care cadrele didactice au respins-o. Este o bătaie de joc din partea coaliţiei la adresa dascălilor şi învăţământului românesc

Reprezentanţii partidului AUR au transmis că Guvernul a venit exact cu aceeaşi ofertă pe care cadrele didactice au respins-o. „Este o bătaie de joc din partea coaliţiei de guvernare la adresa dascălilor şi la adresa învăţământului românesc”, precizează aceştia, într-un comunicat de presă, citat de News.ro

„Anunţul Guvernului vine ca nuca în perete! Este o dovadă de iresponsabilitate să vii înainte de a purta noi discuţii cu reprezentanţii profesorilor cu aceeaşi propunere. Prin această acţiune, Guvernul doar îi irită şi îi batjocoreşte pe profesori. Nu cu firimituri aruncate duminica la prânz prin purtătorul de vorbe al lui Nicolae Ciucă se rezolvă criza din educaţie! PSD şi PNL sunt blocate în privinţa PNRR la tranşa a doua, dar azi vin şi aruncă o aşa zisă soluţie pe taraba Guvernului finanţată din bani europeni”, arată AUR, în comunicatul de presă.

Sursa citată mai spune că „este evident că aceşti guvernanţi nu înţeleg nimic din ce se întâmplă în România”.

„Ca să fie clar: bani sunt! Să respecte solicitările îndreptăţite ale profesorilor, nu să vină cu propuneri de vouchere şi tichete!”, conchide sursa menţionată.

Guvernul a anunţat, duminică prin purtătorul de cuvânt Dan Cărbunaru, o ordonanţă de urgenţă pentru acordare unei prime pentru cariera didactică din învăţământul de stat în valoare de 1.500 care va fi dată în luna octombrie a acestui an. De asemenea, personalul didactic şi didactic auxiliar va primi şi o primă de compensare de 1.000 de lei, care va fi acordată în luna iunie.

În schimnb, sindicatele din educaţie au răspuns Guvernului privind majorarea veniturilor şi au precizat că Executivul este singurul responsabil pentru continuarea grevei, dat fiind că nu a rezolvat cerinţa esenţială referitoare la emiterea unei ordonanţe de urgenţă care să garanteze că, în noua lege a salarizării, salariul unui debutant va fi cel puţin egal cu salariul mediu brut pe economie.

De asemenea, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” Marius Nistor a declarat pentru News.ro, că angajaţii din sistemul de învăţământ vor continua greva şi nu renunţă nici la protestul anunţat pentru marţi, la Bucureşti, acţiune la care se anunţă participarea a 20.000 de oameni. Acesta reclamă că Guvernul a modificat prin OUG, la finalul săptămânii, Legea Dialogului Social, pentru a exercita „presiuni” asupra greviştilor.

Întrebat dacă, în acest context, se conturează scenariul amânării examenelor naţionale, Marius Nistor a răspuns: „Este posibil orice atâta vreme cât avem un astfel de comportament din partea Guvernului”.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

 1. Se putea să nu paraziteze AUR și acest subiect ? Bineînțeles că nu, doar gargară și hau-hau !Dar soluții aveți? Mâncați banii de pomană , vă stoarceți că sunteți antistem și când e nevoie de curățenie în „sistem” o luați la sănătoasă și vă abțineți de la vot!
  Mincinoși!

 2. Vorbi și Jeorjică, să nu uităm că are minte mică!

 3. Au terminat cu „ne fura copiii” si „ne obliga sa nu ne deplasam mai departe de 15min de case” ?

 4. AUR e că musca …

 5. aur-de-la-rusi … daca ar fi lumea educata, ar fi buni doar la maturat strada … ei se hranesc cu lipsa educatiei

 6. Grevistii din invatamant, fac un adevarat santaj la adresa guvernului, fara a tine cont de lipsa de respect fata de elevi si parintii acestora . Eventuala acceptare a acestui santaj de catre guvern, va deschide cutia pandorei pt toti salariatii inclusiv de la privat, dar si pensionarii contributivi din Romania .
  Iar factorul declansator al acesor proteste, il consituie in totalitate, acele negocieri ale coalitiei pt sinecurile rotativei, si in primul rand pretentiile PSD si ale dlui Ciolacu , de modificari la contractul initial.
  Iar realitatea este, ca orice masura s ar lua, perdantul principal, este PSD si dl Ciolacu, si nu PNL .
  Si este foarte posibil, daca se analizeaza sondajele reale, ca dl Ciolacu sa i calce pe urme dlui Dragnea .
  Si asta, indiferent de sustinerea majoritatii posturilor TV si a majoritatii moderatorilor pt dl Ciolacu.