G4Media.ro

AUR, afirmații scandaloase: Istoria Holocaustului, o temă minoră ridicată la rangul de…

sursa foto: Facebook/ Claudiu Târziu

AUR, afirmații scandaloase: Istoria Holocaustului, o temă minoră ridicată la rangul de materie / O acțiune sistematică de subminare a calității învățământului din România

AUR susține, într-un comunicat de presă, că istoria Holocaustului și educația sexuală reprezintă ”teme minore” care au fost ridicate la rangul de materii, în ceea ce califică a fi drept o ”acțiune sistematică de subminare a calității învățământului din România”.

Nu este prima ieșire care trădează simpatiile neolegionare și negaționiste ale liderilor AUR, partid care l-a susținut pentru funcția de premier pe Călin Georgescu, un simpatizant declarat al lui Ion Antonescu și Corneliu Zelea Codreanu.

Deși susține că nu are simpatii legionare, Claudiu Târziu a participat pe iulie 2016 la o conferință organizată de șeful Mișcării Legionare, Șerban Suru. La final, Târziu s-a pozat împreună cu soția alături de Suru.

Pe data de 5 octombrie, co-președintele AUR l-a amenințat marți de la tribuna pe Alexandru Muraru, consilierul premierului pentru pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și Xenofobiei, spunându-i ”O să dai socoteală pentru mizeriile pe care le verși în capul AUR”.

În discursul susținut la moțiunea de cenzură, Târziu a spus și că ”Dacă eram legionar, știți cum procedam, da? Așa, doar cu cuvintele”, referindu-se la acuzații venite din sală. Membrii mișcarii legionare au fost autorii unor asasinate politice care au zguduit România în perioada interbelică.

Redăm mai jos comunicatul AUR

”Experimentele ideologice asupra copiilor din România trebuie să înceteze!

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) solicită ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, includerea Limbii Române, a Istoriei şi a Limbii Engleze în lista disciplinelor pentru care se vor organiza concursuri naţionale (Olimpiade) în anul şcolar 2021 – 2022 şi în toţi anii care vor urma.

„Aş vrea să cred că eliminarea Limbii române şi a Istoriei din cadrul olimpiadelor şcolare este doar o scăpare, o regretabilă eroare, şi nu rezultatul unei acţiuni conştiente la nivelul Ministerului Educaţiei. Eliminarea acestor materii din sistemul competiţiilor şcolare naţionale se datorează ori incompetenţei, ori unei intenţii malefice de eliminare pas cu pas a identităţii naţionale ca pilon de formare a viitorilor cetăţeni ai României. Indiferent de explicaţie, cineva trebuie să plătească pentru acest pas greşit”, a declarat deputatul George Simion, co-preşedinte AUR.

„Dacă Ministerul Educaţiei din România nu se mai ocupă de formarea tinerelor generaţii pe reperele fundamentale ale culturii şi spiritualităţii româneşti, atunci mai bine îi schimbăm denumirea în Ministerul Reeducării Populaţiei pentru Piaţa Globală, ca să ştim exact cum stăm. E o glumă amară şi sper ca acest lucru să nu se întâmple niciodată. Solicit ministrului Sorin Cîmpeanu şi tuturor funcţionarilor din Ministerul Educaţiei din România să-şi facă datoria faţă de poporul român. Misiunea acestui minister este să se asigure că sistemul de învăţământ din România formează viitori cetăţeni ai ţării, conştienţi de identitatea, cultura şi spiritualitatea noastră naţională”, a subliniat senatorul Claudiu Târziu, co-preşedinte AUR.

Alianţa pentru Unirea Românilor atrage atenţia asupra faptului că, în ultimii ani, se constată o acţiune sistematică de subminare a calităţii învăţământului din România prin ridicarea la rangul de „materii” a unor teme minore sau care pot face obiectul unor simple lecţii în cadrul materiilor existente (ex. educaţie sexuală, istoria Holocaustului, etc.), în paralel cu reducerea importanţei acordate materiilor fundamentale pentru formarea noilor generaţii: ştiinţele exacte, Limba şi literatura română, Istoria naţională.

Experimentele ideologice asupra copiilor din România trebuie să înceteze! Adevărata educaţie este educaţia clasică, cea care formează cetăţeni conştienţi de drepturile şi responsabilităţile lor, de cultura, istoria şi originile lor.”

Context

Istoria evreilor și a Holocaustului va fi predată ca disciplină separată și obligatorie în licee din 2023, după ce Parlamentul a adoptat pe 16 noiembrie 2021 propunerea legislativă, inițiată de șapte deputați și senatori aparținând tuturor grupurilor parlamentare cu excepția AUR.

Academia Română a anunțat, pe 28 decembrie, funcţionarea, de la începutul anului 2022, a Grupului de Studiere a Antisemitismului şi Holocaustului, având în componenţă cercetători din institutele Academiei Române care activează în domeniile socio-umane.

Un sondaj de opinie dat publicității pe 23 decembrie de Institutului Ellie Wiesel (INSHR-EW) arată că procentul celor dezinteresați de problema Holocaustului este aproape dublu (40%) față de cel al celor interesați (24%) dintre subiecți.

27% dintre respondenți asociază Holocaustul cu exterminarea evreilor în timpul celui de al Doilea Război Mondial și 22% dintre respondenți aleg opțiunea „NS/NR” atunci când sunt rugați să spună la ce se gândesc când aud termenul de Holocaust.

65% dintre respondenți apreciază că Holocaustul s-a întâmplat în Germania, 52% în alte țări și doar 32% consideră că acesta s-a întâmplat și în România.

Dintre cei care afirmă că Holocaustul a avut loc și ȋn Romȃnia (32% din eșantion), 63% au identificat greșit „deportarea evreilor ȋn lagăre controlate de Germania nazistă” drept o acțiune a Holocaustului din Romȃnia și 51% au indicat drept acțiune principală a Holocaustului din Romȃnia „confiscarea bunurilor mobile și imobile”.

Din același sub-eșantion (32% din eșantion) 53% consideră că Germania nazistă este principalul responsabil pentru declanșarea Holocaustului ȋn Romȃnia și doar 31% consideră că responsabilitatea principală este a Guvernului Antonescu.

În rȃndurile celor care cunosc că Holocaustul a avut loc ȋn Romȃnia (32% din eșantion), 51% au indicat, eronat, drept cauză a deportării romilor, ȋn Transnistria de către guvernul Antonescu, „influența Germaniei asupra guvernului Romȃniei”.

Raportul Comisiei Wiesel estimează la 280.000 – 380.000 numărul evreilor morți în Holocaustul din teritoriile administrate în perioada 1940 – 1944 de regimul condus de Ion Antonescu.

Calculele de mai sus dovedesc că majoritatea acestora au pierit, majoritatea împușcați, pe parcursul anului 1941, cel mai ucigător pentru evreii din România, cu bilanț care-l depășește pe cel din nordul Transilvaniei de unde în 1944 naziștii, cu complicitatea autorităților ungare, au deportat marea majoritatea evreilor de acolo, din care 135.000 au fost exterminați în lagăre din Polonia, cu precădere la Auschwitz. (Vezi detalii aici)

Holocaust este un termen utilizat pentru a descrie uciderea a aproximativ șase milioane de evrei, de toate vârstele, majoritatea din Europa în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, ca parte din „soluția finală a problemei evreiești”, programul de exterminare a evreilor, plănuit și executat de regimul național-socialist din Germania, condus de Adolf Hitler și de colaboratorii acestuia.

 

 

 

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

98 comentarii

 1. bai tarziu,vai steaua ta de ……!din ce vagauna a istoriei ai iesit?

  • Vai de steaua noastra, daca alde astia au 20% din intentia de vot…

  • Asa a fost si in Grecia, Zorile de Aur, si s-ua desumflat la fel de repede cum -sau umflat. Oamenii isi dau seama repede de escroci.

  • @hIlie,
   De aceea au dispărut de la guvernare lEghebistoizii? Și vor dispărea cu totul după 2024???

  • Nu sunt deloc in simpatizant AUR dar faptul că e exagerat să se studieze Holocaustul ca materie separată e foarte corect şi nu-i numai ideea AUR. Holocaustul ar trebui studiat la istorie odată cu cel de-al doilea război mondial. Sunt atâtea lucruri pe care elevii trbuie să le afle… Cum rămâne cu istoria antică, primul război mondial, istoria comunismului, crimele comunismului in România şi în lume , istoria Revoluției române, etc., etc., etc.. Câte o materie separată pentru fiecare?

  • Ca-i mistret ? Stiam. Dar daca VALOROSII SI TELECTUALII DIN USERE AU VOTAT COT LA COT, DE BUNA VOIE SI NESILITI DE NIMENI ALATURI DE HAURARI ..MAI POATE SPUNE CINEVA CA NU SUNT VALOROSI ?
   MULTUMIM USERE ..MULTUMIM .
   InTARZIatUl asta are drept de PAPAGAL pentru ca nimeni nu i-a pus in fata o oglinda ! Ce treaba are Holocaustul, in care au murit multi romanii si telectualul HABAR NU ARE, cu invatamantul ?
   Cat de dus cu capul poti sa fi cand te declari deranjat la libertate si sa nu iti pese de cei care nu au avut dreptul la viata ? Daca-i scutura cineva capul nu mai trebuie clopot la Putna !!!!!

  • E absolut normal ca legionarii haurari sa conteste holocaustul.
   Partidul condus de Sosoaica, Târziu, Simion si Tanase, este un partid caruia ideologia neonazistă ii vine că o mănușă.

  • Sentonimo – perfect de acord și subscriu.
   Sunt multe teme importante în istorie iar asta este o temă legata strict de al doilea război mondial.
   Poate se face o materie separata și despre gulaguri și de câți români au murit deportați sau prizonieri acolo.
   Orice numai sa nu învățăm ce trebuie și să avem o direcție corecta și clară despre istorie.

  • Noii legionari finanțați de FSB.

  • Oare cine i-a ales pe CUR-ari? Și când au fost aleși erau la fel de needucați, înapoiați și lipsiți de respect. Ce semeni, aia culegi!

  • Barbule 4:15, Tot cu alea max. 10 cuvinte in vocabular? Pt cine lucrezi, Fănele?

  • Mda, tema minora…
   Tema majoră este clar ora de religie sa invatam sa stam corect in genunchi sub patrafir
   Supus si necartitor. Asa trebuie crescut copilul.

  • Exact îmi era în intenție să-l abordez pe Barbu!
   🤣🤣🤣👍

  • … decât acesta este planul!
   Felicitări că ești printre puținii care citești printre rânduri…
   👍

 2. Vai de voi ce o sa mai plangeti la urmatoarele alegeri neomarxistilor, aur ia mult peste 25%. Rezistam si nu va uitam, ne vedem la vot.

  • Interesant cum in mod brusc, toata lumea e experta in ideologia marxista si stie sa recunoasca neomarxismul

  • @ Adrian
   Foarte simplu :
   1) impotriva Familiei Traditionale (vezi pozitia la Referendum)
   2) impotriva Religiei (vezi pozitiile repetate in $Parlament)
   3) impotriva Proprietății private (vezi ideile Oanei Bogdan, numita de Julien drept ,,roata motrice,, a uSECUricilor).
   Clar ?

  • @Fost prøst PNL, ce e neomarxismul si care sunt acele partide pomitice care imbratiseaza aceasta doctrina?! Ia lumineaza-ne si pe noi ca nu suntem asa destepti ca tine. Apropo, clasa a 8-a ai promovat-o?!

  • Motz Ia o carte politica.Neomarxistul.Nu e vorba de anti biserica sau familia traditional.Ci e un topic mult mai complex.

  • Sunt postaci de meserie, nu are rost sa ne pierdem timpul cu ei!
   Haideți să discutăm echilibrat între noi, cu ignorarea acesto!
   Cu cât sunt mai ignorați, cu atât mai repede dispar!

 3. De ce ? Pentru ca ei pot si nimeni nu ia atitudine!
  Bravo statul Roman cel esuat total!

  • Asta vroiam si eu sa zic: s-au p*sat deja pe lege si autoritati nepurtand masca in parlament. Era normal sa duca lucrurile la nivelul urmator. Daca si acum vor ramane nesanctionati, vor merge si mai departe.

  • E DREPTUL lor la PARARE!

 4. Acum intelegeti de ce (H)AUR nu va conta in formarea guvernelor si tot USR va intra la momentul potrivit (de altii) la guvernare ?

  PS. Intelegeti de ce nu vor putea depasi pragul de 12-15% la viitoarele alegeri, dupa care vor ajunge la un 5-6% ?

  • Susuflică, USR-ul nu o să mai facă parte din niciun guvern în următorii 100 de ani, acest lucru ți-l garantez. Acest partid o să dispară la alegerile din 2024.

  • Sub 5% va avea plusereaua LegHebistoid&waxxxeristoidă!

  • Apropo de procente, partial sunt de acord cu tine…AUR nu poate lua mai mult de 1,5 mil voturi, dar la prezenta preconizata la urmatoarele alegeri poate fi 30%….la o prezenta de 6 mil, realist, se duc la 20%…o intrebare spentru tine, cat crezi ca ia USR?…..3,4?….ceva in jur de 3,14?

  • @Eugen:
   De-abia te-a invatat mamaia acu trei ani sa iti fagi funda la sireturi si tu… „garantezi” ?!! :))))
   Nataraule ! Multumeste-i lu unchi-tu ca ti-a gasit o slujba in Kiseleff.

  • @Bobitza:
   USR va fi mereu partid de 15-18%. Nu ca vreau eu sau tu (tu nu vrei in niciun caz) !
   Sunt niste legi sociale care impun asta ! Aceleasi legi care intr-un viitor mediu spre apropiat vor transforma PSD (impotriva vointei lui !) intr-un partid mai frecventabil.

   PS. Traim si vedem, da ?

  • @susu…la chestia cu PSD ai dreptate, a devenit, instant, frecventabil, pentru KWI,…motiv? Rezultate alegeri Germania,…pentru USR, dar partea aia care a furat adevăratul USR, e programat să fie frecventabil, șefii lui Dancu și Ciolos stiu mai bine ca noi…dacă vorbim de legile sociale, nu trebuie să se schimbe, votanți antiPSD, odată ajunși la pensie sau bugetari, automat îmbrățișează doctrina mâinii întinse, partidele noi apar și dispar,

  • Nu inteleg de ce crezi asta, care din lucrurile din articol vor schimba o singura parere in randul alegatorilor?
   Daca sunt alegeri in 2022 hAur ia 2 milioane de voturi deci 30% din cei care chiar se prezinta la vot si va fi undeva la egalitate cu PSD.
   Pana in 2024 insa chiar nu putem sti, doar situatia din anul respectiv va avea vreo relevanta. 2021 va fi fost uitat de mult.

  • @bobitza
   Numai in Ro se face legatura intre psd si vreun alt partid social democrat. Ca sa ne credem ca contam ca doctrina politica (nu ca gio)
   Pentru celelalte tari – unde se stie despre ce-i aia social democrat – partidul lui ilici-nastase-ponta-dragnea-dancila-ciolacu, sunt butaforie.
   Logica ticaloasa a lui kwj a fost cu totul alta. Cu pnl singur nu avea nicio sansa de ramanere la putere. O alianta pe fata cu psd ar fi fost distrugatoare. Singura solutie a fost sa simuleze o alianta cu fortele antipsd ca sa poata pastra pozitia dominanta.
   Teoria bolsevica a ” tovarasilor de drum”…
   Acum si-a predat pnlul psdului. Asteptand, poate mai pica ceva dupa ’24. De la psd-ciolacu. Ultima speranta …

  • Toti analfabetii, infractorii, asistatii social, bolnavii psihici, trantorii, tradatorii de neam, comunistii, bolsevicii, etc adunati intr-un asa zis patid impreuna cu sclavii lor numit AUR!!!!

 5. „Calitate” a invatamantului in Romania? Asta unde a facut scoala?

 6. Mari gunoaie românii ca au votat asa ceva!

 7. poate vor intelege oile votante, ca asemena gunoaie ca AUR au dus la posibilitate unor atrocitati precum holocaustul

  dar nu m-as opri doar la holocaust, tineretul trebuie sa invete si despre atrocitatile comunismului, nu doar din romania, ci si din rusia lui stalin, a lui putin care il doreste sa-l transforme de stalin intr-un erou, ala de finanteaza AUR, de lagarele de concentrare din siberia …..

  • Votanții AUR fie habar n-au de Holocaust, fie îl neagă, fie îl sprijină mai mult sau mai puțin. Efectiv îi doare la bască. La fel și cu comunismul, oricât de tineri, mulți chiar cred în mitul lui Ceaușescu și prin extensie al lui Antonescu, iar Putin e eroul lor.

  • comunismul lui Lenin era bun?…stiu ca ala va placut, aia au interzis familia,, copii apartin statului, legalizarea homosexualitatii, cancel culture etc…..daca cineva foloseste cuvantul neomarxist, visavis de stanga asa zis moderna, progresista, la asta se refera….bine, unii folosesc termenul, dar nu prea stiu….Andrei….tu cu intentie ai spus ceva rau despre comunism, dar ala al lui Stalin

  • @bobitza cine a spus ca a placut cuiva comunismul lui Lenin, sau orice tip de comunism?

   aia care folosesc termenul de „neomarxist” referitor la USR (banuiesc ca acolo bati) e pornita din partea USL, ca sa demigreze un partid declarat centru-drepta

   si se scrie „v-a placut” nu ‘va placut’

 8. Am acordat votul meu acestui partid dar nu voi mai face asta dupa ce am vazut ca sunt o aripa a psdului si vorul meu a fost clar impotriva psd !!

  Am citit ca au aliante sau/si membri care schimba una doua partidul acu sunt la AUR apoi la partidul lui Dragnea 🙁

 9. Aur e partid rusofil parca ?! Se duceau pe la ambasada rusiei sa-si ceara iertare .. asta e partid ?

 10. Hai că a durat ceva până s-o zică cu subiect și predicat.

 11. Nici nu vreau sa mă gândesc ce înseamnă AUR într-un guvern. Momentan sunt roata de rezerva a PSD-ului pentru 2024. PNL-ul se va prăbuși iar campania pentru scufundarea USR-ului e in desfășurare: toată media ii denigrează. E gândită bine strategia din est.

  • Păcăliciule, USR-ul de scufundă singur, nu are nevoie de nicio campanie de denigrare. I-am văzut ce au făcut 10 luni la guvernare, îi vedem zilnic ce fac în București, Timișoara și Brașov. Din 2018 până astăzi și-au pierdut 70% din electorat. USR este un partid în moarte clinică. Dacă nu repetă combinația de la Sectorul 1 la alegerile din 2024, nu or să mai atingă pragul de 5%

  • La cel puțin 23%, în creștere, și ciuma roșie 33%, ÎN SCĂDERE, nu știu cine la cine va fi roata de rezervă.

   ȘI SĂ VEZI SCĂDERI LA ȘOBOLANII ROȘII DUPĂ CE VOR APĂREA FACTURILE CELE NOI!!!!

  • @eugenica minte si mica, vad ca 360 de luni de USL te-au convins de realizari marete , si te miri cum in 10 luni USR nu a rezolvat tot .. sau nu era nimic de rezolvat .. sau … ?

  • Am mai spus-o, daca USR si PSD nu se grabesc sa inceapa procedurile de demitere a AKA #To-lo-ma-cul, s-a terminat distractia, pentru ca fiecare zi care trece (mai ales in crizele actuale) v-a duce partidul asta la 30%+.

 12. Asta au votat romanii , pe AURolaci , vor sa traiasca in dictatura ca in Rusia lui Putin, sau in Romania lui Ceausescu si Gheorghiu Dej.
  Sa nu mai vorbim ca la capitolul digitalizare si dezvoltare si cercetare , noi ne batem cu pietre.

 13. Hai că aur e partid de kk și cutare. Dar să scoți lb română și istoria de la olimpiadă pt ca apoi să indoctrinezi copii cu istoria holocaustului și cu victimizarea continuă a ălora este deja distrugere directă a națiunii. Deși nu ar fi o problemă pt că această nație nu prea are o identitate.

  • Insasi identitatea Romaniei este alcatuita din istoria tarii. Holocaustul este parte din istoria Romaniei. Guvernele acestei tari au participat la crime impotriva propriilor cetateni.

   Pogromul de la Iasi, cel de la Bucuresti

   Istoria recenta este aceasta, nu povestile cu Mihai Viteazu, Stefan cel Mare.

 14. nu pronunta numele asta, acum vine cu matura peste comentariile noastre

 15. Istoria holocaustului este o tema minora . Sustin aceasta idee .

 16. AUR trebuie scos în afara legii. Urgent! O să fie prea târziu.

 17. Dacă celor care latră împotriva AUR li se pare normală eliminarea olimpiadelor la Limba și Literatura Română și la Istoria României atunci și-au pus singuri eticheta. Dacă erau isteți usr ieșea și criticau ei asta. CJUE atac la Constituție, vă bucurați ca proștii din cauza asta, Guvernul, sprijinit de usr în asta, atac la două idei care stau la baza unei națiuni. Limba și istoria.

 18. Singurul partid care apara poporul roman și istoria sa de h#oț#ii și esc#rocii care de 30 de ani au adus tara în sapa de lemn. Avem ministru al sănătății fiul unui to#rțion#ar rus care a o#mo#rat țăranii care s-au opus colectivizarii în zona Arad.

 19. Sing#urul part#id care apa#ra po#porul roman și istoria sa de h#oț#ii și esc#rocii care de 30 de ani au adus tara în sa#p#a de lemn. Avem ministru al săn#ătății fi#ul unui to#rțion#ar rus care a o#mo#rat țăra#nii care s-au op#us colec#tiviz#arii în zo#na Arad.

 20. Nici eu nu as fi optat pentru 2 materii obligatorii. Poate optionale, sau incluse in ora de dirigentie ca si ora de religie.
  Eu le-am tratat cu seriozitate si pe site. Dar nu m-a intrebat nimeni nimic in privinta altor materii deja existente, asa ca no problem. Oricum decisive sunt cele la care trebuie sa dai examen ca sa treci la nivelul urmator (respectiv, mate, romana si ce se mai da la bac, la admitere la facultate, dupa caz).
  Daca imi aduc bine aminte Nicolae Iorga a mentionat in cartea „O viata de om” ca si-a desavarsit educatia citind carti ca sa ma exprim elegant si sa se inteleaga mai bine ce vreau eu sa spun.
  Oricum se poate trece prin scoala si ca „gasca prin apa”, asa ca, cine nu doreste, poate foarte bine sa toceasca si sa uite fix a doua zi dupa despre ce era vorba la ora si in cazul asta tot un fel de optionale ar fi si daca va dori mai tarziu sa-si completeze cunostintele, exista carti cu nemiluita. De volumul de informatie de pe internet, nici nu mai pomenesc. Se stie ca internetul este o sursa inepuizabila de informatie.
  Eu, una, am ocolit scriitorii romani fix pentru ca am fost obligata sa invat poezii „pe de-a rostu'”. Asa ca am luat o foarte lunga pauza dupa scoala de la a citi ceva scris de scriitorii romani, germani si englezi. I-am redescoperit pe cativa cu greu intr-o alta lumina foarte tarziu.
  Oricum cele 3 subiecte nu sunt usor de abordat si de explicat deci trebuie tratate cu maxima rigurozitate.
  De Sting de exemplu am auzit de cand eram in fasa si ocolesc sa acult muzica lui si acum. Deci daca omul vrea, stie sa si ocoleasca orice sugestie intr-un fel sau altul. La materiile astea este putin mai greu, ca trebuie sa treci clasa, dar asta e.
  Progresismul probabil a inclus ca materii si engleza si germana si nu se mai studiaza rusa, ceea ce e bine in principiu, pentru ca multe dintre informatiile de pe internet nu sunt traduse, sau sunt traduse putin stangaci de
  Google translate care face progrese pe zi ce trece.

 21. Stai ma calm , ca daca erai legionar jet pe jet erai la puscarie, asta te opreste sa fii unul, dar ideologiile le impartasiti chiar daca se actioneaza diferit 🙂 si asa nu sunteti cu mult departe de legionari ca si actiuni practice , ceva mai recent manipularea la prostime sa intre in curtea parlamentului

 22. :)) Nu intelegeti
  Trebuie sa mai suferiti ca sa ajungeti sa intelegeti, timpul le rezolva pe toate.

 23. astia sunt promovati intens de biserica ortodoxa…sa fie clar pentru toata lumea

 24. E absolut normal ca legionarii haurari sa conteste holocaustul.
  Partidul condus de Sosoaica, Târziu, Simion si Tanase, este un partid caruia ideologia neonazistă ii vine că o mănușă.

 25. Materia asta nu e decat spalare pe creier, sa induca sentimentul de vinovatie in populatie, pentru a o controla mai usor si sa accepte milioane de oameni nonEU din MENA. Rezultatul se vede in Germania, au o populatie in stare vegetativa.

 26. Orfanilor lui Vadim le recomand sa aiba grija mare cu acest partid extremist, AUR! Aici nu mai e vorba de simpaticul Vadim, ci de lucruri mult mai grave.

 27. Aur reprezinta crema oamenilor incrancenati nerealizati fara educatie din Romania. E un bun barometru pentru a vedea cat de adanc e abisul. Iar reprezentatii lor in frunte cu sosoaca sunt exact ca ei

 28. Tragic și adevărat. 👍👍👍

 29. Aur este noua mișcare legionară sprijinită de biserică și finanțată din Rusia.

  • @ Un prost
   1) Una a fost Mișcarea sub Codreanu, alta sub Sima.
   2) ca Biserica (in totalitatea ei) sprijina AUR-ul e o afirmație fara acoperire. Daca era adevarata, AUR lua mult mai multe voturi.
   3) ca AUR e finanțat din Rusia, arata dovezile, nu repeta ca un 🦜.
   Inclin sa cred ca ți-ai ales un nick potrivit !😜

 30. AUR se pliază pe conceptiile majoritatii electoratului, uSECUrimea se aliniază la directivele ,,progresistilor,, leghebetei din afară.
  Vedem la vot !😜

  • Motz, vorbeste in numele tau, se pliaza cu tine si analfabetii din jurul tau. Scursurile nu sunt reprezentative pentru poporul roman. Spre surprinderea neuronului tau majoritatea inca gandeste in tara asta, gaoaca de dos!!!

 31. Ăștia nu au învățat încă să distingă între ce este important și ce este obligatoriu.
  Este importantă tema istorică și umanitară dar este obligatorie tema medicală. Minore ( vârsta) sunt mamele care rezultă în absența temei obligatorii. Inocenți. Fericiți și săraci cu duhul.

 32. intrebarea este unde bagi in programă materii noi când se pune problema aerisirii săptămânii de studiu prea încărcate. Mai nou se are în vedere, e drept încă e în stadiu conceptual, să se facă o singură disciplină în care să fie predate noţiuni de ISTORIE şi GEOGRAFIE – o oră/săptămână.

  Aşadar e o problemă de matematică nu de conţinut, iar profu’ de fizică, ală cu România educată a aruncat o altă fâsâită.
  Prin urmare vă scandalizaţi unde nu trebuie. Aceste discipline nu vor putea fi făcute şi s-a stiut de la bun început. Praf in ochi.
  Iar cineva mai sus observa că ai nevoie de o tratare foarte serioasă şi pregătită a disciplinelor, ceea ce presupune o specializare, nu conspecte pe genunchi făcute după documentare pe youtube.

  • @ DB
   Nu e nimeni interesat de tratare serioasa a disciplinelor.
   Unii se gudură pe lângă cei din afară, altii profită si le trag primilor preșul de sub picioare.
   Electoratul român voteaza, degeaba RENOVEZI Europa !

 33. Întreb și eu, nu dau cu parul: dar dacă e ceva adevar în ce spune AUR referitor la teme și discipline în învățământul nostru?!
  Mi-e să nu ne dăm seama prea tarziu!

 34. Foarte bine spus. Daca se doreste sa se studieze hologluma, atunci sa studiem si hol.odom.orul unde ev.re.ii bo.ls.ev.ici au masacrat milioane. Haha ce gluma buna, stim toti ca nu se va intampla niciodata asta din cauza ca exista loxism.

 35. TRADATORI DE TARA SI NEAM
  LIMBA ROMANA SI ISTORIA ,EXACT MATERIILE CELE MAI CONTESTATE CU ADEVARURI DESCOPERITE IN ULTIMII 25-30 DE ANI SI CARE CONTRAZIC CU TOTUL TEORIILE SUSTINUTE ANTERIOR.
  CA SA „MASCHEZE” PROBLEMA NE-AU SERVIT HOLOCAUSTUL SI EDUCATIA SEXUALA
  AUR-UL PROFITA DE CONTEXT .

 36. Indiferent cu cine votezi, să transformi un singur eveniment dintr-unul din zecile de războaie din istorie în materie separată, e ca și cum ai transforma teorema lui Pitagora în materie separată.
  Ce om normal la cap poate susține o asemenea materie, când copiii sunt oricum îngropați în materii și teme ? Doar niște hipsteri fără copii. Și ipocriții.

  • @ mario 3
   🎯

  • Analfabetul Motz a iesit la atac!!! Hai måimutå, desfasoara-te!!!

  • Din păcate nu sunt ipocriți. Au altă definiție. Dacă citești atent, și aplici logica frazei, vezi că un om de la AUR a declarat că nu îi pare normal ca holocaustul să fie studiat ca materie separată și nici că Istoria și Limba Română sunt scoase de la olimpiadele școlare. Sensul articolului scris de „ziarist” este că AUR neagă holocaustul. Până și „ziaristul” de la g4 a trebuit să dea cât de cât complet declarația. Dacă o citești vezi că e un punct de vedere , părerea mea, corect. Concluzia: g4 continuă cu tema „legionari” , „extremă dreaptă”, și încasează solda. Din fericire în afară de cei pe care îi defineam la început, că nu sunt ipocriți, doar frustrați și … incapabili să discearnă, care comentează aici cu multă salivă și orgasme împotriva AUR , nu împotriva a ce este vorba în articol, ne dau speranțe. Le e frică.

  • @ AndreiA
   Leftarzii dâmbovițeni, uSECUricii, nu pot decat sa insulte. Cu argumentele, mai greu, au studii PREA ÎNALTE 😜
   Reconfortant !

  • Sa møri tu Scorilo ca hauristii recunosc holocaustul in general, nu ma refer la articolul asta?! Daca spui ca da inseamna ca esti de pe alta planeta ori esti prajit prea tare de la etno…Va spala creierii astia cum vor ei. Nu inteleg cum pot fi unii atat de naivi sa ii prosteasca oricine vine sa le vanda niste gogosi, mai ales niste persoane analfabete, fara calitate, care nu au adus nici o valoare in parlament prin proiecte reale pentru populatie. Treziti-va adormitilor si dati-va ceata de pe ochi…

 37. USR-istii sunt atacati din toate partile, chiar si atunci cand sunt de acord cu ei. Grideanu ii critica pe cei de la USR ca au votat motiunea de cenzura propusa de PSD. A dat frica in ei, ca la urmatoarele alegeri nu se stie, poate se desteapta romanul.

  • @ Bratianu
   Evident ca se deșteaptă:
   uSECUricii 800% sau chiar 1100% din voturi si fac ei guvernul.
   Stai asa ! Cu cine-l fac ?
   SINGURI !🤣🤣🤣

 38. Descreieratii AUR sunt mai spurcați decât nazistii.

 39. AUR trebuie scos în afara legii ca formațiune extremistă.

  • pentru ca s-au exprimat impotriva introducerii unor materii in programa scolara ?

   chiar nu mai exista dreptul la opinie diferita ?

 40. Pentru @AndreiA
  1. Să mori tu nu eu.
  2. Că nu înțelegi nimic și nu poți să extragi ideile principale dintr-un text, e normal, deși e tragic.
  3.”Nu inteleg cum pot fi unii atat de naivi sa ii prosteasca oricine vine sa le vanda niste gogosi, mai ales niste persoane analfabete, fara calitate,”
  Nefuncționalule

 41. AUR are dreptate, nu e cazul ca holocaustul sa devina materie de studiu. Ia sa le impunem si noi in Israel studierea victimelor comunismului, ce-ar zice?

 42. Barbarii de tirani AUR n-o sa spuna niciodata copiilor lor ca parintii au comis jafuri, talhari, asasinate, genocid, crime impotriva umanitatii, etc.

 43. Observ că unii sunt plătiți să comenteze.

  Holocaustul este o problemă delicată, dar este încă o capcană de divizare a societății, de manipulare și mobilizare a opiniei publice. Dacă cineva a adus o astfel de „dinamită” cu introducerea a încă două materii despre un subiect arhidiscutat, holocaustul, adică există deja enorm de mult material, și despre sex, unde informația este iar redundantă, a făcut-o doar ca diversiune sau ca efect special. Probabil tot cei care aici se bat cu pumnii că apără holocaustul, dar de fapt luptă politic împotriva unui partid.

  Aceste viitoare materii ar fi trebuit să nu existe ca materie individuală, în școli ar trebui să se studieze lucruri de care nu te lovești pe fiecare pagină de internet la care accesul nu este restricționat nici măcar pe criterii de vârstă, lucruri pe care să poți structura o gândire analitică, logică, bazată pe valori ca disciplinarea de sine, răbdarea. Adică un copil trebuie să fie pregătit să stea în viitor 8 ore la un loc de muncă în care activitatea poate fi repetitivă, unde rezultatul se vede târziu. Aici discutăm despre spirit, nu despre sex. Și care e scopul educației sexuale? Să te învețe că organele sexuale nu sunt pentru procreere? Că sexul anormal este mai satisfăcător? Oare se vorbește despre ce anume este necesar să faci o relație să funcționeze? Știe cineva asta? Știe cineva formula prin care să faci o persoană să te iubească etern? Putem să facem o educație sexuală dacă de fapt nu știm despre ce vorbim? O materie școlară trebuie să fie despre o știință, psihologia, istoria, matematica, chimia, economia, nu niște stimulări ale cortexului care în loc să îi limpezească judecata copilului, îi hrănesc și mai mult tensiunile pubertății. Ca și cum nu i-ar fi fost destul de greu să se concentreze la lecții. Va lua 10 la educație sexuală ca să aibă și el un 10 că numai la asta îi e mintea.

  Își imaginează cineva că aceste două chestiuni, holocaustul și punerea prezervativului pe banane de la clasa întâi, vor stimula intelectual copilul și vor ajuta economic plata pensiilor? Planningul familial, adică scăderea populației, că și așa nu ai cui să predai în școli, că femeile nu fac copii dacă nu au stabilitate, augmentată de o perpetuă înlocuire a ceea ce exersează partea evoluată a creierului copilului cu o pseudo-educație bazată pe instincte primare, adică despre ce important e să te masturbezi zilnic sau să alegi un partener de același sex ca să salvezi planeta de specia umană, și holocasustul nu numai că sunt chestiuni minore, dar sunt chestiuni umflate deja la refuz, prin comparație cu alte foarte mari tragedii, inclusiv cu distrugerea economică a unui popor, cu vânzarea flotei, închiderea a 40000 de întreprinderi în ultimul an, despre asta ar trebui să se facă materii de studiu. Nu se știe adevărul despre holocaust? Este nevoie de studierea fiecărei biografii a celor dispăruți? Poate că este nevoie. Dar este nevoie să facă asta o facultate de istorie sau o școală generală??? Ne doare că unele fete ajung mame? Dar care e alternativa? Să ajungem niște babe sterpe cu carieră de troli pe internet cu o mână pe vibrator și una pe tastatură? Ne doare că se nasc copii și nu mai ajung fetele să facă două facultăți ca să lucreze apoi casieră tot la multinaționala Lidl?