G4Media.ro

Augustin Lazăr, verificat din nou de CNSAS după acuzele că nu a…

Augustin Lazăr, verificat din nou de CNSAS după acuzele că nu a fost de acord cu eliberarea unui deținut politic

Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) a decis joi reverificarea procurorului general Augustin Lazăr în ceea ce priveşte calitatea de lucrător sau colaborator al securităţii comuniste, potrivit Agerpres.

„Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public referitoare la procurorul general al României, Augustin Lazăr, Colegiul CNSAS, în şedinţa de astăzi, 04.04.2019, a decis reverificarea sa, pornind de la elementele noi care au fost dezbătute în mass-media”, se arată într-un comunicat al CNSAS.

Pe de altă parte, CNSAS informează că afirmaţiile făcute de Mădălin Hodor, funcţionar în cadrul Consiliului, cu privire la Augustin Lazăr nu reprezintă punctul de vedere al instituţiei, iar acesta nu are mandat de reprezentare din partea Colegiului CNSAS.

Decizia CNSAS vine după ce publicaţia Luju.ro a vehiculat ideea că Augustin Lazăr ar fi făcut poliţie politică, acuzându-l că a refuzat eliberarea condiţionată a unui disident anticomunist, Iulius Filip, pe vremea când era membru în Comisia de propuneri pentru liberare din cadrul Penitenciarului Aiud.

Augustin Lazăr a respins aceste acuzaţii şi a dat publicităţii adeverinţe de la CNSAS în care se precizează că nu există documente din care să rezulte calitatea sa de lucrător sau de colaborator al Securităţii comuniste.

Mădălin Hodor, cercetător la CNSAS, a declarat că afirmaţia potrivit căreia Augustin Lazăr a fost „un torţionar” este falsă, susţinând că disidentul Iulius Filip a fost torţionat de lt. col. Lazăr Gheorghe.

Foto: InquamPhotos / Adriana Neagoe

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

 1. Vraja securistica. El nu e acuzat de colaborare cu securitatea. El a aparat statul totalitar roman dinainte de 89 si a trimis la bulau oameni vinovati de critica a sistemului. MUIE MA LOAZA DE LAZAR!

  • Pe măsura comentariului și în ton cu limbajul, nu pot decât să-ți urez : pupa-l-ai în cur pe iliescu 1000 ani, incusiv după ce crapă.

  • Am votat CDR; PNL in ordinea asta. Poate pt ca sunt anti-comunist. Dar tu nahir, ce ma-ta ai votat de aperi procurori comunisti? FSN? PDSR? Ce?

 2. Propun in scris aici (similar cu luju) si CNSAS ar trebui sa se sesizeze din oficiu, ca se se verifica si trecutul comunist al lui Ion Iliescu, membru fondator si mentor al PSD. Dorim sa vedem adeverinta sa originala si pe a doua dupa verificari suplimetare.
  Am o banuiala ca acest tovaras a avut ceva legaturi cu statul totalitar roman de dinainte de 1989.

  • Si a fost contestat de toata dreapta romaneasca! Si pe buna dreptate. Si, acum , ce facem? Il lasam in curtea noastra pe jegul asta comunist? Nu suntem mai buni ca PSD-ul atunci…

  • Diferenta este ca primul aviz CNSAS este negativ. Asa ca numindu-l ‘jeg comunist’ pe baza unor declaratii neconfirmate, te califica pe tine pentru acest epitet.
   Cite avize mai cerem pina CNSAS se conformeaza directivelor pzd?
   Sau poate umbla pzd si inlocueste actualul sef cu unul mai blind catre pzd (se practica!).

  • @Franz de la EADS, poate nu intelegi… Comunistrii nostri sunt mai OK decat ai lor. Sunt mai multi indivizi, cum e si Augustin Lazar, care si-au refacut himenul moral in laboratoarele proaspatului „stat de drept ” autohton.

 3. O fi tinand la prostime asta cu CNSAS, dar inca odata, el nu e acuzat de colaborare cu securitatea. Hai mai repeta, ca nu merge.

 4. cred ca isi poate recunoaste semnatura sau cineva sa o verifice grafologic. pina atunci doar intoxicari.

 5. Ce blestem epe acest popor, la furci natiune.

 6. scandal ptr. inlaturarea si a d.lui Augustin Lazar. Desi , documentele CNSAS arat ca nu a fost un tortionar sa un turnator la Secu, banditii au sarit pe el. Le este frica si de Procrorul general. Vor in acel post o a doua persoana lipsita de independenta juridica. Scoatet-o din liste pe Norica si atunci , sa plece si Dl Lazar , ca oricun ii expira mandatul. Legea-o ptr. toti.