G4Media.ro

Augustin Lazăr și-a depus candidatura pentru un nou mandat de procuror general

Augustin Lazar

Augustin Lazăr și-a depus candidatura pentru un nou mandat de procuror general

Augustin Lazăr, actualul procuror general al cărui mandat se termină în aprilie, și-a depus marți, la Ministerul Justiției, candidatura pentru un nou mandat la șefia Parchetului General.

”Ministerul public are nevoie de stabilitate, de continuarea rezultatelor pozitive pe care le-a obținut în ultima perioadă și, de asemenea, am avut în vedere și așteptările colegilor noștri pentru a candida și pentru a putea continua o activitate pozitivă în Ministerul Public împreună”, a declarat procurorul general.

Lazăr își anunțase încă din 18 martie intenția de a-și depune candidatura, în condițiile în care ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declanșat procedura pentru a-l revoca din funcție, iar relațiile dintre cei doi sunt extrem de tensionate.

Lazăr a arătat atunci într-un comunicat de presă că vrea să își continue proiectele începute, precum și procesul de modernizare a Ministerului Public, dar și pentru a asigura stabilitatea instituțională.

Augustin Lazăr a vorbit în comunicat și de așteptările colegilor săi din procuratură: ”Nu în ultimul rând, depunerea candidaturii răspunde așteptărilor colegilor procurori care consideră că în această perioadă, cu multiple provocări pentru sistemul judiciar, trebuie asigurată stabilitatea la nivelul managementului Ministerului Public în special în privința promovării valorilor europene, inclusiv prin dialog, cooperare loială și respect reciproc cu celelalte puteri ale statului.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. o zi neagra pentru dorel, aia in iasi se plimba cu camionul, asta isi depune din nou candidatura .. mai urmeaza sa afle ca LCK a castigat postul …