G4Media.ro

Au început decapitările în filialele PNL după alegerile locale. Fostul primar din…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Au început decapitările în filialele PNL după alegerile locale. Fostul primar din Piatra Neamț contestă înlocuirea de la șefia organizației

Unele filiale județene ale PNL cu rezultate slabe la alegerile locale au început răfuielile interne, deși președintele partidului, Nicolae Ciucă, anunțase după alegeri că evaluarea va avea loc în toamnă. La Neamț, deciziile liberalilor au produs un prim scandal.

Astfel, Andrei Carabelea, fost primar și șef al organizației municipale PNL Piatra Neamț, a contestat dizolvarea Biroului Politic Local şi a anunțat că va ataca decizia în forurile statutare şi în instanţă. El a fost demis printr-o decizie luată de Biroul Permanent Judeţean al PNL Neamţ, și a scris pe pagina sa de socializare că hotărârea este nestatutară.

De remarcat că la Neamț PNL a pierdut atât bătălia pentru funcția de primar al municipiului (concurent a fost chiar primarul în funcție Andrei Carabelea), cât și cursa pentru șefia Consiliului Județean, unde a concurat preşedintele PNL Neamţ, George Lazăr.

„Ieri, Biroul Politic Judeţean PNL Neamţ a decis într-o manieră imorală şi nestatutară dizolvarea Biroului Politic Local Piatra-Neamţ, motivul invocat fiind pierderea alegerilor. După aceeaşi logică, ar trebui să vedem cum îşi asumă pierderea alegerilor conducerea judeţeană”, a declarat Andrei Carabelea, citat de Agerpres.

El susţine că pierderea alegerilor pentru Primăria Piatra-Neamţ de către liberali nu poate fi imputată doar organizaţiei municipale şi că decizia dizolvării BPL Piatra-Neamţ este o greşeală.

„Hotărârea de ieri este nulă, atât din punct de vedere moral, cât şi statutar, motiv pentru care mă voi adresa atât forurilor interne de arbitraj, cât şi instanţei”, a adăugat el.

Andrei Carabelea i-a cerut, totodată, demisia lui George Lazăr din funcţia de preşedinte al PNL Neamţ pentru că a pierdut alegerile pentru funcţia de preşedinte al Consiliul Judeţean Neamţ.

Conducerea PNL Neamţ a decis, luni, dizolvarea Biroului Municipal al organizaţiei liberale din Piatra-Neamţ, ca urmare pierderii Primăriei Piatra-Neamţ la alegerile locale.

Potrivit filialei judeţene, principala responsabilitate pentru pierderea alegerilor îi revine actualului primar Andrei Carabelea, cel care conducea şi organizaţia municipală liberală.

„Analizele se fac la rece, cu toate cărţile pe masă, iar în urma acestor analize se iau decizii, indiferent că unora le convine sau nu. PNL a pierdut postul de primar la Piatra-Neamţ, iar principala responsabilitate îi revine lui Andrei Carabelea, dar şi membrilor din Biroul Municipal Piatra-Neamţ”, a declarat, într-un comunicat de presă, preşedintele PNL Neamţ, George Lazăr.

Liderul PNL Neamţ a adăugat că la organizaţia municipală este nevoie de un suflu nou şi de o abordare diferită de cea de până acum.

Astfel, până la organizarea de alegeri pentru constituirea unui nou for de conducere, interimatul va fi asigurat de actualul subprefect Adrian Ciobanu.

Andrei Carabelea, primar în funcţie al municipiului Piatra-Neamţ, la primul mandat, a fost învins de social-democratul Adrian Vasile Niţă la alegerile locale din 9 iunie.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. hai bre ca iti regasesti radacinele la peeseedeee

  2. Neamt?! Cea mai mare jale o au la Bucuresti.

  3. dacă e cu „decapitări”, vrem neapărat să vedem capetele.
    să fim siguri, nu de alta!