G4Media.ro

Au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru construcția Autostrăzii Focșani – Bacău /…

Sursa foto: Facebook / Sorin Grindeanu

Au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru construcția Autostrăzii Focșani – Bacău / Investiție estimată de 10,5 miliarde de lei

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că astăzi că au fost aprobați miercuri, în ședința de guvern, indicatorii tehnico-economici pentru construcția Autostrăzii Focșani – Bacău.

Valoarea investiției la acest sector al Autostrăzii A7 a fost estimată la 10,5 miliarde lei.

Astfel contractele pentru încă 98,9 km din autostrada Moldova vor putea intra rapid în licitație, după ce Consiliul Tehnico-Economic al CNAIR va aproba Proiectul Tehnic pentru toate cele 3 tronsoane ale autostrăzii:

-Tronson 1 (Focșani – Domnești Târg): 35,60 km

-Tronsonul 2 (Domnești Târg – Răcăciuni): 38,78 km

-Tronsonul 3 (Răcăciuni – Municipiul Bacău): 24,52 km

Pe traseul autostrăzii Focșani-Bacău urmează să fie construite: 91 de poduri și pasaje, 5 noduri rutiere, 10 spații de servicii și 3 Centre de Întreținere și Coordonare.

”A7, care va fi practic coloana vertebrală a infrastructurii rutiere din Regiunea Moldovei, va reprezenta cel mai important pas făcut în ultimii 30 de ani pentru dezvoltarea economică a acestei zone”, a scris Grindeanu pe pagina sa de Facebook.

Autostrada Moldova (A7) va avea o lungime de aproximativ 320 km între Ploiești și Pașcani, iar construcția ei, estimată la 24,29 de miliarde de lei (fără TVA),va fi finanțată prin PNRR.

Până acum pe sectorul Ploiești-Buzău (cu o lungime totală de 63,25 de km) au fost semnate contractele pe primele două loturi, iar contractul pentru cel de al treilea lot urmează să fie semnat în scurt timp.

Pentru sectorul Bacău-Pașcani, CNAIR a transmis deja spre validare la ANAP documentațiile pentru atribuirea contractelor necesare construcției celor 3 loturi cu o lungime de 77,39 km.

Sectorul Buzău- Focșani, (82,44 km), format din patru tronsoane, este în faza evaluării ofertelor depuse.

Traseul autostrăzii este amplasat pe raza județelor Vrancea și Bacău. Unitățile Administrativ Teritoriale traversate sunt: Municipiului Adjud, Orașele Mărășești și Panciu și comunele Vânători, Garoafa, Bolotești, Tifești, Movilița, Pufești și Ruginești din județul Vrancea și comunele Sascut, Valea Seacă, Orbeni, Parava, Răcăciuni, Cleja, Fărăoani, Nicolae Bălcescu din judetul Bacău.

Suprafața totală a terenului care se estimează a fi ocupată de lucrările autostrăzii este de 1628 ha, aparținând atât proprietății domeniului public național și local cât și persoanelor fizice și juridice.

În urma analizei distanței de vizibilitate, pe mai mult de 80% din lungimea Autostrăzii Focșani – Bacău se poate circula cu viteza de 140 km/h.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter