G4Media.ro

Atenționare de călătorie în Franța din cauza protestelor masive anunțate de ”vestele…

Atenționare de călătorie în Franța din cauza protestelor masive anunțate de ”vestele galbene”: Evitarea pe cât posibil a zonelor centrale ale Parisului

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Franceză că pentru sâmbătă sunt anunţate acţiuni de protest, fapt pentru care autorităţile locale pariziene au decis închiderea unor săli de spectacole şi muzee, inclusiv Turnul Eiffel, ca măsură preventivă, transmite Agerpres.

Potrivit unui comunicat transmis vineri de MAE, se recomandă cetăţenilor români evitarea pe cât posibil a zonelor centrale ale Parisului în intervalul pentru care s-au anunţat proteste de stradă, să manifeste atenţie sporită în planificarea călătoriilor, fiind posibile blocaje ale drumurilor, ale barierelor cu plată de pe autostrăzi, ale staţiilor de carburant, ale suprafeţelor comerciale, precum şi ale altor elemente de infrastructură.

Se recomandă a se monitoriza evoluţia mişcărilor de protest în mass-media franceză, chiar şi în social media, pentru a se preîntâmpina disfuncţionalităţi în activităţile preconizate pentru perioada următoare.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris, +33147052966 şi +33147052755, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Franceză: +33680713729.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://paris.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Un nou protest al „vestelor galbene” se anunță sâmbătă după ce săptămâna trecută demonstrațiile au luat o turnură violentă care s-a soldat cu mai mulți răniți, arestări, mașini incendiate, vitrine sparte și obiective istorice vandalizate. Guvernul francez a amânat marți creșterea taxelor pe carburant ca urmare a protestelor de la finalul săptămânii trecute. Revendicările protestatarilor nu s-au oprit aici. Aceștia sunt nemulțumiți de politica președintelui Macron, pe care o consideră favorabilă marilor corporații multinaționale și ostilă cetățenilor francezi de rând, informează BBC.

De această dată autoritățile franceze au hotărât să închidă muzeele, Turnul Eiffel şi magazinele de pe Champs-Elysées. Prim-ministrul Édouard Philippe a declarat joi că va mobiliza 89.000 de polițiști care să asigure ordinea și să preîntâmpine o posibilă escaladare a protestului.  De asemenea, guvernul francez ia în considerarea opțiunea de a mobiliza armata pentru a apăra monumentele istorice, notează Agenția France Presse

Mai mulți protestatari ai „vestelor galbene”, lideri ai sindicatelor și politicieni din toate partidele au îndemnat la calm după ce duminica trecută protestele din Paris au devenit violente (detalii aici).

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.