G4Media.ro

Atenție, FAKE! „Subiecte de vânzare pentru Bac – 100 de lei” Un…

Atenție, FAKE! „Subiecte de vânzare pentru Bac – 100 de lei” Un site fals susține că vinde subiectele care vor fi date la examen și se folosește de numele Edupedu

Un site fals care susține că are de vânzare subiecte de Bacalaureat pentru examentul de anul acesta folosește o adresă de email în care apare cuvântul „Edupedu”. Pagina ne-a fost semnalată de cititori și promite că livrează „la un minut după plată a 100 de lei” subiectele și că este „partener EDU și Wikipedia”. Edupedu.ro a sesizat Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică care colaborează cu Poliția în acest caz.

 • Facem apel la tineri și la părinții lor să nu se lase păcăliți de oferte de acest fel, indiferent din partea cui vin. Atenție, Edupedu.ro nu vinde nimic, noi suntem jurnaliști și scriem despre Educație, tot ce scriem și tot ce publicăm este conținut cu acces gratuit.

Pagina respectivă este găzduită pe un portal care permite construcția de site-uri gratuite.

Are doar câteva câmpuri de completat, iar sistemul de plată ales este Paysafecard. Practic, autorii site-ului cer un cod de plată, pentru că acest sistem furnizează coduri în funcție de sumele pre-plătite.

Am completat formularul și în răspunsul primit apare Edu Pedu în adresa de email.

După un schimb de câteva mesaje pe email putem confirma că cei din spatele paginii sunt români.

Site-ul fals are două pagini. Pe prima apare mesajul „Trece examenul cu nota 10!”, apoi susțin că ”misiunea noastra este de a ajuta pe toata lumea sa promoveze examenul de Bacalaureat” și „Garantam nota maxim”.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

 1. N-am inteles de ce astia daca sunt atat de tari vind subiectele in loc sa vanda direct diplomele sau macar notele. Ce mai bogati pot cumpara cate un zece, cei mai necajiti pot cumpara si cate un sase, sunt note si preturi pentru toate pungile. Parca Ponta cum si-a facut doctoratul? Bani sa aiba.

 2. Nu inteleg cu ce am ofensat morala site-ului de mi s-a blocat comentariul anterior. Sper ca a fost doar defectiune tehnic, deci revin intr-un limbaj mai explicit.
  Incercarea de fraudare a examenului mi se pare infractiunea principala iar oferirea de subiecte – fie si inselatorie – poate fi cel mult trecuta la categoria complicitate la tentativa de inselatorie.
  Cei care platesc 100 de lei pentru subiecte platesc de fapt o amenda mult prea mica pentru gravitatea infractiunii.
  N-au decat sa-i dea in judecata in civil pe smecherii care i-au tras in piept daca au sange in instalatie si bani de avocati – o meritau cu varf si indesat – dar in penal vor trebui sa dea socoteala si ei.
  Cine plange de mila lor?!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.