G4Media.ro

Atacurile asupra regiunii Belgorod provoacă rușilor ”anxietate sporită și continuă”, susține Institutul…

sursa foto: INA FASSBENDER / AFP

Atacurile asupra regiunii Belgorod provoacă rușilor ”anxietate sporită și continuă”, susține Institutul pentru Studierea Războiului (ISW)/ Cum întoarce Putin situația pentru a obține sprijin intern prelungit

Răspunsul oficialilor ruşi şi al bloggerilor militari la raidurile transfrontaliere din regiunea Belgorod din Rusia dezvăluie o „anxietate sporită şi continuă” cu privire la războiul din Ucraina, au spus analiştii militari, potrivit SkyNews, citat de News.ro.

În analiza zilnică a conflictului, Institutul pentru Studierea Războiului (ISW) a spus că există mai multe indicii că Kremlinul încearcă să folosească raidurile pentru a susţine ideea că războiul este „existenţial” pentru Rusia şi Vladimir Putin şi „obţine sprijin intern pentru un război prelungit”.

Grupul de reflecţie american a spus că unii bloggeri ruşi au folosit situaţia de la Belgorod pentru a critica conducerea de la Moscova.

Alţii au „argumentat că raiduri limitate sunt precursori pentru operaţiunile de contraofensivă ucraineană”, a adăugat acesta.

ISW a declarat că fostul ofiţer rus Igor Girkin a susţinut că creşterea activităţii pe teritoriul rus este rezultatul „irosirii rezervelor” de către forţele Moscovei în toamnă.

Girkin „ar fi susţinut că aceste eşecuri au determinat Ucraina să înţeleagă slăbiciunile relative ale Rusiei şi a sugerat că acestea au încurajat forţele ucrainene să desfăşoare operaţiuni în interiorul Rusiei”.

El a mai spus că Kremlinul va răspunde probabil la presupusele operaţiuni ucrainene „prea târziu şi că sprijinul publicului pentru conducerea rusă va scădea până atunci”.

„Alţi bloggeri militari au susţinut că raidurile din regiunea Belgorod sunt un efort ucrainean de a îndepărta atenţia forţelor ruse de la sectoare importante ale frontului”, a adăugat ISW.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Rușii îl susțin de un an pe sadicul Putin. Este momentul să știe și ei cum este in război! Rușii au o armata atât de praf, că au lăsat Rusia de izbeliște ca să atace Ucraina! Si Finlanda poate cuceri Rusia acum, armata Rusiei este toată in Ucraina, pierzând!