G4Media.ro

Atacuri masive cu rachete asupra Kievului și a altor orașe ucrainene, miercuri…

Photo by Sergei SUPINSKY / AFP

Atacuri masive cu rachete asupra Kievului și a altor orașe ucrainene, miercuri dimineața / Zone din capitală fără curent electric, un mort și zeci de clădiri rezidențiale avariate în Nicolaev

Rusia a lansat miercuri dimineață un atac cu rachete asupra Kievului și a altor orașe ucrainene, au anunțat forțele aeriene ucrainene, mai multe explozii fiind auzite în capitala țării, în timp ce sistemele de apărare aeriană erau angajate în respingerea atacului, transmite The Guardian.

Exploziile puternice au fost auzite în Kiev cu puțin înainte de ora 7 dimineața, au relatat martorii Reuters.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a declarat inițial că sistemele de apărare antiaeriană au fost angajate, iar ulterior că medicii asistau o victimă în districtul Dnipro din capitală.

Două linii de înaltă tensiune din capitală au fost avariate de fragmente de rachete, a spus Klitschko, lăsând fără curent electric în unele zone.

Un atac cu rachete mai la sud, în Nicolaev, a ucis o persoană și a avariat cel puțin 20 de clădiri rezidențiale, fiind raportate câteva persoane rănite, a declarat primarul orașului, Oleksandr Sienkevych.

„Există clădiri rezidențiale avariate. Aproximativ 20 dintre ele sunt fără acoperișuri. Pagubele la rețelele de alimentare cu gaz și apă sunt deja eliminate de lucrătorii de la utilități. Există răniți. O persoană este spitalizată. Alții au fost ajutați la fața locului”, a scris el pe Telegram, înainte de a adăuga că bărbatul spitalizat a murit.

Oleh Sinehubov, guvernatorul regiunii Harkov din nord-estul Ucrainei, a declarat că rachetele rusești au lovit infrastructura nerezidențială din orașul Harkov, centrul administrativ al regiunii.

Toată Ucraina a intrat miercuri, în jurul orei 6.00, sub o alertă de raid aerian, forțele aeriene ucrainene avertizând pe Telegram asupra riscului unui atac cu rachete rusești.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Banalizarea crimei – cati dintre noi mai tresar cand citesc ca a fost lovit un bloc de apartamente de o racheta ruseasca ? sa fim cinstiti.