G4Media.ro

Atacuri în serie la Klaus Iohannis din partea oficialilor Bisericii Ortodoxe după…

Atacuri în serie la Klaus Iohannis din partea oficialilor Bisericii Ortodoxe după afirmațiile președintelui despre referendumul pentru familia tradițională

Episcopul Huşilor, Ignatie, dar și purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, au lansat în ultimele două zile atacuri dure la adresa lui Klaus Iohannis după ce președintele a spus că „cei care au promovat referendumul (pentru familia tradițională – n.red.) au fost orice numai toleranţi nu”.

Primul care l-a criticat pe președinte a fost Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei. Într-un editorial op-ed publicat miercuri pe site-ul Stiripesurse.ro, acesta a scris că ”a jubila incitator, lipsit de imparțialitate și eleganță în fața confruntării civice dintre cei care „dau cu flit” normalității și cei care vor să o apere democratic, nu are în sine nimic constructiv. Asemenea atitudini – toate, în răspăr cu creștinismul asumat ca mod de viață – exprimă sumar, dar edificator viziunea post-modernă lipsită de imaginație morală a lui homo eticus trăitor în sterilizantul ev media și în epoca post-adevăr”.

Deși nu l-a menționat direct pe Klaus Iohannis, Vasile Bănescu a mai spus că ”a ofensa peste 4 milioane de români lucizi și fideli unor valori limpezi validate de istorie, nu de toane ideologice, și fără de care o societate face implozie, români care nu s-au lăsat îmbrobodiți de valul imens și murdar de manipulare mediatică, cărora li se adaugă alte milioane de români care gândesc familia naturală în aceiași termeni, dar care au fost influențați de această manipulare, nu are în sine nimic aristocratic”.

Joi, episcopul Huşilor, Ignatie, a scris într-un mesaj postat pe Instagram că preşedintele Klaus Iohannis a devenit un „nihilist cu acte în regulă”, potrivit Agerpres.

„Având în fundal definiţia lui Nietzsche despre nihilism, Klaus Werner Iohannis a devenit nihilist cu acte în regulă. Ce înseamnă nihilismul? Faptul că valorile cele mai înalte se devalorizează. Dragostea fără de măsură faţă de minorităţile sexuale (vai de mine, e hate speech?) l-a metamorfozat pe domnul preşedinte în agentul dispreţului dozat într-un insecticid – cred că, mai pe româneşte, aşa-i spune flitului – faţă de ‘majorităţile’ (heterosexuale). Ăsta se numeşte progresism, care este un alt sinonim pentru comunismul ‘tolerant’ al omului recent. Sau ‘aşa cum se spune popular’, în timp ce unii suntem nişte muşte intolerante, infatuate şi vrednice de a fi ucise cu flitul, alţii sunt oameni cu ‘minţile luminate’ la neonul progresismului şi vrednici să trăiască plenar din pâinea toleranţei neomarxiste. Trag nădejde că eu, o muscă conservatoare, infatuată şi neafiliată politic, am priceput bine, în spiritul fidel al drepturilor omului, ce a vrut să ne transmită domnul preşedinte”, a afirmat episcopul Ignatie, citat de Agerpres.

Ierarhul a adăugat că reprezentanţii societăţii civile şi cei ai Bisericii ar fi trebuit să reacţioneze la declaraţiile lui Klaus Iohannis.

„Vă amintiţi, când a apărut acea idee cu referendumul, eu, dintr-odată, am devenit inamicul public numărul unu pentru o grămadă de oameni, când am spus că trebuie să fim toleranţi. Şi s-a văzut că, din păcate, am avut dreptate. Cei care au promovat referendumul au fost orice numai toleranţi nu. Dar românii au fost mult deasupra acestui discurs. Au dat o lecţie imensă acestor infatuaţi care au propagat ura şi, pur şi simplu, cum se spune mai popular, i-au tratat cu flit. Dacă vrem să revenim la conceptul acela ‘înţelepciunea mulţimii’, românii au fost mult deasupra clasei politice, cel puţin a acelei părţi care a promovat agresiv şi cu un discurs bazat de multe ori pe ură şi intoleranţă acel referendum. Românii au demonstrat că sunt un popor deschis, înţeleg şi, la o adică, acţionează cu totul şi cu totul altfel decât se aşteaptă unii politicieni şi unii sociologi”, a spus marți Iohannis la dezbaterea „Preşedinte sau cetăţean/ om politic şi societate civilă”, organizată în cadrul Festivalului internaţional de film documentar şi drepturile omului de către One World România.

Foto: Episcopul de Vaslui, Ignatie (sursa: Basilica)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

106 comentarii

 1. pai si au luat parazitii partea de la partid si ca niste curve centuriste ce sunt, presteaza in consecinta..

 2. Pai dupa ce o sa piarda tovarasii vostri alegerile, v-ati cam lins pe bot ca institutie. O sa stati cu domul atomic gol. Sau plin cu prosti, tot aia e, ca Dumnezeu numara spiritul nu basmalele.

  • …și preferă lemnul și spațiile mici…

  • Preoții, pastorii și episcopii să le spună la tineri si maturi să se căsătorească să aibe copii. Sunt prea mulți români singuri și triști, multe femei care amână conceperea unui copil și unele nu mai pot avea copii natural. Pretențiile față de partener să nu fie exagerate și oamenii își vor găsi pe cineva…

 3. B.O.R. intotdeauna a avut o slabiciune pentru PSD. Amintiri frumoase de pe vremea cind comunistii darimau biserici in muta aprobare a preacinstitelor fete infiltrate si turnatoare.
  Asa popor, asa cler.

  • DE LA BATRANUL SI RAPOSATUL MEU TATA,VORBA… CUM II TURCU,SI PISTOLUL….CUM II POPA,SI POPORUL,,,, in cazul si vremile noastre,CEI MAI FEROCE LEGIONARI AU FOST POPII,,,,,!!!!!apoi au ridicat poalele si au fugit mare parte dintre ei,in lume9americi,CANADA…) SAU AU SAPAT LA CANAL TRIMISI DE COMUNISTII PROASPAT INSTALATI DE LA moscova cu girul tradatorilor9strabunii comunistilor psd,alde,DE ASTAZI!!!CARE PUPA DANIELI SI GABRIELI,CIPRIANI,ETC,DE MORAVURI SI OBICEIURI INDOIELNICE(PENALE !!!!!)

  • Unii dintre legionari la Canal. Dar altii …

   Capitane nu fi trist/
   Garda merge inainte/
   Prin Partidul Comunist!

   Nu e prea clar daca Eugen ȚURCANU, ala cu Fenomenul Pitesti, a avut legatura cu Legiunea…

   O adunatura de bezmetici si legionarii …

 4. Traiasca PZD si cei „peste 4 milioane de români lucizi și fideli unor valori limpezi „.
  Parol!

 5. Clerul mafiot BOR. Cu gura propavaduiesc o religie destul de buna, cu mintea si cu mainile fura tot ce apuca, mai bine fara, cititi si documentati-va singuri oameni buni …
  In sistemul BOR, exact ca in sistemul comunist, carpele si nenorocitii ajung in posturile inalte si de acolo pervertesc tot sistemul, BOR a ajuns o mafie aducatoare de voturi pt imbuibarea proprie si a comunistilor parazitari ai unei natiuni …
  Cer scuze acelor putini preoti care mai cred in ceea ce spun si care sunt corecti …

  • BOR si clasa politica de la guvernare (cei care impart banii adica), s-au sustinut reciproc intodeauna, nu doar in ultimii ani, in folosul ambelor parti. Ambele sunt caracterizate, printre alte probleme, de CORUPTIE. Se stie ca un preot „prinde” o parohie „buna” doar daca da SPAGA, la fel cum se da pentru a ajunge intr-o functie laica.

  • !!!! LA ENUMERAREA DE MAI SUS AM UITAT A EVIDENTIA PE PREACUVIOSUL HOT SI MITOMAN,PARDALNICUL TEODOSIE NUSTIUCUM DE TULCEA SI CONSTANTA,HOT DE BANI EUROPENI CA SI SORA,CUMNATUL,MAMA LUI PONTA VICTOR VIOREL….si vrednic eeeesteeee!!!,dragnea niciolae liviu!!!!

  • Și episcopi… Sunt și episcopi sinceri…

 6. Înalt Prea Securimea Sa Daniel Ciobotea ce spune?

 7. Hopa hop și Ignatie episcopul de Huși….
  Aloo, s-a terminat de dat cu agheazmă pe unde fostul episcop pupa p[oa]lă de seminariști??

  Cred că BOR are trebui să se uite foarte bine prin ograda proprie înainte să deschidă gura despre sexul unisex…are cam muulte schelete prin dulapurile din Dealu’ Mitropoliei

  • Au stropit, doar nu-i durea mâna
   Și când s-au văzut și singuri
   S-au…aghezmuit cu toții
   Ca să fie și mai siguri…

  • Mare adevar….ar trebui sa se uite la ei insisi decat la altii. Rezolvati-va problemele interne, lasati-o mai moale cu masinile scumpe, goana nebuna dupa bani & averi si aventuri cu seminaristi.

   „Cel fără de păcat dintre voi să arunce cel dintâi piatra….”
   Dragilor voi deja ati decis sa aruncati piatra, desi sunteti plini de pacate.

 8. Parca Isus era cu întoarce și celălalt obraz , batman văd că își ridică poalele sa i facem ceva . Ce sau ofensat fetele astea mari , nici nu zici că până acum au colaborat cu securitatea și au făcut slujbe cu iz electoral . De ce oare se vrea să iasă ei la rampa ? Bineînțeles că interesul . Oare or avea fețele bisericești vreun interes prin justiție ? Nu cumva câțiva băieți în negru mai sunt chemați pe la DNA sa de-a buna ziua pe acolo ? O vrea discreditarea președintelui ? Că un eventual referendum sa fie boicotat cu ajutorul slujbelor de Duminică ? Oricum de 25 de ani nu mai mă duc pe la biserica , Dumnezeu nu e in biserica e in inima ta și în faptele care le faci in fiecare zii ( bune nu rele ) . Păcat că populația e înapoiată mintal și crede orbește in ce spune un preot , nu are bunul simt să gândească singur , e un sport extrem gânditul în țara noastră , care se lasă cu victime și care încet încet nu se mai practica .

  • Iisus Hristos a intors obrazul, dar a lovit si cu biciul pe cei care transformasera biserica in „pestera de talhari”.
   Da, Dumnezeu este in inima fiecaruia dintre noi si conlucreaza prin faptele noastre bune, dar tot Dumnezeu a cerut sa Ii facem locas sfant pentru a se salaslui intre noi (Iesirea 25, 8) in carne si oase, prin Sfanta Taina a Impartasaniei (Ioan 6, 53-56).
   In 25 de ani, chiar daca nu am mers la biserica, Hristos a fost alaturi de noi. Si este alaturi de noi poate inca 50 de ani de acum incolo, indiferent daca vrem sau nu vrem sa stim de biserica… dar cum?
   probabil, cu mainile strapunse de piroane, in fiecare bataie a inimii noastre Hristos bate la poarta sufletului nostru (Ioan 3, 20); cu fiecare respiratie, Hristos sterge chipul innegrit al sufletului nostru asemenea Sfintei Veronica pe drumul Golgotei; in fiecare suspin al nostru, Hristos e alaturi in sudoare de sange (Luca 22, 44) gata sa se mai rastingneasca inca o data, pentru mantuirea noastra, asa cum se intampla duminica de duminica pe jertfelnic, in timpul Sfintei Liturghii, cand noi lipsim… in ciuda preotului…

   Pe toate le intelege Hristos, pentru noi. De ce? probabil, pentru lacrimile mamei, care, in mintea ei „inapoiata” a socotit ca ne face un bine invatandu-ne „Ingerasul” in drum spre scoala sau aratandu-ne icoana Maicii Domnului in pridvorul bisericii. Eu asa cred, probabil de dragul parintilor nostri, care in „orbirea lor” au ascultat de sfatul duhovnicului si nu ne-au avortat, ci au sperat intr-o lume mai buna in care sa vietuim noi… luminatii… dar incotro, oare? Da, aruncatul cu gandirea este „sport extrem”…

   Despre Sfantul Nectarie de la Eghina, contemporan cu parintii nostri, s-a scris ca este „icoana a lui Hristos zugravita de Duhul Sfant in vremurile din urma”. Inteleg ca nu toata biserica e uscatura. Ba, din contra, avem inca Preoti de toata nadejdea in tara asta. La Buzau este Milea, in Vrancea este staretul Macarie. Si-a ales Dumnezeu si in zilele noastre oameni credinciosi si vrednici in inimile carora sa se salasluiasca… si in care se ne astepte, in biserica, 25 de ani, 30 de ani, 50 de ani… ca pe talharul de pe cruce, doar sa ne scoata la Inviere…

 9. Sa va fie rusine voi faceti scandal si sariti la presedintele Iohannis voi care reprezentati BOR si voi ce faceti .Uitati-va la PF Daniel care este lacom de bani si care este de putred de bogat si nu se intelege cu fratele dumnealui.Asta vreti atunci sa spunem romanilor adevarul despre referendumul familiei traditionale ca in mijlocul acestui referendum se afla Liviu Dragnea cum a dat bani PF Daniel ca sa treaca referendumul.Este o prostie noi romanii am crezut in Dragnea si Daniel si acum am inteles ca referendumul a fost un fas si atat.Ca sa inchid aceasta postare vreau ca BOR sa se trezeasca odata si sa uite acest scandal pe care l-ati facut.

 10. Bani de la guvern, propietati de la guvern, scutiri de taxe si impozite, pozitii privilegiate…. Acum trebuie sa intoarca serviciile.

  Niste farisei!!!! Cu Pafnutie, Ignatie, Teofan, Teofil si cine-o mai fi pe-acolo!

  Aferim!!!

 11. Şi corupţia este o anormalitate. Dar încă n-a avut parte de Referendum. Altele au fost urgenţele şi calculele politice.

  • Corect. N-ar strica, pe lângă această susținere a familiei normale, să se predice mai mult despre acest păcat, al parvenirii prin mijloace necinstite, începând cu evaziunea fiscală la nivel micro și macro, continuând cu trucarea concursurilor pentru accederea în diverse posturi – bugetare sau nu -, declarații false pe proprie răspundere pentru a beneficia de diverse forme de asistență socială, mita sub forme mai mult sau mai puțin subtile ș.a.m.d.
   Pentru că niciun păcat nu poate fi inclus în sfera normalității.

 12. Tema referendumului a fost data de KGB !

 13. Tocmai nespalatul asta de popa din Judetul Iasi vorbeste de familia traditionala. Pai nu la voi in ograda o bagau la lut niste popi la alt popa? E si dovada video. Voi sunteti de o perfidie dezgustatoare.
  Nu zice nimeni sa nu v-o trageti in dos, numa nu mai dati lectii…

  • Husi e in judetul Vaslui. In rest, ai dreptate!

  • Buna asta cu „impins lutu’ la deal”. M-am amuzat copios!

  • Dacă te-ai documenta puțin ai afla că acest episcop a fost adus la Huși tocmai pentru a spăla imaginea Bisericii din acea zonă. Înainte era episcop pentru românii din diasporă și foarte iubit acolo. În plus, nu este tipul de persoană care să umble după bani (cercetează cum trăiesc preoții și episcopii în diasporă). Sunt de acord cu tine că alte fețe bisericești pot părea avari dar nu acest om. Așa că hai să nu îi băgăm pe toți în aceiași oală.

 14. Ia uite! Scârbele dracului, au scos coarnele. abia acum? Vă cam fuge pământul de sub picioare, este? Rușine să vă fie. Vedeți cum umblați cu proștii care mai vin pe la voi, că acolo vă e salvarea, dar eu nu cred.

 15. Ce schelalaie javrele. Aruncati-le un os de moasca, ca sa nu se invarta in jurul cozii de pomana.

 16. Banescule, jura-te ca nu ai dat niciodata limbi in fund la nevasta, amanta etc.! Cu mana pe Biblie!
  Nespalatule! Ai flocii la cur ca cei de la gura!

  • Dar cine spune că-i păcat sa dai cu limba, atunci când dragostea e mare? Păcat e când o faci contra naturii și îmbrăcat în haine preoțești…

  • Nu flocii i-au rămas între dinți, ci i-a rămas c… t în barba.

 17. Securisti imbracati in sutane, care spun ca vin in numele Tau, ne pun sa dam cu pietre in copiii cu parul roz. Ne spun ca este dorinta Domnului ca sa omoram pruncii cu parul roz. Ca noi suntem sarmani si fara minte iar ei ne ispitesc cu vorbe dulci si inselatoare.
  Noi stim, Doamne, ca toti suntem copiii tai si pe toti ne iubesti si ne ierti chiar daca avem pielea alba sau neagra, parul blond, negru sau roz, minte multa sau mai putina.
  Pedepseste-i Doamne amarnic pe cei care si-au vandut sufletul si neamul, ne manipuleaza si le place sa Te rastigneasca in fiecare zi. Ne invrajbesc si ne stapanesc. Tradatori de neam si tara, vanzatori de Dumnezeu, pedepseste-i Doamne si ne Lumineaza pe noi. Amin.

 18. Astia care se cred agentii comerciali ai lui Dumnezeu…

  • Ai grija ce spui, „Dumnezeu” e marca inregistrata a B.O.R. S.r.l. , utilizarea denumirii fara acordul proprietarului reprezinta infractiune.

  • @Mara si @Walter Ego;
   Cata dreptate aveti ! :))))

 19. Din partea astora mai aveam nevoie de critici !
  Ce famile traditionla promovati mai saraciilor,aia a lui Pomohaci,a aluia de la Constanta, si de la Husi ?
  MIZERIILOR !!!

 20. DE LA BATRANUL SI RAPOSATUL MEU TATA,VORBA… CUM II TURCU,SI PISTOLUL….CUM II POPA,SI POPORUL,,,, in cazul si vremile noastre,CEI MAI FEROCE LEGIONARI AU FOST POPII,,,,,!!!!!apoi au ridicat poalele si au fugit mare parte dintre ei,in lume9americi,CANADA…) SAU AU SAPAT LA CANAL TRIMISI DE COMUNISTII PROASPAT INSTALATI DE LA moscova cu girul tradatorilor9strabunii comunistilor psd,alde,DE ASTAZI!!!CARE PUPA DANIELI SI GABRIELI,CIPRIANI,ETC,DE MORAVURI SI OBICEIURI INDOIELNICE(PENALE !!!!!)

 21. Sa inteleg ca mita psdului cu padurile isi face efectul

 22. In primul rand BOR minte.presedintele nu a atacat pe cei ce au votat ca prostii,ci i-a atacat pe organizatorii acelui moment penibil,demn de evul mediu.apoi,BOR,o institutie corupta si degradata moral,o mizerie care a fost tot timpul de partea puterii si nu a oamenilor,o institutie parazita care indeamna la ura in loc sa fie un factor de echilibru NU are nici un drept sa emita judecati de valoare sau morale.nu au nici o valoare.

 23. Băi, popilor, nu e post? Aveți permis la critici și bârfă, la atacuri?
  Mai bine vă faceți curățenie în ogradă, în loc să ii criticați pe alții!! Cum e cu profitul, afaceriștilor?? Cu majoritatea dintre voi, nici poporul nu mai vine la biserici, darămite duhul sfânt; pângăriti lăcașurile Domnului in loc să aduceți liniște și înțelegere intre oameni!
  La ce v-ați așteptat de la referendum daca v-ați înhăitat cu borfașii și șarlatanii din PSD – ALDE?

 24. Popilor, și restu’ de români, noi ăștia pe dinafară de cei „4 milioane de români lucizi și fideli”, plătim impozite și taxe la stat, din care voi primiți salarii. Așa că, mucles, bă, pînă cînd o da și boboru’ ăsta prost un Alexis Tsipras care să taie racordu’ bisericii la stat. Că, vorba Celui pe care ar trebui să-L slujiți, voi vedeți paiul din ochiul altuia însă nu vedeți bîrnele din ochii voștri.

  • Completare : vad pail din ochii nostri dar nu vad padurea din ochii lor. Mai vor una !
   Pochimonul sef Prea „Cash-uitul Daniel” jubileaza… un Jack Spintecatorul al bugetului de stat. Pentru ce le trebuie atatia bani ? Ii pun pe foc iar fumul ajunge la Tronul Celui Prea Inalt ? Satane in sutane de milioane de ero si $ !

 25. Biserica = mafia-n fustă!!!

 26. „…crestinismul asumat ca mod de viata”!? Voi va auziti FARISEI jegosi? Voi,”inalte fete bisericesti”,plini de pacate din cur si pana in adancul creierelor voastre „preasfintite”, veniti iar si iar sa smintiti un popor care geme si plange! Nu v-a placut raspunsul poporului la chemarea voastra „crestineasca”intru apararea celor ce va imbuiba(psdragnea)? Ce legatura mai este azi intre BOR si Dumnezeu?….cam acceeasi dintre magarusul lui ISUS si mertzanele lui daniel(prea..fericitul…sfintitul…etc…)!

  • Greșit!
   Măgărușul a fost sfânt!
   Mertzanele e sfințite!
   Sigur, cu voia Domnului și cu o anumită sumă de bani, interese, samd!

 27. Poy după atâția POPI ( Preoți ) Homosexuali, care se freacă in fund cu COPII…mai au curajul sa dea exemple de familii traditionale..??? Nu le este rușine de Poporul Roman ???

 28. Foarte hazos !…Și „părintele” popo-mohaci ce zice ?. Dar ăla de la Iași !…

 29. Cei îmbrăcați în negru(sutane cu li se spune și nu toți) sunt ca ciuma, pe unde trec rămâne pământ sterp. Pentru mort și pentru viu te taxează precum cămătarii!
  Ca sa ne facem auziți trebuie sa vorbim între noi, sa creem comunitati de oameni implicați și dornici sa ne facem auziți, sa ne trezim din somnul lansat de Facebook, Instagram s.a.
  România trezește!

 30. Biserica nu mai contează pentru mulți dintre noi,este plina de securiști,corupti, hoți, pedofili. Bisericile asteapta ajutor divin de la mafia pesedista în schimbul îndoctrinarii oamenilor ! BOR=curva pesedista

 31. Vă rog, semnați petiția pt recunoașterea parteneriatelor civile în România:
  http://www.petitieonline.com/vrem_parteneriat_civil_in_romania
  Puteți semna anonim, dacă doriți!

 32. Consider ca initiatorii acestui referendum ,nu trebuiau sa accepte ca psd sa se foloseasca pt propaganda.Populatia a votat impotriva psd si nicidecum impotriva referendumului. Asa ca biserica sa traiasca pe propriile-i picioare si sa nu mai fie vasala politicienilor mincinosi si profitori.

  • Sunt de acord cu tine. Și mai au o problemă. Sunt prea închiși față de popor. Uită-te și la cazul viitoarei Catedrale Patriarhale când episcopii erau clar separați de poporul prost. S-au organizat foarte prost atunci. În loc să profite episcopii de a vorbi cu oamenii simpli, s-au izolat de popor.

   Fiind un creștin ortodox practicant știu ce dureros e să primești niște flegme cum sunt multe din comentariile de aici. Dar pentru Hristos trebuie să accepți să primești și flegme (cum a făcut-o și El). Iar făcând asta poți cuceri inimile multora pentru Hristos (deși întotdeauna vor exista unii care vor dori cu orice preț să distrugă Biserica). Și nu asta e misiunea episcopului?

 33. „In fiecare sat exista o faclie – invatatorul dar si un stingator- preotul” (Victor Hugo)

 34. nu am auzit de la BOR sa condamne furtul, aici ca de obicei popii slujesc partidului de guvernare care fura cel mai mult, ba mai mult ei sunt parteneri, cazul reporter.ro e doar o latura la prostiile si faradelegile care se petrec in BOR

 35. Nu esti corect parinte, conducatorul țarii este al doilea Dumnezeu pentru biserica, preoți si crestini.

  • Serios? Inseamna ca , dupa mintea ta, hitler, stalin si alti criminali au fost”al doilea Dumnezeu”?!
   Ti se face lehamite cand citesti imbecilitatile pe care le debiteaza pe aici unii „progresisti”, adoratori ai lui ciolannis.Referendumul pentru fMilie a fost initiat de societatea civila si a fost boicotat pe fata de progrezisti si mai subtil, dar tot sabotat, de varfurile bor si psd, pentru ca toti au acelasi stapan: satan, care are ca instrument de manifestare masoneria, in care

  • Serios? Inseamna ca , dupa mintea ta, hitler, stalin si alti criminali au fost”al doilea Dumnezeu”?!
   Ti se face lehamite cand citesti imbecilitatile pe care le debiteaza pe aici unii „progresisti”, adoratori ai lui ciolannis.Referendumul pentru fMilie a fost initiat de societatea civila si a fost boicotat pe fata de progrezisti si mai subtil, dar tot sabotat, de varfurile bor si psd, pentru ca toti au acelasi stapan: satan, care are ca instrument de manifestare masoneria,din care fac parte si mai marii bor si politicienii.

  • Aici Divinitatea a coalizat cu asasinii. Hitler, Stalin si Dumnezeu n-au protejat victimele holocaustului.

 36. exista constitutie si legi iar astia din BOR care baga legile sale in asa fel substitue statul si societatea, se pun mai presus de legi, BOR trebue sa plateasca pretul pentru manipulare maselor cu scopul de a se imbogati, in scopul de a deservi interesele psd si interese din afara

 37. Parintele, pai se poate? In postul pastelui iti lua seful mintile?
  Las.o si tu mai moale, ca oricum nu impresionezi pe nimeni. Poate pe cei saraci cu duhul, cum va place voua sa spuneti, dar si aia s.au prins cam ce faceti voi si cum va umflati buzunarele si burtile.
  Majoritatea sunteti niste nemernici, nici voi nu mai credeti in seful din ceruri, dar ii ametiti pe altii.

 38. Mama poate fi doar femeia, tatal doar barbatul, iar familia poate fi compusa doar din femeie si barbat. A fost Adam si Eva. Barbat si femeie. Asa a lasat Dumnezeu. Dumnezeu a lasat oamenilor si liberul arbitru. Adica fiecare e liber sa aleaga calea Lui sau nu. Dar, ca sa se impuna de cei care nu-I aleg calea, adica cei care nu ar mai fi fost, daca mama lor n-ar fi fost femeie, iar tatal lor barbat, ca Dumnezeu ar accepta altceva decat a lasat in scrierile sfintilor, e blasfemie. Ne indepartam de El in fiecare zi, prin tot ce facem, spunem, gandim. Nu e bine pentru noi. Sa ne ajute Dumnezeu.

  • Doamne ajută! Foarte bine punctat, subscriu! ☺

  • E bine ca am stabilt un lucru: Adam si Eva… Primii oameni pe pamant, barbat si femeie, corect?
   Si dupa ei? Urmasii lor? Hopaaa, 2 baietei!!
   Pai si aia cum s-au mai inmultit?
   Daca alegi sa crezi in povesti…si esti liber s-o faci, de ce nu incerci sa si gandesti un pic? Ca esti liber s-o faci!
   Stii sa invoci liberul arbitru dar nu prea te folosesti de el… Dumnezeul tau, daca exista e cam sadic si tiran de felul lui!!
   Voi sunteti invatati sa intoarceti si celalat obraz, in timp ce sunteti cotrobaiti in buzunare si lasati in curul gol tocmai de reprezentantii Dumnezeului vostru.
   Biserica nu face politica, dar iata ca face si-o face asa cum a facut-o intotdeauna, dupa chipul si imaginea Domnului, pentru sadici si Tirani.
   Biserica inseamna evlavie, milostenie, piosenie…dar iata ca e cea mai bogata institutie din Romania si reprezentantii ei sunt printre cei mai pacatosi…
   Si-atunci, ce sa fac? Sa cred in bunul Dumnezeu cu a lui Biserica in care se fura, se uraste, se minte si se-nseala…sau sa respect drepturile omului de langa mine, indiferent daca se fute-n cur sau nu?
   Eu unul aleg sa ma respect pe mine si pe cei de langa mine, fara a ma da cu capu’ de cruci si de pereti goi, fara a ma-ncrede in pietre.
   Ca pana acum, Dumnezeu, daca a existat, mie nu mi-a demostrat-o… Ba dimpotriva.

 39. Examenul partidelor politice , justiției învățământului și al tuturor celor care sunt pe o poziție de conducere și control în România, efectuat și simulat în ziua referendumului din iunie a fost de nota 2,5 și în continuare va fi sub 2. Cine mai crede sau cine a crezut ca un asemenea referendum va fi valid având substratul manipulării națiunii romane sub acoperire de către bor. Poate ne cred câțiva ca suntem pe timpul inchizitiei..

 40. auleo, invartitorii de bani neimpozitati, nestiuti, borporatia. aur, maibahuri.

 41. Poate ar trebui o secularizare a averilor bisericii…. Zic si eu…

 42. Imi pare rau dar KWI si-a dat arama pe fata .Este sclavul bolsevismul,neo-marxismului,progresismului ateu.Desi nu pare Romania este o tara conservatoare,bine pregatita sa faca fata acestor ideologii diabolice.
  Sincer ma bucur ca a inceput aceasta lupta.Sunt sigur ca Romania va iesi castigatoare de data asta.

 43. Nu este loc pentru biserica in politica!!!
  Cand cei din se biserica se amesteca in politica, acestia nu-si mai au rostul in educarea spirituala a omului cea care trebuie sa fie prioritatea numarul unu si nici decum implicarea in jocurile murdare din ziua de astazi.
  Rusine pentru cei care nu-si fac corect meseria si VOCATIA.

 44. Doamne ajută! Foarte bine punctat, subscriu! ☺

 45. Sorry, Klaus, USR, Plus, Ciolos, Europa FM, Hotnews, Chirila, Andrei Partos, Monica Macovei, G4Media, Noise Gurist si restul, dar dupa momentul #boicot tot ce pot sa va promit e ca n-o sa votez PSD. In rest, va promit ca va voi urma sfatul cu mare atentie: nu voi sustine nici un fel de initiativa care vine din partea voastra, fie el referendum pentru justitie, campanie oameni noi, vot, redirectionare 2% impozit, donatii.

  Boicot ati vrut?

 46. Cu tot respectul pentru slujitorii lui Dumnezeu și ai oamenilor, mergând pe principiul denunțării păcatului și al iubirii păcătosului, cred că era bine ca aceștia să nu răspundă criticând o persoană, angajându-se în felul ăsta și în lupta politică. Nu mai asociați Biserica cu o clasă politică coruptă doar pentru că aceasta susține o anumită temă socială ori pentru că susține material Biserica!
  Nu mai recurgeți la compromisuri și condamnați toate păcatele sociale – inclusiv hoția, șmecheria ș.cl., fără a vă considera mai presus!

 47. Completare : vad paiul din ochii nostri dar nu vad padurea din ochii lor. Mai vor una !
  Pochimonul sef Prea „Cash-uitul Daniel” jubileaza… un Jack Spintecatorul al bugetului de stat. Pentru ce le trebuie atatia bani ? Ii pun pe foc iar fumul ajunge la Tronul Celui Prea Inalt ? Satane in sutane de milioane de ero si $ !

 48. sunt pnl,dar nu ii dau dreptate presedintelui. nu are nicio legatura cu psd ceea ce afost afirmat.

 49. Sa fii inalt ierarh ortodox, cu inceputurile in comunism si sa vorbesti de comunism acum (indiferent ca vorbesti de ala cu „fata neumana” este o adevarata semetie in fata Domnului Dumnezeului nostru ! :)))))

 50. Sa fii inalt ierarh ortodox, cu inceputurile in comunism si sa vorbesti de comunism acum (indiferent ca vorbesti de ala cu „fata neumana” este o adevarata semetie in fata Domnului Dumnezeului nostru ! :)))))

 51. BOR s-a înhăitat cu PSD la referendumul pentru „familie”, oct 2018, deși avea experiența colaborării trădătoare cu PCR, și-a luat-o în barbă. Face același lucru acum la alegerile din 2019; si-o va lua iarăși în barbă.

  Partea proastă pentru biserică și pentru credincioși e ca își pierde credibilitatea umblând la brațetă cu borfașii și cu hoții, ignorând poruncile a II a ( „să nu ai alți dumnezei afară de mine; să nu-ți faci chip cioplit; să nu te închini înaintea lor și să nu le slujești” si pe a VIII a ( ” sa nu furi „) din Decalog.

 52. O legiune de demoni si-a dat intalnire pe pagina aceasta.
  Doamne,pazeste-ne.

  • Cauta repede o poală de popă, poate ai noroc si nu o găsesti incă pătată de diverse chestii lumesti…!

 53. „Dar românii au fost mult deasupra acestui discurs. Au dat o lecţie imensă acestor infatuaţi care au propagat ura şi, pur şi simplu, cum se spune mai popular, i-au tratat cu flit. ”

  Popo, nu uita ca si voi v-ati luat portia de flit. Uita-te mai intai la tine, curata-te, si apoi vorbeste!

 54. Este ironic cum tocmai ei sa sara de cur in sus, ei ce se imbraca in aur, se plimba cu masini scumpe, vorbesc la telefoane ultima generatie pe spinarea saracilor pe care ii conving sa le doneze bani.
  Preotii astia au dus cersetoria la nivel de arta si tot de la nevoiasi cer bani, in loc sa ii ajute.
  Imi este scarba de aceste dame de companie care se vor servitori ai lui Dumnezeu, niste oameni de nimic.
  Dumnezeu nu mai este iubit de mult de BOR, au un alt zeu, banul.
  Inainte sa vorbeasca de familie traditionala, sa nu ma abuzeze copii si sa faca puscarie pentru toate crimele lor si sa traiasca din mila Domnului, nu al omului.

 55. Incredibil!
  Ce pot face trolii pentru interese și bani!
  Cat de tare îi are echilibrul Bisericii.
  Când patriarhul a spus că un străin e bun sa cârmuiască o țară toată lumea jubila, când patriarhul a spus că manifestațiile din 2012 împotriva PDL nu fac bine țării, toți îl lăudau.
  Acum când Biserica arata că acest președinte și-a pierdut orice urma de moralitate, că incită la ură, că introduce dezbinare in societate, că face jocul Rusiei când ii numește pe cei din Basarabia, alt popor, părerea Bisericii nu mai e bună.

  Cât de ipocrit sa fii încât să îți jignești milioane de cetățeni pentru câteva zeci de mii de voturi ,,progresiste, și în speranța ,,huzurului pe al doilea mandat,,

  Vorba cea…fiecare pasăre pe limba ei …

 56. prostimea merita sa fie jefuita pana la os.

 57. Art. 9. din Legea nr. 489/2006 privind libertatea religioasă și regimul general al cultelor, prevede că: În România nu există religie de stat; statul este neutru față de orice credință religioasă sau ideologie atee.

 58. afaceristii bor au intrat in campanie elecorala pentru partidul bolsevic.
  e normal, partidul i-a umplut de bani, le-a dat maibahuri, le-a facut zeci de mii de biserici si catedrala cu buncar antiatomic, nu le-a pus impozite.
  dupa antena 3 au cei mai multi „credinciosi” din tara. antena 3 este net suprtioara. credinciosii asista zilnic, ore intregi la „liturghiile” familiei voiculescu, un turnator securist, fost puscarias. si viitoare mireasa reinflorata de sinistrul justitiei.

 59. Este președintele cel care a atacat, este pur si simplu penibil sa ii critici pe cei care au raspuns atacului.

 60. Exact ce mă așteptam….
  În fața argumentelor de mai sus nu exista reacții argumentate.
  Reluarea la nesfârșit a unor teze, texte și poezii de slabă calitate…arata ca de fapt nu se dorește o dezbatere ci denigrarea permanenta a instituțiilor ce susțin stabilitatea și echilibrul unui stat
  Biserica, Armata , Justiția…

  • Bine punctat!
   E mai ușor să îți dai cu părerea decât să citești ca să ți se deschidă ochii…
   Privitul excesiv la tembelizor dăunează grav !✌

  • Trezirea! Bisericile sunt goale duminica de duminica …

 61. Citind comentariile am impresia că unii nici nu au citit articolul ci unde văd titlu despre Biserica se aruncă în atacuri furibunde fara sa înțeleagă consecințele pe termen lung pentru poporul român pe termen lung.

  Trădătorii de țară au fost mereu mai distructivi decât toți dușmanii României la un loc.

 62. Trebuie să facem o paralela intre Dumnezeu, Religie și preoți.
  Preoții sunt oameni născuți din pământ și care oricum ore sa intre in pământ.
  Au și ei slăbiciunile lor.
  Preoții care uneori pe la colturi dau mana cu necuratul, sau coada, tocmai ei propovăduiesc familia tradițională.
  Wow!!!!!!!?

 63. Nu am vazut pana in prezent atata scursura a societati,ca cei care posteaza pe acest site.

 64. Nu se dezmint : vrednic este, vrednic este, vrednic este……………

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.