G4Media.ro

Zeci de mii de hectare de pădure pentru biserici: Sindicaliștii din silvicultură…

Zeci de mii de hectare de pădure pentru biserici: Sindicaliștii din silvicultură acuză PSD că vor să împroprietărească cultele cu terenuri forestiere pe care nu le-au avut în proprietate

Un proiect legislativ inițiat de Liviu Dragnea și alți șase parlamentari PSD împroprietărește bisericile cu terenuri forestiere pe care le-au avut în folosință sau administrare, dar nu în proprietate, potrivit sindicatelor din silvicultură. Aceștia protestează la Parlament împotriva inițiativei pe care o califică drept cumpărare a susținerii electorale a bisericilor.

Proiectul, care a trecut deja de Senat prin aprobare tacită și este în dezbatere în comisiile din Camera Deputaților, prevede modificarea Legii 1/2000.

Proiectul introduce prevederea că diversele forme de organizare bisericească (centre eparhiale, protoierii, mănăstiri, schituri, parohii, filii) ”dobândesc în proprietate” păduri de până în 30 de hectare din fondul bisericesc al cultului căruia aparțin, dacă acesta le-a avut în folosință sau administrare.

Sindicaliștii acuză faptul că inițiativa PSD ”creează cadrul legal pentru împroprietărirea fără drept cu terenuri forestiere în suprafață de până la 30 de hectare din fondul forestier proprietate publică a statului, a unităților de cult care au deținut în folosință sau administrare și nu în proprietate astfel de suprafețe”. Citește aici cererea sindicaliștilor pentru respingerea propunerii legislative.

Cum justifică parlamentarii PSD propunerea legislativă? Ei invocă o presupusă inechitate față de culte și arată că ”pentru biserică, dobândirea proprietății devine un mijloc de atingere a scopurilor misionar-filantropice pentru care este constituită și un act de restabilire a adevărului istoric și juridic”.

Sindicatele citează un răspuns al Ministerului Apelor și Pădurilor, care arată că Direcția Generală Păduri ”nu susține propunerea legislativă propusă de inițiatori”. Federația Silva cere respingerea proiectului în Camera Deputaților și susțin că ”va afecta considerabil patrimoniul public al statului, va afecta stabilitatea instituțională a administratorului fondului forestier proprietate publică a statului și va afecta negativ bugetul de stat”.

”Soluția legislativă identificată este determinată de necesitatea asigurării unui minim pentru funcționarea și întreținerea unităților de cult, pentru ca acestea să-și poată îndeplini misiunea”, mai arată cei șapte inițiatori ai proiectului.

Foto: Patriarhul Daniel și Liviu Dragnea (InquamPhotos / George Călin)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

19 comentarii

 1. Adica sa fure legal din bunul public, pentru ca apoi sa fie filantropi. Gandire de mafioti jegosi !!

  Daca bisericile accepta asa ceva, merita sa le fie daramate bisericile si scoase in afara legii. Pentru ca nu vor mai fi decat niste Temple ale Hotiei si insclavagirii Romanilor.

  Nu este o logica comunista. Stiu ca si comunistii au urat biserica, dar asta doar pentru ca au vazut in ea un rival in setea lor de putere si sclavi.

 2. Vin multe ture de campanii electorale; popii pot fi agenți electorali f buni, pot mâna la vot multe turme de oameni cu frică de afuriseniile lor.
  PSDu’de ce sa nu le dea, că doar nu le da din moșia lor să ii doară… pot sa dea cat poftesc din moșia fraierilor
  Nou nu ne vindem țara, o furăm!!!

 3. Si legea de infintare a SRI prevede dreptul de a detine societati comerciale care sa aduca venituri institutiei. Dupa care, cei ce au facut acea lege au descoperit ca asa s-a realizat un stat paralel. Acum vor da paduri cultelor, mai apoi isi vor face vile prin padurile respective si urmasii lor vor constata ca s-a mai creat inca un stat paralel (statul la umbra)!

 4. Elore! Se apropie alegerile și politicienii incompetenți și iresponsabili au nevoie de agenti electorali?

  Nenicilor, v-ați fript cu referendumul, nu învățați nimic pentru că sunteți orbi si prosti!

 5. Doamne, când se mai opresc ăștia??? Vând țara și poporul, fac combinații cu noi, numai sa le iasă afacerile???
  Unde am ajuns, cum e posibil așa ceva?? Asta mai e stat sau doar o grupare infracțională care se ocupa de jmenuri pe banii noștri, pe viață a milioane de români??? AJUNGE! Banii și puterea v-au luat mințile, nu va mai dați seama ce faceți???

 6. Când hoții din psd sunt frați cu biserica la ciordeala! Când Daniel se trage din vechea securitate!

 7. Pai decat austriecilor de la Schweighofer care ni le taie mai bine bisericii care le lasa fix asa cum sunt.
  Dar cum sa scrieti voi ceva rau despre vreo tara din Vest

  Intr-o zi o sa va stea in gat de la cat mancati de cur biserica. Macar de ati publica si lucrurile bune pe care le fac, nu ar fi o problema.

  • Biserica o sa le lase asa cum sunt?
   Bai, esti prost? Biserica ta scumpa are zeci de gatere imprastiate prin MOldova ai aiurea.
   Alea le-o caut ca sa mangaie copacii pe picior?

  • Și tu crezi că au venit austriecii și le-au tăiat de capu’lor??? Ha-ha-ha sau he-he-he! Nu!!! le-au tăiat și vândut politicienii, primarii majoritatea PSDiști) și din ăștia pe care ii lauzi tu, printre care doi popi.. austriecii doar le-au cumpărat
   Ai văzut reportajul recorder, Dumnezeul achizițiilor??? Majoritatea popilor sunt printre cei mai mari afaceriști din tara asta ( nu neg că nu ar mai fi cu har adevărat printre ei)
   Mai caută reportaje „Romania te iubesc” să veI cum s-au vândut și-i distrus pădurile…

  • Te rugam sa ne dai si noua citeva expemple concrete si dovedite de lucruri bune facute de biserica.
   Asteptam raspunsul tau.

  • Furtul bisericii se poate trece cu vederea?

  • Ia lumineaza-ne tu preafericitule. Sper ca nu ne povestesti despre necurateniile din manastiri
   Pace tie credincios mic.

 8. Da….Inițiați o ancheta in comuna Teliu – Brasov , pentru a vedea și face public modul in care preotul Ciolan a vândut lemn din pădurea Bisericii in folosul personal….scoop asigurat !

  • Trăiesc să aud și mârșăvia asta!! Încă o mârșăvie marca PSD!! Băi, da biserica ortodoxă e una dintre cele mai bogate !!! In loc să ajute persoanele bolnave, copiii , săracii , ei se umflă și își burdușesc visteria personală!! Să-i fie rușine bisericii dacă acceptă așa ceva!!

 9. În atenția Clerului Ortodox Roman: a va afișa cu hoții, „vameșii” comuniștii adică PSD este departe, foarte departe de învățătură Mantuitorului. As zice ca este diavolesc… Sa îl slavasti pe dragnea cu cântări de tipul „vrednic este….” descalifica și chiar și un preot de tara, cât despre Patriarh este o RUSINE! Bor fi alături de popor și nu alături de tagma jefuitorilor! Nu va vindeți pe 30 de arginti nici sub forma de subvenții, scutiri de taxe sau păduri fiindcă va va bate Dumnezeu! Isus Hristos sa va lumineze sa nu faceți acest pact cu diavolul! Deși sunt sceptic, ma rog pentru voi Clerul BOR!

 10. Din păcate si cu părere de rău trebuie sa recunoaștem ca Biserica Ortodoxa Romana (BOR) este parte la îngenuncherea României in fata hoției.
  Si n-ar fi prima oara când biserica nu-si urmează menirea de călăuzitor al romanilor:

  *Biserica ortodoxa s-a împotrivit unirii Moldovei cu Tara Romaneasca la 1859.
  *BOR s-a impotrivit inlocuirii alfabetului chirilic cu cel latin ( decret dat de domnitorul A. I. Cuza în 1862).
  * Biserica ortodoxa din Ardeal a afurisit trupele romane ( mitropolitul Mangra) care treceau Carpații in primul razboi mondial.
  *De asemenea, cei trei patriarhii roșii de după 1945, Marina, Teoctist si Daniel au trecut fără mari dureri spirituale de partea nelegiuitorului.

  Iar conducătorii actuali ai BOR nu mai construiesc biserici in sufletele oamenilor, ci ridica din chirpici vremelnici ctitorii memoriei lor.

  • Calauzitoare a Romanilor NU este biserica ci EDUCATIA.
   Biserica este o institutie antica, complet depasita in zilele noastre, si devenita o clica de sarlatani.

 11. Deja bisericile detin 25’/, din suprafata agricola si forestiera a tarii ceea ce este foarte mult iar ei cer bani de la guverne pt ridicarea bisericilor si cresterea salariilor. Si dc te uiti fac numai prostii: se fut in cur, molesteaza copii, sunt curvari, cer bani cu nerusinare la batrani adica sunt foarte jegosi. MUIE PSD SI POPII PIZDII sa va mai voteze pulea si voua popilor sa va dea pula bani drz u sa va ia de cacati.

 12. Prea Cash-uitul Daniel are nevoie de numerar sa-si termine catedrala neamului de creduli in cele materiale…… Intr-o zi Cel de Sus ne poate rade cu toate ‘cladiroaile’ facute din suferinta oamenilor de rand. Si Templul din Ierusalim parea de nedistrus si a mai ramas doar un zid. Bani luati de la investitii necesare oamenilor si dati agentilor electorali cu sutane….. Isus poate veni la oricine care-l cheama cu adevarat! Nu are nevoie de palate si de intermediari fara har. Pokemoni (indiferent de rit….) fara minte !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.