G4Media.ro

Atacul informatic asupra G4Media a încetat. Peste 2 miliarde de request-uri blocate

Atacul informatic asupra G4Media a încetat. Peste 2 miliarde de request-uri blocate

Foto: Presslabs

Atacul informatic lansat miercuri seară asupra site-ului G4Media a încetat, potrivit companiei de găzduire Presslabs. Redacția mulțumește atât companiei de hosting, cât și cititorilor care au întâmpinat unele dificultăți în încărcarea site-ului.

Atacul a durat de pe 7 septembrie, în jurul orei 21:10 până pe 9 septembrie în jurul orei 16:30. În total, au fost peste 2 miliarde de request-uri blocate, adica de aproximativ 200 de ori mai mult decat in mod normal.

Grafic cu împărțirea pe țări:

”Acest atac este unul dintre cele mai mari cu care ne-am confruntat, atât ca intensitate, dar mai ales ca durată, având în vedere că s-a menținut pentru aproape 48 de ore. De asemenea, a avut un tipar destul de interesant și a fost foarte bine distribuit, fiind nevoiți să blocăm aproape 11.000 de adrese IP. Țin să felicit pe această cale echipa noastră tehnică, pentru viteza și modul în care au combătut efectele atacului asupra site-ului www.g4media.ro. Ne bucurăm că am putut menține site-ul funcțional și cu un impact aproape inexistent asupra vizitatorilor site-ului, pe toată durata atacului”, a declarat Pedro Dobrescu, co-fondator Presslabs.

Polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – S.C.C.I. din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române s-au sesizat joi din oficiu cu privire la faptul că, în perioada 7-8 septembrie 2022, site-ul G4Media a fost ținta unui atac informatic de tip „Distributed Denial of Service”, potrivit unui comunicat al instituției.

G4Media a depus la rândul său o plângere penală legată de acest atac.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

 1. Nu e apa calda de zece zile in Sectorul 4, de ce nu e stirea asta nicăieri?!?!
  Cel mai dens perimetru din Bucuresti, triunghiul Oltenitei – Berceni – Iriceanu nu are apa calda de zece zile. A inceput scoala, gradinitele si ele la fel si cresele, aici sunt cei mai mulți copii pe metru patrat in Bucuresti.
  Au fost probleme la CET Sud, apoi toti au primit apa calda, mai spre centru, de ex Dimitrie Cantemir, iar aici unde locuiesc cei mai multi cetățeni, cineva isi bate joc de noi de 10 zile si ne spune prin aplicatia Termo Alert de pe o zi pe alta ca vom avea apa cald începând cu 23 si 30 de vreo zece zile.
  De ce nu e stirea asta pe nicăieri?!?

  • Ataca-i cu requesturi false pana iti publica stirea. Pana una alta mergi la firea sa-ti imprumute o oala sa te speli!

  • balutza fa ceva :DD

  • Pentru că sunteți tăntalai și votați de peste 30 de ani aceiași hoți, crezi că dacă publică știrea o să vină apa calda? Nu așteptați să vă facă altul traiul mai bun, ieșiți în stradă pentru că e dreptul vostru.

 2. Un grafic cu distribuția dispozitivelor vulnerabile, piețele cele mai credule, dar si care își permit, pentru dispozitive IoT?

 3. Prin dark web e totul posibil se pot angaja hakeri de toate culorile,bine,IP-rile geografice unde sunt,să nu ne pomenim că sunt sisteme zombi controlate de marii noștri preteni,plata se face în criptomonede așa că…..

 4. Ca sa va dați seama cât de sigure vă tine G4 datele personale!!!

  • @ Gogu Pintenogu – 😂😂😂😂 tare sunt curios ce date personale iti lasi tu pe aici postacule 😂😂😂, un mail si un nick name?

 5. Acum probabil ne va spune G4 ca hackerii au cenz urat comentariile…

  • Numai unele comentarii. În special cele care amintesc că dl. Tă.pă.la.gă a pupat cu sârg dosul lui Petrov.

   Sunt curios dacă apare comentariul asta, și dacă da, cât durează până il șterge tristul ăla de la cenzură.

 6. Gata, s-a dus efectul etnobotanicelor?

 7. Bravo! Felicitari!

 8. 😂😂😂 ce repede s-au adunat postacii la articolul asta 😂