G4Media.ro

Atac cibernetic masiv în Ucraina. Au fost vizate site-uri guvernamentale

Atac cibernetic masiv în Ucraina. Au fost vizate site-uri guvernamentale

Un atac cibernetic masiv a fost comis în noaptea de joi spre vineri şi a vizat website-uri ale guvernului ucrainean, unele dintre ele nefiind accesibile vineri dimineaţă, informează Reuters şi France Presse, citate de Agerpres.

Site-urile Ministerului Afacerilor Externe, cabinetului de miniştri, politicii agrare, Consiliului de securitate şi apărare şi Ministerului Educaţiei păreau să nu funcţioneze, notează Reuters.

„Din cauza atacului global din noaptea de 13-14 ianuarie 2022, site-ul oficial al Ministerului Educaţiei şi Ştiinţei a căzut temporar”, a anunţat ministerul pe Facebook. Site-urile altor ministere, inclusiv cel al Situaţiilor de Urgenţă, erau de asemenea inaccesibile.

Pe unele dintre site-uri era afişat un text în trei limbi – ucraineană, polonă şi rusă – spunând că toate datele ucrainenilor încărcate pe reţea au devenit publice.

Oficiali de securitate nu au fost imediat disponibili pentru comentarii.

Întrebat cine se află în spatele atacului cibernetic, purtătorul de cuvânt al MAE ucrainean, Oleh Nikolenko, a declarat: „Este prea devreme să tragem concluzii, dar există o istorie îndelungată a atacurilor ruseşti împotriva Ucrainei în trecut”.

Atacul cibernetic, nerevendicat imediat, a avut loc într-un context de puternice tensiuni între Kiev şi Moscova.

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

  1. Rusii fac ce au facut dintotdeauna, adica nimic bun

  2. Rusia nu e contemporana lumii de azi, are o întârziere istorica majora și asta o va costa viitorul ei. E clar ca niciodată nu vor mai acea bune relații cu Ucraina, au mai adăugat un dușman etern pe lista. Dragoste cu sila nu se poate. De acum încolo noul Hitler al Rusiei va trebui sa se limiteze la tara lui si la sateliții din Asia, xat îl vor mai accepta aceia.

  3. Din păcate, se pregătește ceva.

  4. Exercitiu in vederea spectacolului cel mare. Probabil.

  5. Rusia se pune cu cei mai slabi ca ea, totul o să se deconteze.

  6. Asta e regimul Putin, nu poporul rus!

    • Ba e poporul rus. Putin a fost votat si este sustinut de peste 66% din rusi. Poporul rus e problema. Ce crezi ca daca pleaca putin o sa vina unu mai normal?

  7. Asta e doar un avertisment, daca incepe razboiu hutulii nu o sa mai poata trage nici apa!