G4Media.ro

Atac al hackerilor, în Italia: A fost cerută o răscumpărare de 3…

Atac al hackerilor, în Italia: A fost cerută o răscumpărare de 3 milioane de euro pentru 480 GB de date / Sunt 28.000 de documente confidențiale aparținând mai multor artiști

Un atac al hackerilor a lovit  pagina web a SIAE, compania italiană care administrează drepturile artiștilor din lumea spectacolului și culturii, de la cele discografice, la cele de televiziune și editoriale, anunță cotidianul italian La Stampa, citat de RADOR.

Au fost furaţi aproximativ 480 GB de date sensibile, precum cărți de identitate, permise de conducere, carduri de sănătate și adrese, dintre care unele au fost vândute deja pe dark web, ca dovadă a autenticității atacului, care a fost revendicat de grupul Everest, una dintre cele mai renumite organizații de infractori cibernetici. Atacul a fost unul de tipul „data breach”.

În materialul furat de hackeri există aproximativ 28.000 de documente confidențiale aparținând mai multor artiști, însă evaluările privind amploarea daunelor suferite sunt încă în curs.

Hackerii au cerut deja o răscumpărare în bitcoin în valoare de 3 milioane de euro, în schimbul nedivulgării majorității datelor, însă SIAE nu doreşte să cedeze în faţa șantajului.

„Nu vom continua cu cererea de răscumpărare”, a declarat Gaetano Blandini, directorul general al asociației. Între timp, a fost deja informat garantul pentru protecţia datelor personale, iar poliția poștală investighează incidentul.

În urmă cu două săptămâni, acelaşi site a fost victima „phishing-ului”: mulți abonați au primit un apel telefonic sau un link prin intermediul unui mesaj text care provenea, aparent, de la u număr al SIAE, însă era o înșelătorie.

Anchetatorii vor investiga eventuala existență a unei legături între încercarea de înşelătorie de-atunci şi atacul de marţi.

sursa foto: Pixabay/ Pete Linforth

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. si uite asa vor fi inca 3 miliaone de euro bagati in crypto, si bitcoin iar va sari ca fat frumos in 3 zile cat altii intr-o viata, ca asa e cand se fac bani furati/nemunciti

  2. Este o sumă infimă , față de cât bănet face Sony, Warner , Paramount şi toate studiourile care cer bani pentru ceva ce nu face mai mult de 20% din cât cer de la fraierii care nu se pricep la calculatoare.
    Eu zicc să-i lăsați să plătească, pt. că au din ce.