G4Media.ro

Astronauţi internaţionali – prezenţi în România la mai multe evenimente în cadrul…

Astronauţi internaţionali – prezenţi în România la mai multe evenimente în cadrul Universității Politehnice / Se desfășoară Poli SpaceFest, cel mai mare eveniment din România dedicat explorării spaţiului cosmic

Astronauţi internaţionali vor fi prezenţi în perioada 11 – 14 iunie la Bucureşti pentru a lua parte la evenimentul AIM Higher România organizat de Space for a Better World şi OP Global Events, sub patronajul Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă, vor participa la eveniment astronauţii: Nicole Stott, NASA Astronaut, Aquanaut & Artist, Dumitru Prunariu – cosmonaut român, Sara Sabry – primul şi singurul astronaut din Africa, Michael Lopez-Allegria, NASA şi astronaut Axiom (online) şi dr. Soyeon Yi, primul şi singurul astronaut din Coreea de Sud, specializat în biotehnologie (online).

Astronauţii vor participa în zilele de 11 şi 12 iunie la Poli SpaceFest organizat de Universitatea Politehnica din Bucureşti, cel mai mare eveniment din România dedicat explorării spaţiului cosmic şi oportunităţilor pe care acesta le oferă.

Evenimentul va include de la întâlniri organizate pentru publicul prezent la Poli SpaceFEST cu cei trei astronauţi prezenţi, sesiuni de întrebări şi răspunsuri, activităţi practice şi construirea unei opere de artă spaţială uriaşă pe terenul Universităţii Politehnica din Bucureşti, până la traiectorii pentru o carieră în domeniul spaţial, concursuri pentru elevi şi studenţi sau activităţi pentru întreaga familie, tehnologii inovative, experienţe spaţiale cu ajutorul VR şi AR, demonstraţii de robotică, rachete.

Ziua de 13 iunie, organizată la Palatul Parlamentului, va cuprinde B2B Space & Tech Innovation Summit cu discuţii în grup care evidenţiază subiecte precum afacerile spaţiale, antreprenoriatul, agricultura, energia, inteligenţa artificială, securitatea cibernetică, dezvoltarea de afaceri şi oportunităţi de investiţii, dezvoltarea forţei de muncă, precum şi discuţii despre incluziune în spaţiu şi despre tehnologia necesară.

Pe 14 iunie va avea loc Gala AIM Higher, cu tema „Cosmic Chic”, o ceremonie de premiere pentru fiecare astronaut prezent la eveniment.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...