G4Media.ro

Asociațiile ecologiste: Noua lege a vânătorii crește numărul de păsări care pot…

Asociațiile ecologiste: Noua lege a vânătorii crește numărul de păsări care pot fi împușcate / Ciocârlia de câmp și gâsca de vară ar putea fi exterminate

Coaliția Natura 2000, prin asociația Eco Civica și Societatea Ornitologică Română, atrage atenția că noul proiect al legii vânătorii, aflat în dezbatere la Senat, atribuie fiecărui vânător un număr crescut de exemplare de păsări ce poate fi împușcat, potrivit unui comunicat al Coaliției Natura 2000.

”Se poate ajunge astfel în situația ca toate exemplarele unei specii să poată fi împușcate. În prezent, Legea Vânătorii prevede împușcarea unei cote din numărul aproximativ de exemplare care se află pe teritoriul României sau care tranzitează România. Calculând după noul proiect al legii, pot fi împușcate toate exemplarele unei specii.

Dăm exemplul bine-cunoscutei ciocârlii de câmp. În România sunt inventariate un maxim de 1.480.000 de exemplare și pot fi împușcate 1.142.000. Prin legea actuală se permitea împușcarea a maxim 400.000 de exemplare.

Un alt exemplu, gâsca de vară. Pe teritoriul României sunt inventariate maxim 12.500 de păsări iar spre împușcare, noul proiect de lege ar permite 12.460, adică ar putea fi împușcate toate exemplarele din România.

Agravant este faptul că puteau fi trimise observații la proiectul de lege până pe data de 14 iunie, dar nu știm din ce motive Plx-ul proiectului a fost modificat fără a fi informați asupra acestui lucru și suntem convinși că s-a încercat mascarea proiectului de către mulțimea de vânători din Parlament”, este comunicatul Coaliția Natura 2000 semnat de Dan Trifu de la Ecocivica și Dan Hulea de la Societatea Ornitologică Română.

Foto: Pixabay.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Fiecare aminal impuscat este o palma data ecomarximului.

  • Ești puțin psihopat, amice.

  • Orice idiot ca tine ars pe rug e minus un junghi in calea progresului. Te-n pula mea de cioban.

  • Fraților, de unde plăcerea asta de a împușca vietăți?
   Înțeleg dacă trebuie să vânezi pentru a supraviețui (Bear Grills style). Dar când tu poți merge la piață să-ți iei de acolo pui familist cu 4 copane, de ce ai mai avea nevoie să vânezi?
   Să ucizi doar de amorul artei e cam deplasat…
   Părerea mea…

  • Puiul familist cu 4 copane crescut in spic precum orezul care a ingrasat-o pe vacuta aia de “cumparatoare” hahahah.

 2. Sper sa creasca cota la ciori.Parcurile si aleele sunt terminate si nici cu porumbeii nu stam bine!

 3. Dl ministru al mediului vrea sa curete tara de tot ce are oaresce valoare….. il intreb cota de cotofene care este? Au napadit si Bucurestiul dar vad ca nu are nici o poblema. Sa vad cum o sa le scoata din orase. Am incercat sa angajez vanatori sa le imputinez si fug toti ca dracii ca pot fi acuzati de braconaj. Da asociatiile de vanatoare sa traiasca!

 4. Dar de ce să împușcăm ciocârlia care cântă frumos și nu cioara care crăoie fără număr?

 5. Dar de ce să împ ușcăm ciocârlia care cântă frumos și nu ci oarra care crăoie fără număr?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.