G4Media.ro

Asociații de magistrați, apel către MAE să salveze judecători și procurori afgani…

Sursa foto: Marine Corps Lance Cpl. Nicholas Guevara - U.S. Department of Defense (www.defense.gov)

Asociații de magistrați, apel către MAE să salveze judecători și procurori afgani a căror viață este pusă în pericol: Nu lăsați să fie vânați și uciși cu cruzime oameni nevinovați!

Trei asociații de magistrați fac apel la Ministerul de Externe să se implice în continuare pentru salvarea judecătorilor și procurorilor afgani a căror viață este pusă în pericol. Magistrații români amitesc că până în prezent, 6 judecători şi un auxiliar al justiţiei, precum şi familiile lor, toţi cetăţeni afgani, au fost evacuați și se află sub protecția statului român.

Redă mai jos comunicatul integral:

”Asociaţia Forumul Judecătorilor din România, Asociația Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor și Asociația Inițiativa pentru Justiție își manifestă deplina solidaritate faţă de colegii judecători şi procurori din Afganistan, ținte ale regimului politic nou instalat în statul respectiv.

Ca urmare a apelului public efectuat la 16 august 2021 de subscrisele asociații, 6 judecători şi un auxiliar al justiţiei, precum şi familiile lor, toţi cetăţeni afgani, au fost evacuați prin efortul şi sprijinul constant al celulei de criză din cadrul Ministerului Afacerilor Externe din România, care a desfăşurat procedurile necesare în vederea aducerii acestor oameni sub protecţia statului român.

Toți acești magistrați afgani refugiați în România sunt ajutați constant de magistrații români cu hrană, haine, alte bunuri de strictă necesitate, prin donații cu titlu individual, prin colectivele profesionale sau ca urmare a subscripției publice lansate (Asociația Iniţiativa pentru Justiție – BCR cont lei : RO52RNCB0203162579230005). Din aceste fonduri a fost suportată și deplasarea unor membri de familie ai acestor magistrați, refugiați, la rândul lor, prin propriile mijloace, din Afganistan.

Cu toate acestea, în continuare în Afganistan au rămas zeci de magistrați care solicită cu disperare ajutorul Guvernului Român și asociațiilor magistraților români pentru evacuare (a se vedea, spre exemplu). Este vorba de oameni care pot fi oricând uciși de autoritățile talibane, aflați în categoriile de risc maxim (judecători, procurori, ziariști, funcționari), oameni care supraviețiuiesc dramatic, schimbându-și în fiecare noapte ascunzătoarea, lipsiți de hrană, condamnați practic la moarte.

În fața unei asemenea situații inimaginabile, Guvernul României nu trebuie să rămână nepăsător, fiind necesară deschiderea imediată a oricăror forme de asistență umanitară.

În acest sens, solicităm expres Ministerului Afacerilor Externe să se implice în continuare pentru salvarea judecătorilor și procurorilor afgani a căror viață este pusă în pericol. Nu lăsați să fie vânați și uciși cu cruzime oameni nevinovați!”

Asociația Forumul Judecătorilor din România

Asociația Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor

Asociația Inițiativa pentru Justiție

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

9 comentarii

  1. De cand judecatorii si pricurorii sunt oameni nevinovați?!!!

    • E vorba de cei care sunt pe lista neagră a talibanilor pentru că au aplicat legile civile și nu sharia. Asta e vina care li se aduce.

  2. Cum se numesc cei care colaborează cu ocupantul?

  3. De acord. La schimb cu Savonea, Toader, Netejoru, etc

  4. ia uite specialii ….o sa vina si randul vostru

  5. Așa trebuie să-i „omenim” și pe „specialii” noștri, exact ca talibanii!

  6. Trebuie sa faca schimb de experianta. Judecatorii si procurorii din Afghanistan sunt printre cei mai experimentati din lume in anumite practici. Nu in orice tarisoara se topesc atatea zeci de mld. de dolari.

  7. Nu-mi doresc sa moara de mana talibanilor, dar de ce nu se ocupa mareata SUA? ca ei au facut mizeria din Afganistan incepand cu anii ’80, cand sponsorizau teroristii, pardon, luptatorii pentru libertate.

  8. Militarii ” nevinovați” antrenați de NATO s-au predat și au solicitat ” scrisori de iertare” de la comandanții talibani . Bănuiesc că un sistem similar se aplică și la ceilalți colaboratori .