G4Media.ro

Asociația Inițiativa pentru Justiție îi cere ministrului Predoiu să revină asupra nominalizării…

Asociația Inițiativa pentru Justiție îi cere ministrului Predoiu să revină asupra nominalizării Gabrielei Scutea și Oanei Schimdt Hăineală în funcții de conducere la Parchetul General și DIICOT: Regrete tardive/ Trebuiau să refuze, prin demisie de onoare, să fie părtașe la o asemenea infamie

Asociația „Inițiativa pentru Justiție” îi solicită ministrului justiției, Cătălin Predoiu, să revină asupra nominalizării Gabrielei Scutea pentru funcția de șef al Parchetului General și a Oanei Schmidt Hăineală pentru funcția de adjunct la DIICOT pe motiv că au făcut parte din echipa de secretari de stat care au participat la elaborarea OUG 13, cu dedicație pentru Liviu Dragnea.

”Atitudinile adoptate în prezent de aceste persoane, de negare combinată cu sugerarea a unui pretins rol salvator ori cu exprimarea de regrete tardive, nu pot șterge faptul că, din motive de ele știute, au ales să fie loiale ministrului Justiției Florin Iordache, participând, cu expertiza lor, la demersul acestuia de înlăturare a răspunderii penale pentru o serie de oameni politici, în loc să refuze, prin demisie de onoare, să fie părtașe la o asemenea infamie și să se întoarcă la munca lor de procurori”, se arată în comunicat.

Gabriela Scutea, propunerea Ministrului Justiției la funcția de procuror general, a dezvăluit, vineri, într-un interviu pentru justnews.ro, detalii din culisele scrierii celebrei Ordonanțe 13 din 2017, prin care Florin Iordache, pe atunci ministru justiției în guvernul Grindeanu, a încercat să-l salveze pe Liviu Dragnea de justiție.

Scutea susține că în calitate de secretar de stat a susținut termenul de zece zile propus de Alina Barbu, expert în drept penal în cadrul Direcției Elaborare Acte Normative pentru intrarea în vigoare a ordonanței. Ea a mai afirmat că a susținut introducerea unui prag de 10 mii de euro peste care abuzul în serviciu să fie infracțiune. Acest prag nu l-ar fi ajutat pe Liviu Dragnea, deoarece prejudiciul în dosarul angajărilor fictive era de aproximativ 20 de mii de euro.

Redăm mai jos integral comunicatul Asociației Inițiativa pentru Justiție

”Azi, 01.02.2020, când se împlinesc 3 ani de la publicarea în Monitorul Oficial al României a OUG nr. 13/2017, Asociația „Inițiativa pentru Justiție”, asociație profesională a procurorilor, vă solicită public să nu înaintați Președintelui României propuneri de numire în funcții de procurori de rang înalt a unor procurori care, în calitate de secretari de stat în Ministerul Justiției, au făcut parte din echipa care a lucrat la elaborarea acestei ordonanțe, a cărei adoptare a generat cele mai ample manifestații de stradă din istoria României.

În concret, vă solicităm să reveniți asupra nominalizării doamnei Gabriela Scutea, ca propunere a dvs., în calitate de ministru al Justiției, pentru funcția de procuror general al PÎCCJ și să nu o desemnați pe doamna Oana Schmidt-Hăineală pentru funcția de procuror-șef adjunct al DIICOT.

Atitudinile adoptate în prezent de aceste persoane, de negare combinată cu sugerarea a unui pretins rol salvator ori cu exprimarea de regrete tardive, nu pot șterge faptul că, din motive de ele știute, au ales să fie loiale ministrului Justiției Florin Iordache, participând, cu expertiza lor, la demersul acestuia de înlăturare a răspunderii penale pentru o serie de oameni politici, în loc să refuze, prin demisie de onoare, să fie părtașe la o asemenea infamie și să se întoarcă la munca lor de procurori.

Considerăm că simpla înaintare a unor astfel de propuneri Președintelui României, ar reprezenta o sfidare la adresa sutelor de mii de manifestanți din toată țara care, fără să fi depus un jurământ, ca magistrații, miniștrii, parlamentarii sau Președintele României, și-au lăsat deoparte activitățile curente și au ieșit în stradă pentru a apăra Justiția, componentă esențială a statului de drept.

Citește și

Gabriela Scutea dezvăluie cum s-a scris celebra OUG 13 pentru Dragnea și cine a introdus în text termenul de zece zile care s-a dovedit salvator pentru democrația și justiția din România

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Bravo! PSD si PNL, aceeasi mizerie!

 2. Unii oamenii au reale probleme psihice.

 3. Haineala a mai facut si alte prostii……

 4. Doamna Haineala era apreciată și de Liviu Dragnea si de Carmen Dan :))))))
  Iar tatăl domniei sale nu era Procuror Șef al Capitalei la Mineriada din 13-15 iunie 1990?

 5. Avand in vedere momentul ales de Rares Bogdan sa se alature PNL-ului, le-a adus acestora un scor nesperat atat in tara cat si in diaspora. Cum sa ceri din niu votul oamenilor de 2 ori anul acesta cu astfel de mutari ca induc in randul oamenilor impresia de PNL=PSD? + lentoarea sau chiar lipsa actiunilor lui Vela in curatirea sistemului de slugile Ciumatilor!?! Mai cu viata baieti, cu decizii si masuri zilnice , cu tam-tam la TV.

 6. Bancul saptamani!!!???

 7. nu-i mai dati omului nicio atentie si-si vede de patratica lui. e din alta lume …

 8. Programul Căcat vă așteaptă… chiar și pe voi! La curățenie!

 9. Oare s-a uitat ce facea aceasta Oana Andrea Schmidt-Hăineală , cand a fost in CSM .

 10. Lipsa de bun simț, neruşinarea, minciuna şi diversiunea fac viața în România imposibil de trăit. De 70 ani la pupitru sunt imbecilii, hahalerele, oportuniştii. Nicicînd oamenii serioşi şi pregătiți nu au şi nu au avut loc din cauza jigodiilor ce ştiu să dea din coate.
  Ce va face ministrul Predoiu în situația dată? „Lasă că merge şi aşa!” e un modus operandi numai bun pentru aşa miniştri. Ş-atunci ne mai mirăm de ce pune lumea semnul egal (=) între PNL şi PSD?