G4Media.ro

Asociația Inițiativa pentru Justiție, critici dure la adresa ministrului justiției: Cătălin Predoiu…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Asociația Inițiativa pentru Justiție, critici dure la adresa ministrului justiției: Cătălin Predoiu promite partenerilor strategici achiziții de bunuri și servicii de la aceștia într-o încercare disperată de a le obține suportul public

Asociația Inițiativa pentru Justiție îl critică pe ministrul justiției, Cătălin Predoiu, pentru ”noua abordare mercantilă”, acuzându-l într-un comunicat că ”promite partenerilor strategici – profitând de relaxarea regimului achizițiilor publice provocat de pandemie – achiziții de bunuri și servicii de la aceștia, din fonduri publice, într-o încercare disperată de a le obține suportul public pentru mandatul său dezastruos în domeniul justiției și al statului de drept”.

Ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, i-a adresat miercuri laude fără precedent ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, la finalul unei întâlniri în care oficialul român a anunțat că e interesat să cumpere ”soluțiile și modelele de digitalizare folosite deja în sistemele de justiție din SUA și alte democrații occidentale”.

„Ministrul Predoiu este lider în lupta împotriva corupţiei şi a crimei organizate. Îi suntem recunoscători pentru dedicare”, a declarat ambasadorul Adrian Zuckerman, potrivit unui comunicat al Ambasadei SUA la București.

Declarația ambasadorului american vine la doar o săptămână după ce DIICOT a clasat toate acuzațiile împotriva șefilor Jandarmeriei din dosarul care viza reprimarea violentă a mitingului diasporei din 10 august 2018. DIICOT este condus de Giorgiana Hosu, propusă de Predoiu în ciuda avizului negativ al CSM. De asemenea, în ultimele luni, DNA s-a remarcat prin clasarea unor dosare de mare corupție începute în anii precedenți.

Ambasadorul Zuckerman s-a întâlnit miercuri cu ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu la Ministerul Justiţiei și au discutat despre ”recentele progrese privind statul de drept şi lupta împotriva traficului de persoane, precum şi despre eforturile de digitalizare pentru îmbunătăţirea fluxului de informaţii dintre structurile româneşti şi americane de aplicare a legii”, potrivit comunicatului Ambasadei SUA.

În timpul întâlnirii, ambasadorul ”i-a lăudat pe ministrul Cătălin Predoiu şi pe procurorul general Gabriela Scutea pentru foarte strânsa cooperare dintre agenţiile româneşti şi americane de aplicare a legii. Această cooperare a condus la mai multe arestări recente de mare notorietate, ale unor infractori implicaţi în criminalitate organizată, în trafic de persoane, în infracţionalitate cibernetică, în comerţ ilicit cu droguri şi în infracţiuni financiare. Ambasadorul a lăudat de asemenea eforturile neobosite ale ministrului de a corecta regresele înregistrate în aplicarea statului de drept sub guvernul anterior şi de a transforma măsurile de luptă împotriva traficului de persoane într-o prioritate”, se mai arată în comunicatul ambasadei SUA.

Cătălin Predoiu a anunțat la rândul său, printr-un comunicat de presă, că este interesat de soluțiile de digitalizare ale companiilor private americane: ”Suntem, de asemenea, interesați de soluțiile și modelele de digitalizare folosite deja în sistemele de justiție din SUA și alte democrații occidentale. Sectorul companiilor private, inclusiv cele românești, deține o importantă expertiză în acest domeniu și trebuie avut în vedere într-un parteneriat public-privat pentru digitalizarea Ministerului Justiției, dar și a instituțiilor subordonate, a Ministerului Public, dar și a serviciului public judiciar. Soluțiile digitale trebuie să fie integrate, pentru ca instituțiile să poată comunica și coopera digital fără bariere și blocaje”, a declarat Cătălin Predoiu, potrivit comunicatului Ministerului Justiției.

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

21 comentarii

 1. PNL caută un protector militar (SUA) ca să poată jefui în linişte ţara, fix ca acum 300 de ani.

  PNL=PSD

 2. Un lingau un om cu o calitate profesionala aproape nula , ce îmi era Tudorel ce îmi e măscăriciul asta !

 3. Omul grupării Udrea-Basescu, plantat de aceștia în justiție pt Mafie!Pt ăsta, Basescu ,a votat guvernul Orban la învestire(!!!) și are rolul de a mușamaliza hoțiile grupărilor de corupție din politică!

 4. Predoiu este avocat de afaceri. El numai asta stie. Sa spaguiasca si sa dea spagi. Acuma pune Romania pe tava. Un tradator

 5. Să nu uităm cum acest personaj sinistru s-a dus cu coada ȋntre picioare la Ponta pentru a se milogi pentru un post de ministru ! Ar fi intresant de ştiut cum reuşeşte să păcălească ciuma galbenă.

 6. Acest ipochimen plantat de Basescu pt votul dat lui Sica Mandolina . PNL PSD ACEEASI COCINA DE PORCI

 7. …din păcate, fără investiții solide și acțiuni concrete nu poți să intri în spațiul Schengen 🙂

  • După numirile făcute ți se pare că face parte din preocupările lui? Am uitat de Țăndărei?

 8. Predoiu o vinde si pe maica-sa sa mai stea in functie!

 9. Iarasi vrea Oracle. Parca vad ca iar trebuie facuta o achizitie idioata care sa ne arunce inapoi cu 100 de ani.

 10. Clar trebuie un nou soft pe undeva in sensul ca ce poti azi sa faci cu un click la calculator, dupa achizitia asta sa faci cu 13 click-uri. Ca tOracEle la asta sunt buni.
  Totodata compania Toracele multumeste frumos pentru Sorin Mindrutescu si ce se va face in continuare….

 11. am auzit pe yutub ca talentatul domn predoiu, la facerea codurilor, a mai stat de vorba cu unul cu altul, cu hrebengiuc de exemplu. sa le faca bine. bine pentru ei.

 12. Si curvele americane bat din palme … In ce mizerie de stat traim. 🙁 Numai ciocoi.

 13. Dl. ministru Predoiu , trebuie sa ia act de Bilantul Parchetului General , pe ultimile sase luni:4 rechizitorii si 300 de clasari ( vezi „News week”). Interesant ar fi , cat au costat salariile celor implicati in aceste actiuni. Asta-i Statul de Drept al Romaniei 2020.