G4Media.ro

Asociația Energia Inteligentă: Nivelul temperaturilor prognozate nu ar trebui să ridice îngrijorări…

Sursa foto: European Council

Asociația Energia Inteligentă: Nivelul temperaturilor prognozate nu ar trebui să ridice îngrijorări cu privire la consumul de energie / Depozitele de gaze din România mai dețin 68,3% din capacitatea lor de înmagazinare / Media europeană este de 74,8%

România are cea mai rapidă rată de golire a depozitelor de înmagazinare din UE în această iarnă, în afara Ungariei, anunță Asociația Energia Inteligentă (AEI), care trage un semnal de alarmă cu privire la situația energetică a țării în contextul în care vremea se va răci în următoarea perioadă.

”Ungaria are o viteză mai mare de golire a depozitelor comerciale, dar Ungaria este singura țară din UE care are un depozit de înmagazinare strategic din care nu se extrag gaze de cât în condiții excepționale”, precizează AEI într-un comunicat de presă.

”În Europa multe țări au considerat că perioada caldă din această iarnă și prețurile mici a gazelor de pe bursele de profil, este o oportunitate de a înmagazina gaze naturale pentru a se pregătii pentru iarna următoare. În România furnizorii s-au grăbit să extragă gazele din depozit care au preț ridicat și care dacă sunt lăsate încă un ciclu de înmagazinare aduc costuri suplimentare și prețuri mai mari la gazele vândute”, se arată în comunicat.

Asociația anunță faptul că și în condițiile în care se anunță o scădere a temperaturii aerului, aspect care va determina o creștere a consumului de gaze în România și chiar dacă s-au extras importante cantități de gaze din depozite în ultimele 3 luni, ”nivelul temperaturilor prognozate nu ar trebui să ridice îngrijorări la nivelul consumatorului de gaz”.

”Depozitele de gaze din România mai dețin 68,3% din capacitatea lor de înmagazinare. O cantitate mai mică decât media europeană de 74,8%”, se precizează în document.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...