G4Media.ro

Asociația Accept: AUR joacă ruleta rusească cu viitorul european al României /…

Asociația Accept: AUR joacă ruleta rusească cu viitorul european al României / În lipsă de idei, copiază politicile radicale din Rusia și Ungaria

Asociația ACCEPT solicită partidelor politice parlamentare să se distanțeze de proiectele legislative considerate ”iliberale” anunțate public de AUR, se arată într-un comunicat transmis G4Media.ro de Asociația Accept. Potrivit sursei citate, AUR este ”partid cu o agendă extremistă care instigă la ură și discriminare împotriva persoanelor LGBTI”

AUR a anunțat, marți, că va depune un pachet legislativ, după modelul legislației maghiare anti-LGBTI, care interzice educația despre gen, orientare sexuală și identitate de gen, invocând o falsă protecție a copiilor.

Potrivit Accept, anunțul AUR vine la mai puțin de un an după ce Curtea Constituțională a României a decis că legea prin care se interzice referirea la identitatea de gen în școli este neconstituțională pentru că beneficiarii sistemului de educație, copiii și tinerii din România, au dreptul la informare corectă despre realitate.

”Inițiativa AUR nu este doar o nouă încercare de denigrare a persoanelor LGBTI, ci și o încercare de cenzură a materiei școlare, o încercare de limitare a educației copiilor cu efecte grave în viitor. Acest tip de politici bazate pe cenzură sunt caracteristice regimurilor totalitare și o amenințare reală pentru libertățile tuturor românilor”, se arată în comunicatul Accept.

 • „Să elimini cu bună știință din educația copiilor informații despre orice grup minoritar din România este un gest iresponsabil și care încalcă dreptul copiilor la educație, cenzurează actul didactic și înrăutățește condițiile deja precare din sistemul educațional românesc. Astăzi AUR vizează persoanele lesbiene, gay, bisexuale, transgender și intersex, mâine va viza minoritățile etnice sau alte grupuri minoritare. În lipsă de idei, AUR copiază politicile radicale din Rusia și Ungaria. Nu e nimic nou în încercarea AUR de a-i copia pe Putin și Viktor Orban. Dușmanii democrației au fost totdeauna solidari. Bucureștiul nu este însă nici Moscova, nici Budapesta. Am dovedit-o la Referendumul constituțional din 2018, vom dovedi încă o dată că aparținem familiei valorilor europene,” a declarat Teodora Roseti, Directoarea executivă a ACCEPT.

Potrivit Asociației Accept. AUR prezintă noua sa inițiativă ca fiind pentru protecția copiilor, însă, în realitate, acesta limitează capacitatea copiilor să se protejeze. ”

”Pericolul la care sunt expuși elevii din România este real: nu există informații cu privire la sănătatea lor și mai puțin de 6% dintre aceștia participă la opționalul Educație pentru Sănătate. În consecință, România înregistrează anual un număr record de sarcini nedorite la adolescente, anual sute de mame minore sunt nevoite să abandoneze școala și să trăiască în sărăcie extremă. Educație pentru sănătate, principala materie școlară care ar trebui să prezinte elevilor informații despre igienă personală, sănătate sexuală, inclusiv informații științifice despre orientare sexuală și identitate de gen, este încă materie opțională în România. Deși în realitate, peste 75% din adulții din România sunt de acord cu educația sexuală în școală, conform Eurobarometrului de Gen realizat de Centrul FILIA, majoritatea decidenților politici se opune predării acestei materii în școală”, se mai arată în comunicatul Accept.

Context

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a anunțat, marți, că va iniția demersurile pentru elaborarea unei legi care „să limiteze reprezentarea sau promovarea în rândul minorilor a homosexualităţii și a schimbării de sex”, în urma unor consultări efectuate în cadrul partidului și al simpatizanților partidului.

„Peste 98% dintre membrii și simpatizanții noștri susțin necesitatea implementării urgente a unei astfel de legislații, menite să apere copiii din grădinițe și școli. Prin acest demers suntem consecvenți cu pozițiile exprimate recent, de sprijinire a măsurilor similare adoptate de guvernul de la Budapesta”, a subliniat co-președintele AUR, George Simion într-un comunicat al formațiunii politice.

La rândul său, co-președintele AUR, Claudiu Târziu, a declarat că partidul pe care îl conduce susține „familia și valorile creștine”, iar „activiștii” LGBT+ „nu au ce căuta în școlile și grădinițele” din România.

„AUR susține familia și valorile creștine. Activiştii LGBTQI nu au ce căuta în școlile și în grădinițele din România. Vrem să ferim copiii românilor de expunerea la o propagandă nepotrivită pentru vârsta lor”, a precizat Târziu.

Proiectul adoptat în Ungaria, după care s-a inspirat și AUR, a fost inițiat de partidul Fidesz al premierului Viktor Orban, iar acesta interzice diseminarea a ceea ce a numit Orban conținuturi care promovează schimbările de sex sau homosexualitatea în unitățile de învățământ. Proiectul stipulează ca tinerilor de sub 18 ani să nu li se prezinte conținuturi pornografice sau orice alt tip de conținut care ar putea încuraja homosexualitatea sau schimbarea de sex.

Guvernul lui Orban, care şi-a intensificat retorica anti-LGBT după ce economia a fost lovită de criza coronavirusului, a redefinit în Constituţie căsătoria ca uniunea dintre un bărbat şi o femeie şi a interzis adopţiile de către cupluri de acelaşi sex. Guvernul a eliminat de asemenea statutul legal al persoanelor transgender, într-o decizie cu aplicare retroactivă despre care Curtea constituţională a afirmat că încalcă legea fundamentală.

Ungaria a adoptat în luna iunie această lege anti-LGBT care interzice „promovarea” homoxualității în rândul minorilor, provocând îngrijări în rândul instituțiilor și statelor Uniunii Europene, dar și a activiștilor pentru drepturile omului. Amendamentul a fost aprobat de 157 de deputați în timpul unei sesiuni parlamentare transmise live la televiziunile maghiare.

Majoritatea liderilor din statele membre UE și-au exprimat cu vehemență dezaprobarea față de proiectul lui Viktor Orban, iar Comisia Europeană a anunțat că va suspenda aprobarea Planului Național de Redresare și Reziliență al Ungariei din cauza problemelor Budapestei cu statul de drept.

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

45 comentarii

 1. Serios? Ăsta de breiching niuz…..nu știam că hauriștilor le place de Putin.

  • „Acest tip de politici bazate pe cenzură sunt caracteristice regimurilor totalitare …”
   Pai când ordoni ca vocile critice sa fie eliminate, cum e?
   Când media main stream te ignora, iar siteurile care mai publica si alte păreri diferite de cele oficiale sunt catalogate drept conspiraționiste, cum e?
   E o schema win-win care se învăța la master la Snspa, cumva?
   Ps. Eu tot cred ca discuția despre genuri in școală tine de prozelitism, nu de educație. Adică se pune vin nou in burduf nou, ca sa nu se spargă burduful. Se arunca boabe de neghina in tarlaua cu grau, juniorii fiind prea mici ca să discearnă.

  • Accept, acceptati ca majoritatea nu vrea ca voi:
   https://www.cotidianul.ro/fierbe-lumea-pentru-sex/

  • Propaganda în favoarea educației LGBTQ etc e susținută de ONG finanțate de Soros cu scopul introducerii în scoli de la vârsta foarte frageda confuzie în mintea copiilor în ce privește sexul și aspectele relațiilor între sexe cu scopul de integrării familiei naturale tradițională compusă din un om și o femeie ca celulă fundamentală a societății. Nu e vorba de nici o discriminare la adresa niciunei minorități. Sunt absolut de acord cu interzicerea propagandei în scoli pe aceasta tema.

 2. Zi haur și trage apa!

  Nu vor avea nicio șansă, se va repeta eșecul referendumului coaliției pentru familia mișto în care bărbatul își ia la omor nevasta și-și lasă fiica adolescentă gravidă.

  • Barbule, iar ne povestești ce se întâmplă la tine în familie? Nu ne interesează abuzurile de din familia ta tradițională.

  • @Eugenio,
   Fă, fratemeleu, ai venit cu banii de pe centură. Sper că mă-ta și soră-ta-s acolo, pluseristă mică și nesătulă! Leghebetista mea productivă!

  • Oricum, nu-i prea bagă lumea-n seamă pe cei din AUR… S-a văzut asta acum recent în Rep. Moldova, unde sperau să facă senzație, dar au sfârșit lamentabil… 😂🤣😂🤣😂

 3. Daaaa sigur ne scoate UE din randul lor pentru ca nu suntem curcubei.

 4. Bravo. Ai mai incasat 15 copeici…

 5. Felicitari votantilor haurolaci pentru ca or bagat leprelele astea in Palmanete. Sa va spalati cu ei pe cap idiotilor!

  • e plina tara asta de tampiti. de ce nu ar fi unii si in parlament?

  • parlamentarii fac si spun lucruri traznite….o asemenea lege nu trece de parlament…ACCEPT baga si ei luari de pozitie, daca G4 ii promoveaza…, maine o sa apara un comunicat de la ceilalti, Mozaiq…doua ong-uri abonate la finantari de la Soros,…justifica si ei banul primit….grav e ca la nivel de parlament european se adopta decizii progay…nu avem nimic cu ei, dar nici nu putem sa acceptam toate frustrarile lor…toti oamenii sunt egali, dar altii vor sa fie mai egali ca noi….Romania a avut cea mai buna pozitie pana acum, nu-i condamnam, dar nici drepturi nu au, altele decat un cetatean obisnuit…., daca te-ai nascut barbat, asa mori, casatorie e clar definita in legislatie, adica barbat si femeie….nu poti schimba un act sau o lege pentu ca un dezaxat se crede femeie….astia fac zgomot de zeci de ani, usor, usor obtin cate ceva, apoi vor mai mult….vor sari lgbteii ca ei nu se pot mosteni unii pe altii, ca nu pot avea bunuri comune, …dar pentru asta exista notariat…pensia de urmas e singura care nu se poate acorda, dar voi intuiti cate jmecherii se vor face daca se acorda acest drept?….in primul rand de asistatii clasici

 6. Nu stiu cine/ce esti.
  Stiu doar ca Plus nu se ocupa cu propaganda schimbarii de sex in randurile copiilor de gradinita.
  E in regula, suntem obisnuiti cu tot felulnde acuze. Bunicii nostri au fost „dusmani ai poporului” si”chiaburi”, iar parintii nostri „elemente reactionare” si „golani”….acum noi suntem „neomarxisti” si „lgbt-isti”.
  Atat puteti voi.. Sa etichetati. De un argument sau contraargument normal nunsunteti in stare….

 7. Însăși genul asta de știri promovează Accept-ul la crețu celor care Accepta 🤣Haur. Atâta propaganda în doar 12 luni pentru drepturile crețarilor nu a fost făcut niciodată.Intrebarea este, de unde plm au atâția bani? Avem sefi de presa crețari? Dar politicieni ? 🤣
  Avantajele LGBTPRȚ: Ungurii pot spune de acum traditionalul „sa îl tuf pe mă-ta” 🤣

 8. Si (I)erbivorul VACCINAt nu a sarit sa strige :
  15 copeici ?
  Hai, șeptel, spor !

 9. Rache lache, nu te flata singur! Tu ești doar un tristuț. În rest nimic. Gol. Vid. Tabula rasa.

 10. AUR este creatia atrocitatilor criminalilor romani.

  • Frățioare, hai să le explicăm ce de lapte și miere va curge cu plusereii la putere, ce de leghebetei mititei vor da creșele…!

 11. Zi zău moțofane!
  :)))))

 12. Poți jigni pe cei din Accept dar nu poți spune că nu au dreptate. Aici nu contează ce vrea majoritatea. Că la cât e de educată această majoritate putem avea lege de interzicere LGBT și de condamnare la închisoare. În viitor ori accepți LGBT cu exact aceleași drepturi ca heterosexuali ori ești în afara UE. Și o spun în virtutea logicii și practicilor europene ca heterosexual. Dacă ești în afară pregătește-te să depozitam tezaurul BNR în Rusia să primim pensia în ruble și să te gândești de două ori dacă din ea iei medicamente sau pâine și ulei, că altceva nu vei putea cumpăra.

  • Ce mă bucur când mai dau de un pîrțag ca mine și ca Eugen(ia). Tu nu, Ion cu Ziua!?
   Zi, bulangiule!?

 13. In economie se spune…. urmărește banii.
  De un an de zile se face aproape zilnic reclama la orice e legat de LGBT+ în toată mass-media din UE.
  Îmi vine greu sa cred ca o minoritate de câteva procente reușește dintr-o dată sa acapareze agenda UE.
  Deci e clar ca grupuri puternice de lobby isi fac treaba.
  Intrebarea e cine plătește si de ce. Care e scopul?
  Nu îmi spuneți ca deodată mor de grija unei minoritati si fac propagandă pe gratis că nu cred.

  • Ne-ai deconspirat. Noi, plusereii, nu recunoaștem nimic. DECÂT ÎN FAȚA MARII ADUNĂRI NAȚIONALE!

 14. (I)erbivor, nu stiam ca esti curCUbeu, doar ca ai un IQ imens !
  Mai povestește…
  🤣🤣🤣

  • @moțule, de pe balegă,

   Eu nu m-am luat de neamul tău, da? Deci nici tu nu te lua de al meu și plusereii mei!
   Și eu nu sunt „erbivor” ci „erbicid”. EU STÎRPESC CU A MEA PROPAGANDĂ DEȘĂNȚATĂ PE TOȚI NECREDINCIOȘII, PE CEI CARE NU SUNT WAXERIȘTI! Ai prins șpilul? „ȘMECHERIA”.
   Eu e deștept, eu e isteț și nu are concurență! Nu ai văzut ce de tîlc are comenturile mele?

 15. Pluseristii pretind acum ca sunt copiii disidenților și ai celor persecutați in comunism? Nu va e rusine?

 16. Băi, guduratule,
  Eu nu m-am luat de neamul tău, da? Deci nici tu nu te lua de al meu și plusereii mei!

 17. Băi, guduratule,
  Eu nu m-am luat de neamul tău, da? Deci nici tu nu te lua de al meu și plusereii mei!
  Și eu nu sunt „erbivor” ci „erbicid”. EU STÎRPESC CU A MEA PROPAGANDĂ DEȘĂNȚATĂ PE TOȚI NECREDINCIOȘII, PE CEI CARE NU SUNT WAXERIȘTI! Ai prins șpilul?
  Eu e deștept, eu e isteț și nu are concurență! Nu ai văzut ce de tîlc are comenturile mele?

 18. De fapt astia sunt aia rezultati din 2:15, daca asta e trendul, imediat o cotesc, sa nu ramana „descoperiti”. Iar discipolii, speriati de bombe, fug dupa fenta ca retardatii.

 19. Voi vota Aur tocmai pentru ca spun apasat Dumnezeu si familia. Si eu sunt un fost votant Usr Plus

 20. Nu imi e rusine.
  Sunt pluserist si fiu de persecutat politic in comunism.
  Tu ce esti?

 21. Ma doare-n cwr

 22. Să înțeleg că viitorul nostru european va fi condiționat de felul în care digeram propaganda ghei și noua revoluție culturală?

 23. 1. Care este numele procurorului care la data de 18 noiembrie 2019 era interimar la DIICOT?

  2. Unde pot fi consultate de către opinia publică protocoalele de colaborare dintre Ministerul Justiției și cel al Ministerului Afacerilor Interne, la nivel instituțional, central și local, pentru intervenția, instrumentarea, urmărirea și judecarea, unei presupus ultraj ?

  Iliberalism citat din saloanele Demos este mereu acompaniat de iluzia acordării dreptului ruletei rusești.

 24. Discutia legat a de gen NU tine de educatie (aviz formatorului de opinie care a scris acest articol), ci tine de o ideologie, care vrei nu vrei, Romania nu este gata sa o imbratiseze (inca)! Cei care au o agenda sunt cei care vor sa li se povesteasca IN GRADINITE, copiilor de 2-3 ANI(!!!) despre masturbare. Ei au o agenda foarte clara!
  #Romania, stai in picioare!

  • Acu cateva luni varsta era 10 ani, dupa aia a devenit 5 ani, acum e 2-3. Maine o sa ziceti ca le explica inca din momentul in care sunt in uter. Banescule, tu esti? Ai primit rublele si baxu de votca? Au amortit cei 3 neuroni dintre care unu fileaza?

 25. Băi pârtarilor, continuați să enervați lumea și o să obțineți ceea ce meritați pe deplin !

 26. Un articol de cac…ao al cărui autir este marţian. Nu poţi să califici altfel un om care nu a aflat că nu AUR, ci PNL a îndatorat România cu 50 miliarde euro într-un an şi jumătate.

 27. Cand aud de ,,asociatii si ONG-uri,, imi vine asa o scarba.Nu fac nimic de regula dar atunci cand sant platiti au si ei opinie.Facem referendum si aflam ce vor romanii dar atentie sa nu ne trezim ca santem 18 mil de alegatori cand atatia santem cu totii.Cur…cubeul si adeptii lor sa mearga la valorile din vest .Cred ca e timpul sa ne gandim ce a adus bun UE dar mai ales ce a adus rau ,apoi sa decidem tot prin referendum daca mai dorim in UE

 28. De când au pârțarii tupeul asta?Rămâneți gravizi faceți ce vreți dar lăsați școala și copiii bolnavilor