G4Media.ro

Asistenţii medicali şi infirmierii concediaţi de Institutul de Psihiatrie Socola vor să…

Asistenţii medicali şi infirmierii concediaţi de Institutul de Psihiatrie Socola vor să lucreze în prima linie Covid-19

O parte dintre asistenţii medicali şi infirmierii care au fost concediaţi luni de Institutul de Psihiatrie Socola Iaşi declară că vor să-şi ajute colegii în lupta în prima linie cu noul coronavirus şi că se pun la dispoziţia structurilor medicale care au nevoie de personal specializat. relatează Agerpres.

„Noi, personalul medical demis de la Institutul de Psihiatrie Socola Iaşi, aducem la cunoştinţa tuturor unităţilor sanitare din judeţul Iaşi că suntem la dispoziţia acestor structuri medicale. Suntem pregătiţi să fim în prima linie COVID-19 şi suntem pregătiţi să fim alături de cei ce au nevoie de noi în lupta cu noul coronavirus. În astfel de momente grele, în care conducerea instituţiei nu doreşte implicarea noastră în actul medical, procedând la ‘dizolvarea noastră’ printr-o simplă decizie, noi, aceşti debutanţi medicali, dorim să ne implicăm mai mult. În consecinţă, dorim o implicare activă în viaţa medicală a comunităţii şi tocmai de aceea dorim să fim luaţi în considerare pentru a intra în rândurile celor care trebuie să fie alături de populaţia afectată. Facem un apel la autorităţile cu factor de decizie, cu precizarea că pe lângă faptul că ne dorim statutul câştigat corect prin concurs, vrem să participăm alături de colegii noştri la lupta împotriva acestei pandemii. În cele prezentate, nu vrem decât să asigurăm comunitatea că suntem alături de colegii noştri din sistemul medical şi că vrem să le fim alături în orice situaţie”, spun prin intermediul unui comunicat de presă asistenţii medicali şi infirmierii concediaţi de la Institutul de Psihiatrie Socola.

Reamintim că luni, peste 80 de angajaţi ai Institutului de Psihiatrie Socola din Iaşi au primit deciziile de încetare a contractului de muncă. Noua conducere a Institutului de Psihiatrie „Socola” din Iaşi a declarat, prin intermediul unui comunicat de presă, că „în data de 27 martie s-au emis deciziile de încetare a contractelor individuale de muncă ale acestor salariaţi, contracte de muncă ce au încetat începând cu data de 30 martie, în temeiul dispoziţiilor art 31 alin 3 Codul Muncii – „3) Pe durata sau la sfârşitul perioadei de probă, contractul individual de muncă poate înceta exclusiv printr-o notificare scrisă, fără preaviz, la iniţiativa oricăreia dintre părţi, fără a fi necesară motivarea acesteia”.

Cei peste 80 de asistenţi şi infirmieri au fost angajaţi în urma unui concurs organizat de vechea conducere a spitalului, în vederea ocupării posturilor vacante de asistenţi medicali generalişti debutanţi şi infirmieri, anunţat în 20 august 2019. Concursul a debutat şi s-a derulat cu mai multe sincope, motiv pentru care DNA a început o urmărire penală. Cu toate acestea concursul nu a fost anulat, candidaţii admişi fiind încadraţi în urmă cu trei luni.

Sursa foto: Institutul de Psihiatrie „Socola”

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. vedeti CV-ul si antecedentele directorului actual si corelati si cu pruetenia lui din copilarie cu fostul ministru Costache si apoi veti intelege ce se intampla acolo. A venit unul care vrea sa faca si el plinul…

  • Al dracu’…. „om”…… Troler pzd-ist, ca de obicei.
   Cat despre conducerea spitalului…… niste idioti!

 2. De-ar fi mai mulți ca ei cred că ar prinde și lumea un pic de speranță. O veste binevenită în contextul tuturor demisiilor „de frică”.

 3. Impresionant! Asta da atitudine! Mulțumim!

 4. Cinste si respect pentru astfel de oameni !!!

  Ne scoatem palaria-n fata lor !!
  ……………………………………………………………………………..

  P.S Continuam sa vrem sa le dam mu*e DEZERTORILOR !! Sa apucam sa le dam (meritata mu*e) pana vor fi la parnaie , ca dupa aia gata , doar daddy mai beneficiaza de guritza lor umeda ..

  Vezi daddy ca inca mai ma gandesc la tine ? Bastard nenorocit ce esti :))

 5. Trageti voi singuri concluziile:

  https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/concedieri-in-masa-la-a-socolaa-angajati-abuziv-pe-vremea-lui-oprisanu-dati-afara-acum–248375.html

  citat din articol:
  La nivelul lunii martie, „Socola“ a avut încasări pentru servicii medicale şi pentru plata salariilor în valoare de aproximativ 8,9 milioane de lei, salariile reprezentând în această lună aproximativ 8,25 milioane de lei. Cei din conducere susţin că pentru funcţionarea Institutului este nevoie de suma de 1,8 milioane lei, reprezentând cheltuieli de întreţinere şi funcţionare, achiziţie de medicamente, materiale sanitare, reactivi, dezinfectanţi şi alimente pentru pacienţi. Spre exemplu, doar pentru plata utilităţilor e nevoie de 400.000 de lei pe lună. Însă în luna martie, pentru toate cheltuielile enumerate anterior, după plata salariilor, în bugetul Institutului a rămas suma aproximativă de 657.000 de lei, puţin mai mult de o treime din necesar.

  https://stirileprotv.ro/romania-te-iubesc/intre-4-000-si-10-000-euro-spaga-pentru-angajari-la-socola-conducerea-reclamata-la-dna.html
  citat din articol:

  Mirela Plopeanu, asistentă la Spitalul de Psihiatrie Socola: “Urmau să facă subiectele pentru examene, eu vă pot spune cu certitudine, am asistat personal la unele chestii, subiectele erau făcute de Iurasu Amalia și erau date la anumite persoane. Din ce știu și colegii mei cu care am discutat, au fost cerute între 4.000 și 10.000 de euro, pentru infirmieri mai puțin, pentru asistenți la 10.000 de euro.”
  PS la psihiatrie se inghesuie multi pt ca sporurile sunt intre 60-75 %!!!!! din salarii f mari, oricum

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.