G4Media.ro

Asiguraţii, inclusiv cei ai companiei City Insurance, pot folosi în continuare procedura…

Sursa foto: assets.publishing.service.gov.uk

Asiguraţii, inclusiv cei ai companiei City Insurance, pot folosi în continuare procedura amiabilă în cazul unui accident rutier produs numai între două autovehicule din care nu au rezultat vătămări corporale

Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) transmite că asiguraţii, inclusiv cei ai companiei City Insurance, vor putea folosi în continuare procedura amiabilă în cazul unui accident rutier produs numai între două autovehicule din care nu au rezultat vătămări corporale.

Precizările vin după ce în spaţiul public au apărut informaţii conform cărora anumite service-uri auto nu primesc clienţi ai City Insurance, care deţin constatări amiabile.

„UNSAR informează asiguraţii, inclusiv pe cei ai companiei City Insurance, care nu este membră a UNSAR, că pot folosi în continuare procedura amiabilă în cazul unui accident rutier produs numai între două autovehicule din care nu au rezultat vătămări corporale. Indiferent dacă accidentul este protocolat pe baza constatării amiabile sau a unui proces verbal încheiat la Poliţie, instrumentarea daunei este soluţionată în acelaşi mod. Drept urmare, reglementările legislative sunt aceleaşi pentru toţi. Practic, atunci când sunt accidente uşoare, fără victime, produse numai între două autovehicule, se poate utiliza constatarea amiabilă de accident, procedură care vă scuteşte de drumuri suplimentare la Poliţie. Aglomerarea secţiilor de Poliţie nu este o soluţie, deoarece legislaţia în vigoare nu prevede o soluţionare diferită a daunelor venite pe această cale”, se precizează în informarea UNSAR, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, „chiar şi în condiţiile actuale, în care poliţa RCA a şoferului vinovat ar putea să fi fost emisă de către societatea rămasă fără licenţă, instrumentarea daunelor pe baza formularului constatării amiabile de accident se realizează exact ca în cazul oricărei alte asigurări, iar dauna va fi soluţionată de FGA – Fondul de Garantare a Asiguraţilor, conform reglementărilor în vigoare”.

UNSAR precizează că urmăreşte în continuare evenimentele recente din piaţa asigurărilor RCA şi rămâne implicată în proiectele legislative sau de reglementare în curs menite a îmbunătăţi funcţionarea pieţei de asigurări şi a răspunde nevoilor consumatorilor. „Susţinem necesitatea unei colaborări active cu autorităţile, cu respectarea regulilor de concurenţă şi a principiilor etice”, notează reprezentanţii societăţilor de asigurare şi reasigurare din România.

Înfiinţată în anul 1994, UNSAR reprezintă 19 de companii de profil, ce deţin o pondere de aproximativ 80% din piaţa locală de asigurări.

Decizia ASF privind retragerea autorizaţiei de funcţionare a societăţii de asigurare – reasigurare City Insurance, constatarea stării de insolvenţă şi promovarea cererii privind deschiderea procedurii falimentului împotriva acesteia a fost publicată luni, 27 septembrie, în Monitorul Oficial.

Sursa foto: assets.publishing.service.gov.uk

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

27 comentarii

 1. Anul trecul cu B 8 am achitat 270 lei
  Azi 8.1.2021 am achitat 643 lei cu acelasi B8
  Unde este crestere de 40% ? Cand depaseste 100%!
  Histe hoti incepand cu ASF,cu cumnatul lui Nastase de la City Insurance…fara comentarii…a avut profesor bun.
  ȚARA ASTA DACA NU NE-O LUAM INAPOI NU STIU UNDE AJUNGE.
  Eu sunt medic in ATI, dar ceea ce se intampla nu este normal.

  • 🙂 1100 ron asigurare ..de la 360..pe 6 luni. Triplu

  • De la 580 pe an, la 1120/1180 , este o creștere de aproape 100% , nu este normal asa ceva. Unde sunt cei 25-40%?

  • Ca voi aveți salariile triplate+o șpagă…ce atâta vaicareli. Fă-ți o asigurare la o firma viabilă, nu city si acum la euroins.

  • Astea sunt niste prețuri exagerat de NESIMȚITE.Vreti să luați și pielea de pe oameni??

 2. Prețul unui RCA în România este derizoriu, astfel Ca creșterea este o chestie sănătoasă… Numai asa scăpăm de coterele care bântuie drumurile noastre
  Cumpărați un RCA în Franța sau Germania și veți înțelege

  • bai gogule..nu compara salariile din franta cu cele din romania..nu degeaba iti zice gogu =))

  • Compari și prețul unei reparatii/ore manopera service?

  • Am cumparat în Germania un RCA … Mai ieftin decât în momentul asta in Romania. Apropo …tu compari putere de cumpărare din Germania cu cea din Romania? Sau scrii că îți place ?

  • Datorita hraparetilor de la service, firmele de asigurare au marit preturile. Pentru o zgârietura, la atelier îți iau 800 lei. Dacă o faci în particular, tot cu ei, îți iau doar 100-150 lei.

  • Nu prea esti in cunostinta de cauza! In Germania ptr. motor de2200cm3 platesc pe an 540 euro. Ptr acelasi model in Romania inmatriculat tot pe numele meu(permis din 1993)trebui sa platesc 3200 ron.

  • Gogule, dupa ce se termina sparanghelul si vii acasa, acolo la tine in Cuca Macaii, poti sa circuli si fara RCA

 3. Cu 200% vreți sa Spune-ți 😬
  Sunt broker, iar luna aceasta nu am făcut nici o asigurare sa nu aibă prețul cel puțin dublu…

 4. jigodiilor..a crescut cu peste 300%

 5. Dau toată pensia pe o luna pe asigurarea masini cu ce mai poți trăi.la conducerea acestei țări sunt niste oameni nebuni

 6. Asigurare….plus ca Service-urile ne umple mașinile de piese aftermarket și se duc cu facturii de piese originale,la fraieri aia de la asigurări. Service-urile fura la greu.

 7. Sint singurul pe aici care se bucura de majorarile astea ?!

 8. Creștere 40%?….Nici vorba…din proprie experiență…acum 6 luni achitam 250 lei/ polița .acum oferta este de 870 lei…adică undeva peste TREISUTELASUTA!..300%….Macar recunoșteți adevărul..nu mai îndulciți minciuna Românilor ce sunt loviti din toate părțile…curent..gaze..mancare..materiale de constructii…acum și RCA……
  Exista clar un monopol…pentru că fiind obligatorie RCA…ești obligat să cumperi chiar la prețuri exorbitante și absolut nejustificate…Cine ne mai apară?..doar Dumnezeu…

  • ai cumpărat o coală ca să nu te amendeze politia . Ce-ți păsa dacă loveau pe cineva , îi dădeai hârtia de la City.!!! Dacă erai păgubit City … comentai !!!
   Eu am RCA la Alianz , am plătit în iunie sase sute și ceva de lei la motor de 1,2 ! Panimaesi ????

 9. Preturile sunt mai mari cu cel putin 100% , pt persoane fizice. Surprinzator pentru persoane juridice, autoturismele au crescut cu „doar” 20-40% fata de asigurarile rca platite anterior. In schimb la autoutilitare e jale mare…Jale mare si la comisioanele incasate de brokeri , in special pe perioade mai mici de 6 luni , 0.1%, 1%, 2%…Clar se doreste eliminarea asigurarilor pe perioade mai mici de 6 luni. Deocamdata brokerii fac munca patriotica pt 40-50 % din politele emise. Unii chiar au renuntat sa mai emita pt societatile care nu mai dau comision aproape deloc…Incercati un calcul online si veti observa ca apar preturi doar la 3…4 …5 societati.

 10. Nu brokerii și nici asiguratorii sunt de vina pentru mărirea RCA…în luna august ASF-ul, adică tocmai cea care ar fi trebuit să supravegheze/ controleze activitatea de asigurări, AU MĂRIT tarifele de referință pt RCA…pe fondul falimentului City care urmează a avea loc…ceilalți doar s-au conformat noilor tarife…

 11. Cel mult… asistent în brokeraj !!!

 12. Acuma a expirat asigurarea făcută pe o perioadă de 6 luni și ma costat 326 lei iar acum cel mai ieftin pe 6 luni este de 1003 lei iar pe un an 1336 . Deci care 40%…….. Triplu eventual 🤬 e furt curat

 13. In aprilie acest an am platit 170 Ron pe 6 luni la Euroins . Acum aceeași companie și aceeași perioadă 750 Ron. Deci peste 400 %.E furt calificat. Imposibil !Doar in Romania se poate.Unde sunt autoritățile statului ??????