G4Media.ro

Ashraf Ghani, fostul președinte al Afganistanului, își cere scuze că a abandonat…

sursa foto: Facebook/ Ashraf Ghani

Ashraf Ghani, fostul președinte al Afganistanului, își cere scuze că a abandonat țara, de teama talibanilor

Fostul preşedinte al Afganistanului, Ashraf Ghani, și-a cerut scuze miercuri față de poporul afgan pentru plecarea sa bruscă din Kabul, în momentul în care talibanii încercuiseră capitala, potrivit dpa, citată de Agerpres.

Într-o declaraţie, Ghani şi-a cerut scuze poporului afgan pentru ceea ce a făcut, susținând că nu a avut de ales, întrucât echipa sa de securitate i-a spus că rămânerea sa în oraş ar declanşa lupte stradale, ceea ce nu s-a mai întâmplat la Kabul de la războiul civil din anii 1990.

Ghani a asigurat că a fost cea mai dificilă alegere din viaţa sa, dar a acceptat să plece din Kabul pentru a evita noi vărsări de sânge.

El şi-a exprimat de asemenea regretul că, asemenea predecesorilor săi, nu a reuşit să aducă pacea şi prosperitatea în Afganistan.

„Regret profund că propriul meu capitol s-a sfârşit cu o tragedie similară cu cea a predecesorilor mei”, a spus Ghani.

Ashraf Ghani a profitat de ocazie pentru a dezminţi că ar fi luat cu el la plecarea din ţară mai multe milioane de dolari, asigurând că este gata să se supună unei anchete pentru a-şi demonstra nevinovăţia.

Fostul ambasador afgan în Tadjikistan, Zahir Aghbar, a precizat că Ghani a luat cu el 169 de milioane de dolari când a fugit din Afganistan, aminteşte dpa.

Declaraţia fostului şef de stat nu menţionează nimic despre noul cabinet taliban anunţat marţi la Kabul, însă fostul preşedinte afgan a menționat că a fost întotdeauna de părere că democraţia este singurul mod de a avansa spre un Afganistan suveran şi paşnic.

sursa foto: Facebook/ Ashraf Ghani

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Un las penibil.
    Sper sa te prinda Sălbaticii aia.

  2. Daca n-a avut de ales si a sters-o nu de frica, ci sa salveze vieti, de ce-si mai cere scuze?

  3. Laș e măta