G4Media.ro

Armistițiul lui Putin de încetare a focului de Crăciun în Ucraina „nu…

Sursa foto: European Council

Armistițiul lui Putin de încetare a focului de Crăciun în Ucraina „nu este credibil”, afirmă șeful diplomației UE: „Pare a fi o încercare a Rusiei de a câștiga timp pentru a-și regrupa trupele”

Cel mai înalt diplomat al UE a calificat drept „necredibil” anunțul lui Vladimir Putin privind o încetare a focului de 36 de ore pentru a marca Crăciunul ortodox pe rit vechi, adăugând că ordinul președintelui rus pare a fi o încercare a Moscovei de a „câștiga timp pentru a-și regrupa trupele”.

Șeful politicii externe a UE, Josep Borrell, s-a exprimat în timpul unei vizite în Maroc, relatează AFP, citată de The Guardian.

„Kremlinul este total lipsit de credibilitate, iar această declarație de încetare unilaterală a focului nu este credibilă.

Rusia a fost cea care a lansat această agresiune ilegitimă. Atunci când agresorul vorbește de o încetare a focului, cred că răspunsul care ne vine tuturor este scepticismul în fața unei asemenea ipocrizii”, a afirmat Borrell.

El a cerut „acțiuni concrete pe teren”, inclusiv „oprirea completă a atacurilor militare” și retragerea de către Moscova a trupelor și echipamentelor militare de pe teritoriul ucrainean.

„În absența unor astfel de acțiuni concrete, o încetare unilaterală a focului pare a fi o încercare a Rusiei de a câștiga timp pentru a-și regrupa trupele și a încerca să își repare reputația internațională afectată”, a adăugat șeful diplomației UE.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Nenea esti neb.un?? Armistitiu e armistitiu, se opresc luptele, bine daca si cealalta parte combatanta este de acord.
    Ce face fiecare pe perioada armistițiului este strict strategie militara!!
    Oricum nu cred ca este in folosul Ucrainei nerespectare lui!!