G4Media.ro

Armistițiul dintre Israel și Hamas s-a încheiat, au fost reluate tirurile de…

sursa foto: Facebook/ IDF

Armistițiul dintre Israel și Hamas s-a încheiat, au fost reluate tirurile de rachete și atacurile aeriene/ Negocierile pentru prelungire au eșuat peste noapte

Încetarea focului între Israel și Hamas a luat sfârșit vineri dimineață, când Hamas a reluat tirurile de rachete spre sudul Israelului și au izbucnit ciocniri în Fâșia Gaza, transmite Jerusalem Post.

Cu mai bine de o oră înainte ca armistițiul să se încheie, o rachetă a fost lansată din Gaza spre sudul Israelului, iar o a doua rundă de tiruri de rachete a fost raportată cu câteva minute înainte de încheierea armistițiului.

Mediatorii au încercat să prelungească încetarea focului cu încă o zi în cursul nopții, ajungând la un acord privind o nouă eliberare a ostaticilor israelieni și a prizonierilor palestinieni, însă aceste eforturi par să fi eșuat.

La scurt timp după ce încetarea focului s-a încheiat, unitatea purtătorului de cuvânt al IDF a declarat vineri dimineață că „Hamas a încălcat acordul și a tras suplimentar spre teritoriul israelian. IDF a reluat lupta cu organizația teroristă Hamas în Fâșia Gaza”..

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...