G4Media.ro

Armata ucraineană recunoaște progrese rusești la vest de orașul Donețk

Sursa foto: SERGEY BOBOK / AFP

Armata ucraineană recunoaște progrese rusești la vest de orașul Donețk

Statul major al armatei ucrainene a recunoscut că forțele rusești au înregistrat unele succese în avansarea spre vest de la periferia orașului Donețk, potrivit CNN.

Acesta a declarat că forțele rusești au continuat să tragă în mai multe așezări la vest și sud-vest de Donețk.

„Inamicul are un succes parțial în direcția Opytne”, a spus acesta. Opytne se află la nord de aeroportul orașului Donețk și a fost o linie de front din 2014, când aeroportul a fost distrus în luptele dintre armata ucraineană și separatiștii pro-ruși.

Statul major a mai spus că forțele rusești au avut succes parțial „în direcția Novomihailivka (la sud de Mariinka)”.

Marți, Valerii Zalujnii, comandantul-șef al forțelor armate ucrainene, a declarat că forțele ruse „continuă să avanseze” în Donbas, dar a precizat că situația „intensă” este „complet controlată”.

„Principalele eforturi ale inamicului se concentrează pe împingerea trupelor noastre înapoi din regiunea Donețk. Cea mai intensă situație este acum pe axa Avdiivka-Pisky-Mariinka”, a declarat el.

Această axă este o porțiune de aproximativ 25 de kilometri la vest de orașul Donețk și include liniile de front atât în zona Opytne, cât și în zona Novomihailivka.

În informarea sa de miercuri, Ministerul rus al Apărării a declarat că a provocat pierderi grele forțelor ucrainene prin lovituri de artilerie în apropiere de Mariinka. De asemenea, acesta a declarat că atacurile forțelor aeriene ruse au provocat pierderi unităților ucrainene mai la sud, în jurul Vuhledar și Dobrovillia.

De asemenea, rușii par să organizeze noi atacuri în regiunea Harkov, lovind spre vest, spre apărarea ucraineană.

„Inamicul a încercat să străpungă apărarea trupelor noastre în direcția așezărilor Lebiazhe și Bazaliivka, dar nu a avut succes și s-a retras”, a precizat Statul Major General. Acesta a adăugat că rușii nu au reușit, de asemenea, să avanseze la nord de Sloviansk.

De asemenea, ucrainenii au declarat că nu a avut loc nicio schimbare în liniile de front din jurul Bahmut din Donețk, care se află sub bombardament de săptămâni întregi.

Ei au spus că „soldații ucraineni au suprimat toate încercările inamicului de a îmbunătăți poziția tactică a unităților” în zonele de la est și sud de oraș.

În ultimele zile, se pare că forțele rusești au mutat centrul atacurilor lor în zonele din apropierea orașului Donețk și în părți din regiunea Harkov.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Strategie de adormire a inamicului. Îi spui că e cel mai bun, că acesta cucerește teritorii in Vest și pac pac in Crimeea! :-)) lol
  Orcilor , sfârșitul vostru e aproape

 2. pai ce, rusii tai Il spun VREODATA????? aia se mint singuri, se considera mare armata :)))))))))))))))
  ma rog, cine a mai incercat sa faca din nave submarine….

 3. Vorbești de parcă Donețk e Kievul. De ce sunteți prea proști să capturați Kievul?

 4. Când ucrainenii recunosc ca pierd atunci înseamnă ca situația chiar este maro pentru ei.

  • De ce nu sunteți în stare să înfrângeți Ucraina?

  • Si când rușii recunosc că pierd ?
   Copchil abuzat in orfelinat ce ești!
   Pripasule, nu te cunoaște nici propria familie la ora prânzului .