G4Media.ro

Armata rusă susține că a cucerit o nouă localitate în regiunea Donețk

Sursa foto: Aris Messinis / AFP

Armata rusă susține că a cucerit o nouă localitate în regiunea Donețk

Rusia a revendicat luni capturarea unui sat la sud-vest de orașul Donețk, în estul Ucrainei, în cadrul unui nou avans al armatei sale împotriva trupelor ucrainene aflate în dificultate, transmite agenția AFP.

Ministerul rus al Apărării a precizat într-un comunicat că a „eliberat” Novomihailivka, la aproximativ treizeci de kilometri de Donețk și nu departe de Vuhledar, un oraș aflat la intersecția dintre fronturile de sud și de est, pe care Rusia încearcă să îl cucerească de doi ani.

Forțele rusești pretind în mod regulat că au capturat sate și că preiau inițiativa, în timp ce armata ucraineană se confruntă cu o lipsă de muniții și de noi recruți.

Statul Major General al Ucrainei a declarat luni, în raportul său obișnuit de dimineață, că forțele Kievului au continuat să blocheze încercările rusești de a avansa în apropierea satului.

Niciuna dintre aceste afirmații nu poate fi verificată din surse independente.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut Senatului american să ratifice rapid pachetul de ajutor militar adoptat de Congres în weekend, avertizând că țara sa își pregătește apărarea pe fondul temerilor că ar putea avea loc o ofensivă rusă de amploare înainte ca noile muniții și arme să ajungă pe linia frontului.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...