G4Media.ro

Armata Română vrea să ajungă la achiziții de 8,7 miliarde de lei…

Armata Română vrea să ajungă la achiziții de 8,7 miliarde de lei în 2024

Armata Română vrea să ajungă la achiziții de echipamente și tehnică militară de 8,7 miliarde de lei în 2024, potrivit proiectului de Cartă Albă a Apărării, pus în dezbatere publică de guvern.

Astfel, Ministerul Apărării vrea ca în acest an bugetul pentru achiziții să fie de 5,3 miliarde lei și să urce constant până în 2024.

Principalele programele de investiții pe care vor fi cheltuiți acești bani:

– Transportor blindat pentru trupe;
– Autoturisme de teren blindate și neblindate de tip ușor;
– Sisteme C4I cu capabilități de integrare ISTAR;
– Avion multirol pentru Forțele Aeriene;
– Vânător de mine;
– Sisteme de rachete sol-aer cu bătaie mare – HSAM;
– Corvetă multifuncțională;
– Elicoptere;
– Revitalizarea și modernizarea aeronavelor IAR-99 din dotarea MApN.

La acestea se adaugă și programele aprobate de CSAT prin Planul de înzestrare al Armatei României, precum și celelalte programe de investiții a căror valoare estimată depășește 100 de milioane de euro pentru care Ministerul Apărării Naționale a obținut aprobarea prealabilă a Parlamentului pentru inițierea procedurii de atribuire, potrivit documentului oficial.

”Scopul final urmărit este consolidarea posturii de apărare și descurajare, prin dezvoltarea acelor tipuri de forțe și capabilități care să ne permită să ripostăm oricărui posibil agresor, indiferent de mărimea forței acestuia, de o manieră care să facă o agresiune împotriva noastră prea costisitoare pentru a fi încercată”, arată ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, în Carta Albă.

Principalul risc la adresa securității României este comportamentul Rusiei, potrivit documentului: ”Acțiunile destabilizatoare din proximitatea estică a României, derulate pe multiple paliere și într-o manieră sincronizată, continuă să influențeze și să modifice situația de securitate din regiunea Mării Negre, prin perpetuarea instabilității, întreținerea conflictelor prelungite și influențarea parcursului european și euroatlantic al statelor din acest areal. În particular, consolidarea potențialului militar al F.Ruse în Peninsula Crimeea și în bazinul Mării Negre, prin dezvoltarea capabilităților militare și crearea mediului antiacces și de interdicție zonală (A2/AD), concomitent cu complexitatea activităților militare desfășurate sistematic în proximitatea României generează provocări pentru securitatea națională”.

 

Foto: Tip de corvetă multifuncțională / Wikipedia

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

32 comentarii

  1. mars ma la munca, nu la cheltuit bani publici, noi suntem mintiti ca nu sunt bani pentru a cumpara si asigura masti tuturor copiilor din Romania, si dam miliarde pe fiare vechi de stapanul de sclavi strategic

  2. Noi suntem parteneri adevărați, trebuie neapărat sa susținem economia SUA.

  3. -apararea cibernetica fiind dificila, importante sunt capacitatile ofensive
    -in contextul militarizarii tarilor vestice via COVID-19 dar si in situatii de urgenta pot fi necesare fonduri suplimentare dar si schimbari de legislatie pe rezervisti
    -tbt macar partial amfibii
    -avion multirol F-35 a fost promisiune electorala catre votantii PNL. acuma daca va include si f-16 bloc >50 …
    tragand linie singura solutie pt atingeri de obiective sunt depasirea 2%

  4. Doar nou nouț nu mai vrem tomberoane plutitoare UK , zburătoare Portugalia, material rulant Germania care i a foc, nu mai vrem achiziții cu bani mulți, mulți rău de tot pe achiziții RABLA

    • Tu nu mai vrei nimic, decat o „suedeza” nou nouta.
      Doare tare HIMARS-ul la Focsani.Atinge si Tiraspolul si Crimeea.

    • Realizezi ca daca te atingi de Crimeea, parte integranta a Rusei, Bucurestiul e scrum in 2 ore? Ce crezi, o sa puna Bideu in pericol vietile newyorkezilor pentru ca sa apere Centrul Vechi? Dar cand au facut vreodata americanii asta?

      Singura tara cu care Romania a luptat in 1944 si nu a bombardat Bucurestii este URSS.

  5. Asteptam trollii rusilor sa ne spuna ce sa facem cu banii si apararaea noastra, cum Rusia nu prezinta nici un pericol, pensii, spitale, etc.

    Cand rusii sunt nemultumiti de ceva, inseamna ca e de bine. :)) Nu le convine ca Polonia si Romania incep sa se ridice la nivelul lor sau peste din punct de vedere al dotarilor, in plus avem in spate NATO si mai ales aliatul cel mai important, SUA.

    La GDP per capita i-am depasit pe rusnaci, asa ca fac spume vazand ca apartenenta la UE si NATO au adus un nivel de trai mai bun, democratie si bunastare in Romania. Nu le place mujicilor, nu merge cu naratiunea Sputnikului. :))

    • Si toate licitatiile sa fie prin achizitie directa la Sfantul Mare Marturisitor Strategic, aliatu numero uno

      Romania nu este in stare sa isi apere proprii copii de proxeneti, traficanti, pdofili, ciudati care se freaca de gardul scolii

      Judecatorii, in Romania, clasifica violul si abuzul suferit de un copilas al neamului drept „ACT SEXUAL CONSIMTIT”, in 3/4 cazuri, conform g4media si dela0

      ce e de aparat? romania este o tara in care toti romanii se ard intre ei, zilnic, suntem o colonie pt straini, spitalele sunt lagare de exterminare(inclusiv privatele), scolile sunt fabrici de sparanghelisti si videochatiste, facultatile produc creier pentru export si viitori bugetari, strazile sunt ale interlopilor, ce slbz aparam noi in rromania? pentru ce dam miliarde pe fiare militare in loc de educatie, sanatate si siguranta? ca toate tarile din europa?

      da da, sunt mujic, dimineata ma trezesc cu sputnik in pantalon inainte de munca, hai pa

    • Exact.

      Romania a fost bogata atata vreme cat s-a putut apara – cat a avut Armata.
      Prostii cu „aparam saracia” ar putea sa se uite cat de bogata e Rusia din afara Moscovei si Sankt Petersburg-ului. Sa vada acolo spitale si locuinte.
      Adevarul este ca rusii spumega, fac ca toti dracii. Ce se vede pe aici e nimica. Ii racaie tare ca nu-si mai pot face golanismele tipice.
      Acum sunt lezati ca nu mai pot ocupa Romania in mai putin de 24h.

    • Polonia si Romania sa se ridica la nivelul Rusiei sau chiar peste din punct de vedere al dotarilor? Băăăăăăă!!!! Ce mama dracu ai fumat de ai luat-o pe aratura in halul asta. Opreste-te!!!! Multi imbecili pe acest site…

    • Ce spitale bos? Rachete cu raza de 300 km, impotriva tintelor fixe, ne trebuie.

  6. Pentru toti postacii. Daca vrei pace, pregateste-te de razboi.
    Tineti minte Crimeea. In Estul Ucrainei inca mor soldatii lor. Se intampla fix langa noi.

    Daca esti puternic, rusul te respecta. Daca esti slab, te calca cu bocancul.

    • pentru toti astia limp wristed diclet faccots care vorbiti de razboi, nu ati facut O SINGURA ZI DE ARMATA, bai putori, nu vorbiti de razboi

      daca va place militaria, mergeti frumos la recrutare

  7. Ce s-au activat rusofilii!! :)))))))

    Era bine pe vremea tatuckului Dragneev, cand se faceau cele 8 spitale regionale, se construiau autostrazi in draci, de n-aveai loc de ele, Belina era doar o poveste spusa de aia rai si individiosi, iar rusii n-au fost niciodata prin Crimeea si nici pe la noi…

    Baaah! Chiar nu va e rusine cand incepeti cu rahaturile astea?

  8. Ciucă-Măciucă iar va mai da multe tunuri.
    Jos PNL!!!!

  9. Din pacate toate programele de inzestrare sunt intarziate sau blocate.Implicarea industriei de aparare este minora. Cine a condus Armata in ultima perioada sa isi asume raspunderea .
    In rest numai de bine si Doamne fereste de razboi!

  10. Ne va costa scump șapcă aia primită de molău. Vom adună toate rablele de pe la alții pe bani extrem de mulți, după se vor face contracte de mentenanță pe bani și mai mulți. Sub pretextul pandemiei si al apărării PNL sifoneaza miliarde de euro.

  11. Coloniei Romanica, tichie de mărgăritar ii lipsește. Cine dracu să își dorească o țară distrusă, în care sărăcia este endemică. Am citit că de cele 80 de miliarde, aduse de klauSS s-a ales praful.

  12. Ne trebuie spitale? Hmmm. Cu siguranta spitale PRIVATE! Spitalele de stat? Nu multumesc. Am vazut batjocura pesedista.

    Dupa ce pesede a furat tot ce se putea fura, dupa ce au dus cele mai paguboase politici in domeniul sanitar, atat de paguboase ca ar merita un proces de genocid, ei au tupeu sa atace armata ca de aia nu sunt spitale.
    30 de ani armata a fost o batjocura si nici spitale nu s-au facut.

    pedistii fac numai jocurile Rusiei. pesedistii sunt instrumentele genocidului. Zeci de milioane de avorturi, milioane de refugiati, criminalitate, droguri, mortalitate din boli tratabile, prabusire civilizationala – asta se cheama genocid.
    Asta a insemnat PSD – partidul cel mai anti-romanesc din istoria recenta.

    PSD a furat banii din spitale!

    • „Cu siguranta spitale PRIVATE!”

      Cu siguranță N-AȚI intrat vreodată în vreun spital privat, cu scopul bine declarat de a face vreo intervenție mai dificilă, adică nu control de mătreață sau altele. Vă spun din experiență personală că vi se pune în față o foaie pe care s-o semnați, în care se specifică negru pe alb că, în caz de probleme, sunteți făcut pachet și trimis cu ambulanța la spitalul de stat.
      Spitalele PRIVATE pe care le lăudați cu atâta larghețe sunt doar niște hoteluri cu prețuri extrem de mari. Plătiți până și soarele care intră pe geam. Acum ceva timp, o naștere costa 5000 (cinci mii) de euro! Iar dacă în timpul nașterii apăreau probleme, gravida era trimisă de urgență la spitalele de stat, deoarece privații nu-și asumau responsabilitatea, ci doar banii…

      Asta doar referitor la remarca cu spitalele „PRIVATE”. În rest, sunt de acord.

  13. niste imbuibati prosti si nesimtiti pina in maduva ciolanelor – asta e armata romana.

    • Scarba pesedisto-fesebista. Inutila e existenta ta mizera.

    • Anul trecut, armata romana a intrat cu taburile in Tandarei, sa lupte impotriva virusului. Acum e doar de doua ori mai multa moarte pe zi, fata de aprilie 2020, deci operatiunea a fost un total succes. Ce ne faceam fara eroii nostri?

  14. Blog information si bine articulat. Poate putin optimist(avand in vedere ultimele 3 decenii).

  15. Mentineti in functiile inalte oameni care pun suflet acestu-i job , cu experienta fara fapte de coruptie , penali, securisti legaturi parlamentare ……etc si in parlament acelas lucru , cinstiti !
    Cu aceste calitati in 10 ani recuperam o parte buna a acestor 30 de ani plini de minciuni si influenta din partea rusiilor pentru a nu ne educa si dezvolta !
    Parerea mea este sa fim uniti sa alegem o singura directie … aceasta pe care stam acuma liderii armatei EU din divizia NATO Romania !
    Problema adevarata este in parlament sa ne ocupam de familia noastra ca sa devenim mai puternici din interior pana atunci , forta ARMATA ROMANIEI !
    Hai la o bere ! 😉

  16. Toți cuvernatorii sunt corupții despre ce vorbim

  17. Toți cuvernatorii sunt corupții despre ce vorbim aici!

  18. -sa feresca du-zeu sa fie nevoie sa ne aparam cu tacu sovietic 27 t si cu pistolu mitralier ,asta doriti cind toata lumea pune pe prim plan securitatea tari voi ce doriti sa intre Putin peste noi in 2 ore !!!!!??? ,NU AVEM NIMICA CARE SA NE GARATEZE CIT DE CIT O SECURUITATE A ACESTEI TARI P.S ,,VOI TINETI CU URSU ,,????