G4Media.ro

Armata americană a ucis în Bagdad un lider al miliției irakiene

Foto: Pixabay

Armata americană a ucis în Bagdad un lider al miliției irakiene

Armata americană a efectuat un atac la Bagdad împotriva unui lider al miliției irakiene pe care îl acuză de atacuri împotriva forțelor americane din țară, ucigându-l pe acesta și o altă persoană, a declarat joi un oficial american pentru Reuters, transmite The Guardian.

Oficialul american, care a vorbit sub rezerva anonimatului, a declarat că atacul a lovit un vehicul în Bagdad. Acesta a vizat un lider al Harakat al Nujaba, a spus oficialul, fără a numi persoana respectivă.

Surse din cadrul poliției și martori oculari declaraseră că o dronă a tras cel puțin două rachete asupra unei clădiri din estul Bagdadului, folosită de gruparea de miliție irakiană.

„Vom riposta și îi vom face pe americani să regrete că au efectuat această agresiune”, a declarat, potrivit Reuters, un comandant local al miliției irakiene.

SUA au 900 de soldați desfășurați în Siria și 2.500 în Irak, despre care afirmă că se află acolo pentru a preveni o reapariție a militanților Statului Islamic.

În ultimele zile, SUA au atacat, de asemenea, gruparea Houthis din Yemen, susținută de Iran, după ce forțele yemenite au efectuat atacuri asupra unor nave în apropierea Mării Roșii, despre care au afirmat că au legături cu Israelul.

Tensiunile din întreaga regiune sunt în creștere, cu violențe în ultimele zile în Gaza, Cisiordania ocupată, nordul Israelului, Liban, Siria, Iran, Marea Roșie și Irak.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...