G4Media.ro

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, a fost achitat de Curtea de Apel Constanța în…

sursa foto: Info Sud-Est

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, a fost achitat de Curtea de Apel Constanța în dosarul în care este judecat pentru că ar fi obţinut ilegal fonduri europene / Judecător a fost Cristian Deliorga, numit de PSD la CCR. Decizia nu este definitivă

Curtea de Apel Constanţa l-a achitat joi pe arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, în dosarul în care este judecat pentru că ar fi obţinut ilegal fonduri europene.

Decizia nu este definitivă, putând fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Achitarea a fost pronunțată de Cristian Deliorga, numit recent de PSD judecător la Curtea Constituțională.

DNA a cerut instanţei condamnarea lui Teodosie la perioada maximă prevăzută de lege şi achitarea prejudiciului creat, de aproape 1,4 milioane de lei, în timp ce avocatul acestuia a solicitat achitarea clientului.

Avocatul lui Teodosie, Maria Vasii, a precizat că Arhiepiscopia Tomisului nu a fost notificată de Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) privind nereguli cu suprafeţele de teren pentru care au fost cerute fonduri europene.

Arhiepiscopul Tomisului a spus în faţa instanţei de judecată că faptele din rechizitoriul întocmit de anchetatori în acest dosar nu există, precizând că nu se simte încriminat de nicio acuzaţie care i se aduce.

DNA a solicitat pedeapsa cu închisoarea şi pentru alţi patru inculpaţi în dosar, iar pentru un altul, condamnarea cu suspendare.

Arhiepiscopul Tomisului este judecat pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

Potrivit DNA, în perioada 2010 – 2016, Teodosie Petrescu, în calitate de arhiepiscop al Arhiepiscopiei Tomisului, şi alţi cinci inculpaţi au folosit şi prezentat declaraţii false în relaţia cu APIA, pentru a primi fonduri europene.

În documentele prezentate la APIA, inculpaţii au declarat, în mod nereal, că folosesc anumite suprafeţe agricole (peste 300 de hectare), situate în zona denumită „Ferma 3” – Nazarcea (localitatea Lumina, judeţul Constanţa), având categoriile de folosinţă „vii pe rod cu struguri pentru vin”/”vii pe rod cu struguri nobili pentru vin”, în condiţiile în care, începând cu anul 2010, pe respectivele suprafeţe agricole nu mai existau astfel de culturi.

În declaraţiile depuse apare şi un alt aspect fals, şi anume că s-au respectat normele privind bunele condiţii agricole şi de mediu, printre care şi evitarea instalării vegetaţiei nedorite, în condiţiile în care parcelele erau abandonate şi invadate cu astfel de vegetaţie, conform DNA.

Ancheta procurorilor a mai arătat că au fost obţinute pe nedrept fonduri europene în cadrul schemelor de plată pe suprafaţă unică, în sumă totală de 1.392.964 de lei.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

21 comentarii

 1. Mama ce mafioti imbuibati ajung la CCR: Deliorga si Stan.
  Chiar si cu opozitia de azi la putere nu se va putea face nimic pana la desfiintarea CCR care este profund corupta.

  • lepre blestemate ce sunteti voi! Si spun asta in calitate de crestin practicant, ca om cu frica de Dumnezeu! Dar fac distinctie intre DOGMA adica invatatura crestina, care te invata SA NU FURI, si institutia corupta a Bisericii, la fel ca Parlamentul. Nu exista diferente…

   Va bateti joc de oameni. Dar mai aveti 3 note de achitat, jegurilor! Deocamdata, 3! Retineti asta: nimeni nu credea ca PCR va fi vreodata istorie, dar istoria aranjeaza lucrurile. FMM de partid lepros, ciuma rosie ce sunteti, nici biserica nu ati putut sa o lasati necontaminata.

   Veti plati! Dragnea a fost unul, restul ati ramas…Dragnea a fost un simptom, nu o cauza. Voi sunteti cauza, si va vom extirpa, unul cate unul…rusine!

  • @Sorin,

   Perfect de acord. PLUS a si propus ca la pactul lui Iohannis sa fie adaugata „DEPOLITIZAREA CCR”. Cuib de nenorociti acuma, apai dupa ce vin Deliorga si Stan…ai de capul meu…

  • @Sandro: Frate creștin practicant, deși sunt de aceeași parte cu tine în privința supărării pe care mi-o face corupția, mai ales cea din sânul Bisericii, nu regăsesc în cuvintele tale cuviința creștinească, drept care te rog să fii mai atent la cuvinte, că e un spațiu public și poți fi luat de exemplu rău.

  • @Prieten,

   Draga Prietene, cu „P” (mare),

   Multumesc pentru observatia de bun simt! Am citit, am recitit, si iti dau dreptate. Sper ca vei citi acest mesaj!

   All the best!

   Totusi, vreau impozitarea bisericii (a cultelor, in general). Evaziunea fiscala e un pacat 🙂

  • Iar eu aș vrea mai mulți sfinți în Biserică sau măcar oameni curați la suflet, neiubitori de materie, între altele. Atunci n-ar mai fi o problemă că adună mulți bani, dacă i-ar folosi pentru scopuri bune. Există – și cunosc – preoți sau episcopi de ispravă, nu puțini, cu parohii înfloritoare, îngrijindu-se și de bolnavi, și de săraci, și de educarea sau ajutarea copiilor din parohie.
   Dar cei care nu sunt așa atrag atenția presei și pătează imaginea întregii Biserici. De aceea n-ar trebui îngăduiți, ci îndepărtați cât mai repede din slujbele de care nu sunt vrednici.
   P.S. Ar fi vorba de evaziune fiscală doar dacă legea ar prevede că sunt datori să plătească impozit. Altfel, nu se cheamă că se sustrag.

 2. Dar de unde până unde un cult, o sectă care nu plătește taxe, poate aplica pentru fonduri europene? Fondurile astea se dau pentru cult, nu pentru culturi de legume?
  Dacă episcopul Preaciordelie poate aplica și obține finanțare pentru un teren cu vie care nu are vie, n-ar putea aplica și Habdulah Al Samir pentru un teren cu vie care n-are vie dar e minat? Nu-i tot aia?

 3. Sunt crestin ortodox si SUSTIN IMPOZITAREA CULTELOR SI A BISERICII! Daca cineva imi vinde o Biblie, sau o CUMPAR, ESTE O TRANZACTIE ECONOMICA! Impozit, FMM! Platiti impozit ca noi toti!

 4. oare in astfel de cazuri se sesizeza IJ, sau sectia speciala …

  • Cine, Netejoru, masonul PSD?
   Sau Adina Florea, pupila lui Deliorga?

 5. doua ciume, una rosie si una neagra la suflet, ambele vandute banului

 6. Cristian Deliorga = unul dintre cei mai corupti judecatori, politruc si sluga a Ciumei Rosii, trimis sa nenorocesca o tara intreaga in CCR. Inalt Prea Securimea Sa Teodosie sia- gasit Judecatorul potrivit in judetull din care vine si Komisareasa Gextapo Aina Flocea, avocata gruparilor infractionale psd mazare/comsantinescu

  JUSTITA ROMANA colcaie de asemenea ticalosi ca Deliroga, Stan. Lforea, Savonea, Piviniceru Varga, Enache etc,

 7. Nu are rost sa va consumati nervii pt ascarizii astia.
  Asteptati macar pana la sentinta definitiva (asta in cazul in care DNA va face apel)

 8. comunistii sunt in mare fratie cu baietii din cler. pentru bani evident.

 9. Inalţare cu succes !

 10. Enoriașii sunt de vina… foamea le roade mințile.

 11. Tot ce ține de PSD este cu semnul întrebării.

 12. Pacat. Mare pacat. Dar speranta moare ultima S-a vazut ca se poate.

 13. Asa este,dar absolut toti se fac ca nu vad această colcaiala,care se extinde continuu.Sant probe cu toptamul si nu tine nimeni cont de ele.,multor mă-gistrati le pute.Iata cazul polițistului asasinat.Pai la cazierul criminalului nici un judecător nu avea voie sa-l lase in libertate.De aceia propun ca magistratul respectiv sa fie tras la raspundere pentru ca putea sau trebuia șa prevadă.

 14. Fara pensionari la CCR. Inteleg , ca aceasta persoana este suspectata de numeroase complicitati in dauna aplicarii legii . Stai Neica acasa, pentru a nu mai face rau Romaniei