G4Media.ro

Arhiepiscopul de Canterbury are misiunea de a-i convinge pe prinţul Harry şi…

Sursa foto: SEBASTIEN BOZON / AFP

Arhiepiscopul de Canterbury are misiunea de a-i convinge pe prinţul Harry şi Meghan Markle să asiste la încoronarea regelui Charles III

Arhiepiscopul de Canterbury, cel care l-a căsătorit pe prinţul Harry cu Meghan Markle în 2018, are misiunea de a convinge cuplul să participe la încoronarea regelui Charles al III-lea în luna mai. Potrivit presei britanice, inclusiv The Times, chiar regele ar fi fost cel care l-ar fi instruit pe arhiepiscopul Justin Welby, responsabil cu ceremonia de încoronare, să medieze cu fiul său, relatează News.ro.

Regele nu face gestul doar din iubire paternă, ci mai presus de toate, crede că absenţa lui Meghan şi a lui Harry ar stârni mai multe controverse decât prezenţa lor.

Încoronarea lui Charles al III-lea va avea loc pe 6 mai la Londra, la aproape 70 de ani după cea a mamei sale, regina Elizabeth a II-a, în iunie 1953. Cu această ocazie, britanicii vor avea dreptul la trei zile de festivităţi. Programul, dezvăluit în urmă cu câteva zile, prevede în special un concert şi un mare prânz care să reunească mii de britanici.

Potrivit presei britanice, regele ar acorda un interviu postului BBC pentru a discuta despre domnia sa, dar şi pentru a vorbi, în premieră, despre relaţia cu fiul cel mic. Nici Charles, nici William nu au reacţionat până acum la acuzaţiile lui Harry.

De când Meghan şi Harry au plecat în California în 2020, relaţiile cu familia regală s-au înrăutăţit. Diversele dezvăluiri şi acuzaţii ale cuplului la televiziunea americană, în interviul lor cu Oprah Winfrey, apoi în serialul documentar de pe Netflix şi în cele din urmă în cartea de memorii a lui Harry, publicate pe 10 ianuarie, nu au făcut decât să alimenteze ostilitatea reciprocă.

Harry, care ajunge foarte departe cu confidenţele, descrie în carte o ceartă violentă cu fratele său William. El susţine, însă, că nu a vrut să-şi rănească familia cu această carte. „Îmi iubesc tatăl, îmi iubesc fratele, îmi iubesc familia şi îi voi iubi mereu. Nimic din ceea ce am scris în această carte nu a fost făcut cu intenţia de a-i răni”, a spus prinţul într-un interviu menit să promoveze cartea.

Pe 20 ianuarie, 43% dintre britanici credeau, potrivit unui sondaj, că ducele şi ducesa de Sussex nu ar trebui să fie invitaţi la încoronarea lui Charles. Şi 55% îşi doresc chiar să le fie retrase titlurile.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. După ce-au aruncat cu rahat în propria familie și monarhia britanică de ce ar trebui să asiste la încoronare ? Ca să mai mintă apoi despre felukl în care au fost tratați ? Să stea acasă nătărăul cu diabolica lui cu tot

    • Poate se teme prințul Harry pentru viața lui și a soției lui (a familiei întregi), mai ales că acum nu mai beneficiază de protecția poliției metropolitane,cea care asigură protecția familiei regale,se teme de a nu avea soarta mamei sale. Intrigile din familiile regale engleze de-a lungul veacurilor ne spun că orice e posibil când e vorba de obținerea tronului

  2. Poate se teme prințul Harry pentru viața lui și a soției lui (a familiei întregi), mai ales că acum nu mai beneficiază de protecția poliției metropolitane,cea care asigură protecția familiei regale,se teme de a nu avea soarta mamei sale. Intrigile din familiile regale engleze de-a lungul veacurilor ne spun că orice e posibil când e vorba de obținerea tronului