G4Media.ro

Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, lăudat de Sputnik pentru reticența față de măsurile…

Sursa Foto: Facebook/ Arhiepiscopia Buzaului și Vrancei

Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, lăudat de Sputnik pentru reticența față de măsurile de combatere a pandemiei și pentru mesajele anti-vaccinare transmise prin intermediul Pastoralei de Crăciun

Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, ÎPS Ciprian, este lăudat în publicația controlată de Rusia – Sputnik – pentru poziția sa anti-vaccinare pe care o exprimă în Pastorala de Crăciun publicată pe site-ul Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei.

Prelatul este de părere că vaccinarea și certificatul verde sunt măsuri restrictive și “draconice”, luate de guvernele lumii, cu acordul mass media, și le consideră măsuri “restrictive”. În articolul dedicat poziției prelatului, publicația Sputnik îl prezintă ca pe un apărător al “libertăților individuale” și ca pe un luptător împotriva “dictaturii sanitare”.

 • “…Ei bine, lucrurile nu stau întocmai cum ni le-am închipuit, iar sintagma „aruncată întâmplător” în  spațiul public de unii specialiști, chiar de la începutul crizei sanitare – aceea că am intrat în „epoca pandemiilor” –, pare a fi confirmată, din nefericire, de apariția a tot felul de tulpini ale virusului cu pricina, mai mult sau mai puțin contagioase și agresive asupra sistemului imunitar al omului, încât autoritățile medicale și politice din multe state ale lumii, sprijinite de mass-media, prin inducerea stării de panică și inocularea fricii în conștiințele umane, se consideră îndreptățite să adopte măsuri extreme și chiar draconice împotriva celor care, din varii motive, nu acceptă încă vaccinarea împotriva Covid-19, prezentată insistent ca fiind „singura soluție” aflată la îndemână pentru exterminarea virusului ucigător și „viclean”.
 • Încât persoanele care manifestă reticență față de serurile existente pe piață și ezită în luarea unei decizii de a le fi administrate sunt de câteva luni subiecții unei discriminări fără precedent în istoria postdecembristă a poporului român, pe care ne-am dorit-o cu toții să fie caracterizată îndeosebi prin libertatea de a trăi și circula liberi, fără constrângeri din partea nimănui, de vreme ce liberul arbitru constituie un dat ontologic al omului, un dar de origine divină, și nu un construct social dobândit de acesta, prin bunăvoința mai-marilor lumii.
 • Indiferent de gravitatea situației în care se află o comunitate umană la un moment dat, război sau pandemie, omul nu poate fi privat de dreptul și libertatea de a opta, în cunoștință de cauză, pentru o soluție sau alta, atâta vreme cât propria decizie nu pune în pericol pe ceilalți, ci cel mult pe sine însuși. Or, aplicarea unor măsuri restrictive și discriminatorii persoanelor care – din convingeri medicale, și nu neapărat religioase – evită „pătimirea” unui astfel de act medical cu respectivele seruri și, mai ales, iminenta impunere a obligativității vaccinării, prin măsuri coercitive inimaginabile într-un stat de drept, pretins democratic, nu pot fi catalogate decât ca încălcări flagrante ale drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, în condițiile în care orice act medical este și trebuie să rămână voluntar, întemeiat pe consimțământul liber și informat al persoanei în cauză”, spune ÎPS Ciprian în Pastorala de Crăciun.
Sursa: Captură Sputnik

Unii preoți parohi din Vrancea spun că au rămas stupefiați la mesajul transmis de ÎPS Ciprian și că se așteptau la un mesaj de dragoste și bunătate, nu la “frustrări personale”

 • “Trist este faptul că toată „polologhia” nu are nimic în comun cu sărbătoarea Nașterii Domnului…, e doar o frustrare vis-a-vis de pandemie și vaccin. Foarte mulți enoriași, participând la slujba de Crăciun în bisericile din parohiile vrâncene și buzoiene au rămas uimiți de poziția Arhiepiscopului Ciprian al Buzăului și Vrancei, poziție exprimată prin Pastorala pe care preoții sunt obligați sa o citească, cu ocazia acestei sărbători, la sfârșitul Sfintei Liturghii cu privire la situația pandemică în care ne aflăm, cât și de atitudinea Sfinției Sale cu privire la acțiunea de vaccinare, dar, mai ales, concluzionând că măsurile luate de autoritățile medicale și politice din întreaga lume, sprijinite de mass-media, menite “să instaureze frica și panica, sunt masuri „extreme” și „chiar draconice””, este de părere un preot paroh vrâncean.

Valentin Muscă, director al Muzeului Vrancei și doctor în Teologie – nu împărtășește opinia Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, ÎPS Ciprian, ci este de părere că vaccinul nu poate duce omenirea “în robie”.

“Nu comentez luarea de poziție a IPS Ciprian, arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, mai ales că poziția a fost preluată de ,,vocea” Kremlinului. Aceeași voce care transmitea online demonstrațiile de la Pungești ale celor care se opuneau exploatării gazelor de șist de către americani, iar acum stăm și așteptăm gazul de la robinetul Gazpromului.

După părerea mea, vaccinarea nu este o alegere, ci o necesitate, pe care însă o putem comenta. Atitudinea pro sau contra vaccin vine din proasta gestiune a vaccinării de către statul român, care l-au scos în față pe Arafat, un musulman, ceea ce a declanșat în mentalul românilor ortodocși o revoltă care alimentează teoriile conspiraționiste.

Există o Românie antivaccinistă, pe care trebuie să o intelegem așa cum se exprimă, cu temerile ei. Nu s-ar fi ajuns aici dacă despre vaccinare ar fi vorbit doar medicii, nu politicienii care si-au făcut imagine vaccinandu-se în tricouri. Repet, vaccinarea este un act medical, iar în cazuri excepționale se iau măsuri excepționale, iar vaccinarea este una dintre acestea.

Problema libertății individului o vad altfel, mai degrabă una pusă în pericol de BIG DATA, nu de vaccin. Nu vaccinul nu duce în robie, ci acumularea tuturor informațiilor despre noi. Vaccinul ne dă libertatea de mișcare si ne permite să fim liberi”, spune teologul.

Valentin Muscă a studiat Teologia la Bucureşti (1989-1993), Fribourg (1994-2000) şi Geneva (2001-2004). Din 2004 desfăşoară proiecte de cercetare şi promovare a patrimoniului istorico-religios din Vrancea („Biserici mutilate”, „Catedralele Vrancei”, „Vrancea isihastă)”, finalizate cu publicarea mai multor volume.
.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

36 comentarii

 1. Pai despre asta inca nu zice nimic, ca n-a apucat sa afle, dar va zice precis maine, ca doar ieri era in culmea fericierii pentru ca il laudase si pe el Sputnik, care zicea ca l-a premiat ca fiind cel mai si cel mai jurnalist roman.

  • dar nu ne intereseaza de mic, gunoierul sef!

  • John. Ușor cu mersul la bisericile ăstuia și ale lui Teo. A excomunicat ( da excomunicat de parcă e biserica lui) 2 enoriași din Focșani de la neînțelegeri pe bani. E un act după sute de ani de pauză în ortodoxie. Dacă avea vreo problema teologică mai era ceva dar din cauza bănuțului…. Cred că e și primul care s-a rugat împreună cu preoți catolici. Un original în credința lui. De ocolit.

  • „maistrul” de tinichele ion cristoiu este turnator la securitate.

 2. Traiasca Sputnik si lingaii lor…

 3. Măcar știm cine ne ne vrea morți… Rusia și papagalii plătiți de ei, gen sputahatnik, sosovaisteauaeiaica și atotfumatoruldeiarba Georgel…

  • Va da voie acolo la Tiraspol sa vorbiti ca inamicii din vestul decadent, Ivane?
   Fuguta la moaste, lasa limba lu’ Scutura Sulita

 4. iar poze cu ninjalaii manelisti?!

  • Ba @John la orice articol, si daca e despre fotbal, tu esti cu legebeteul in gura :)) Ce-ti mai place… eu sincer cred ca te-a parasit iubitul si acum esti razbunator :))

 5. s-au scolarizat la Canal, popii, la Maskva…

 6. De precizat ca Sputnik este interzisa în Rusia
  iar la Moscova vaccinarea este obligatorie.
  Nici într-un caz rusii nu sunt atât de idioți încât sa_si devoaleze conservele din România dandu_le premii sau laudandu-i în reviste.
  După înțelegerea mea nu ar fi exclus ca domnii Tapalaga și Pantazi sa fie oamenii Moscovei.

 7. Între voi provax? Ca unii dintre ceilalți am tocit tastatura și nimic. Am pus vreo 10 mesaje și doar vreo 3 publicate. Ăsta dacă apare e doar ca să demonstreze că ce susțin nu ar fi adevărat. Haide pa!

 8. Daca citim tot ce a spus prelatul, vedem ca e doar impotriva impunerii certificatului si a vaccinarii obligatorii. – o chestie de bun simt, pina la urma.
  Daca ,Gheorghe Hagi, spre exemplu, spunea acelasi lucru, si era laudat de Sputnik, nu mai aveam nicio indoiala ca e un neneorocit de agent rus. nu-i asa?!

  • Tu stii mai bine Sau inca nu v-au dat lista cu colegii?

  • @T
   Eu am o lista de colegi ce cuprinde vreo 80 de procente din populatia Romaniei, care sunt impotriva obligativitatii certificatului si a vaccinarii.
   Cam multi agenti rusi in Romania, nu crezi?

  • @T
   Eu am o lista de agenti care contine vreo 80 de procente din populatia Romaniei, care sunt impotriva obligativitatii certificatului… tu al cui agent esti? Cumva al BIG FARMA?

  • Cam mare lista razvanel cu 80% din populatia Rom,aniei Esti sigur ca e 80% si nu 90% Ca daca tot delirezi ce mai conteaza

  • Interesant e ca voi cei care sustineti libertatea si drepturile omului pe de alta parte doriti ca anumite categorii de oameni cu alte orientari sexuale sa nu aibe aceleasi drepturi ca si voi…… pai cum e libertinilor ??

 9. Acest arhiepiscop va deveni in curand un erou

  • Poate, dar doar între ăia care cred că a venit bau-bau noaptea și a însărcinat-o pe Mărioara, care era fată cuminte, cică.

  • Andrei, când te trezești după cura de „legale”, fa bine si cere iertare, mare blasfemie ai spus….sau esti partenera lui Bulai, useristul ala cu baloanele,….pentru cei ca tine, as reînvia o saptamana Inchizitia….aia de lângă Bruxelles, noua voastră Mecca

 10. Dar Sputnik va face publicitate vouă? :))

 11. Popimea exulta ca a crescut semnificativ numarul de inmormantari si parastase. Banutul sa iasa!

 12. Solutia, scoaterea partidului antiromanesc haur în afara legi

 13. Daca era laudat de presa sorosisto progresista atunci nu era problema….ce sa te astepti de la niste redactori progresisti…..

  • Vb sa nu adormi. Presa progresista nu avea cum sa laude ineptiile astuia. Numai distrusii de rusi. Mor de foame dar ii freaca grija de altii.

 14. Mai are timp de d’astea? Conform Gazetei Oltului Arhiepiscopul Buzăului e în mare amor cu Episcopul Oltului …. deh, iubirea mai și smintește câteodată

 15. Sputnik nu este o publicatie placuta in Rusia, dimpotriva, este interzisa.
  iar redactorul sef, sau director tocmai ce a cazut pe fereastra de la etajul 4 si a decedat, in Moscova.
  Cum puteti spune ca este Rusia in spatele Sputnik?
  Sunt pro Rusia ei, dar si pro a aduce democratia in Rusia :))))

  • E gluma anului Sputnik nu e interzisa in rusia ba chiar e finantata de guvern Sputnikul de care vorbesti, in rusa, e cu totul altceva E o publicatie de dreapta nationalista care tocmai a pierdut redactorul ce ” a sarit” pe geam

 16. Popa asta e un prostan . Pina si Teodosie gindeste mai profund si recunoaste COVIDUL .

 17. Este bun in partidul lui Ciolacu.

 18. Cand apare cate un POPA cu doctorat in doftorie ma apuca groaza. Sa minti in altar ca daca te vaccinezi iti cresc solzi iar patriarhia sa pastreze asemenea indivizi care lucreaza impotriva ”pacatului” e deja prea mult !
  Cu acest adept al LIBERTATILOR e greyu sa-l intrebi cum ramane cu ”libertatile” enoriasilor intr-un stat democratic ? Exista constrangeri ? Se oficiaza o slujba de ”trecere in lumea cealalta” daca nu-i ”plecatul” cu TAXA LA ZI ? Sau un botez fara chitanta ? Exista o CONTRANGERE pentru preotii sa-si realizeze PLANU la vanzarea lumanarilor ? Ca sa nu zic de poziția bisericii fata de alte libertati .

 19. Dar daca fratele lui Base cere spaga in numele Basaului suprem, nu exista nicio legatura intre cei doi.

  Ioana Basescu ia si ea spaga pe motiv ca e fiica tatalui? Tot asa, Basaul ramane imaculat.

  Da, sa-l fi laudat Ioana Basescu pe Basau pe un blog, altfel discutam. Abia atunci ar fi fost Korupzionen.

 20. :))) „dictatura sanitara”, apa si sapunul sunt uneltele diavolului, feriti-va!