G4Media.ro

Arhiepiscopia Tomisului contestă amenda Poliției Locale în cazul construcțiilor fără aviz de…

Sursa foto: Cosmin Uhrenciuc Photography

Arhiepiscopia Tomisului contestă amenda Poliției Locale în cazul construcțiilor fără aviz de la Palatul Arhiepiscopal: “Este ilegală/ Primăria trebuia, dacă voia, să ne autorizeze în trei zile”

Arhiepiscopia Tomisului consideră ilegală amenda aplicată de Poliția Locală în cazul lucrărilor de la acoperișul Palatului Arhiepiscopal și o va contesta, a declarat Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei pentru Info Sud-Est.

 • “Arhiepiscopia Tomisului va contesta amenda pentru că o considerăm ilegală din următorul motiv: Legea 50 obligă pe proprietarul unei clădiri de patrimoniu să ia măsuri de urgență pentru securizarea clădirii în situația unor amenințări. Suntem în condiții de iarnă, prin urmare, neavând acoperiș, clădirea este în pericol să se degradeze foarte mult. De aceea, încă din 24 decembrie am depus pentru autorizarea unui acoperiș provizoriu, atât la primărie, cât și la Ministerul Culturii și DJC documentația necesară pentru a fi avizată. DJC deja ne-a dat un aviz favorabil. Legea 50 spune că în situație de urgență se poate emite autorizație de construcție în trei zile. Primăria Constanța, deși a primit documentația pe 24, a înregistrat-o abia pe 27 decembrie, iar la data la care vorbim încă nu ne-a dat autorizație pentru acoperișul temporar. Prin urmare noi ne aflăm pe de o parte sub obligația legii de a proteja clădirea în situații de intemperii, pe de altă parte primăria trebuia, dacă voia, să ne autorizeze în trei zile, și nu a făcut-o. De aceea socotim această amendă ilegală și o vom contesta”, a transmis Tănăsescu.

Citește integral pe Info Sud-Est. 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. biserica de pe trotuar e tot acolo? va joaca pe degete Mache.

 2. fac 2pi pe bor si arhiepiscopia de la constanta

 3. Teodosie a pierdut contactul cu realitatea,s inceput sa se creada Kiril.
  Pai ala are imputernicire si de la Dumnezeul Ortodox pe rit vechi care e cel mai tare Dumnezeu,mult mai mare in grad decat ala catolic,musulman sau budist si de la Kgb.
  Pai al nostru autorizat de Dumnezeu pe rit nou si Sri nu poate emite tot atatea pretentii.

 4. De cand nu plătesc impozite sunt stat in stat!averi si averi!

 5. Biserica aia pe trotuar mai exista? Sau trebuie sa primeasca autorizatie in 3 zile?

 6. Absolut toate procesele le-a câștigat.
  Prin urmare e de presupus ca și pe acesta îl va câștiga. Deci, cred ca ar fi cazul sa fiți onesti. Eu cred ca omul are dreptate.

 7. Teodosie, ești o jignire pentru Creștinism! Idolatrule, ia-ți cadavrele, oscioarele, banii făcuți din șmecherii și toți fanii tăi cu IQ de găină și duceți-vă unde vedeți cu ochii! Să venerați oscioare la șefii voștri din Rusia.

 8. Cand ii da BOR sau alta civila autoritate – UN SUT IN COOR acestui bandit ? Chiar ne batem joc si de religie si de legile statului NUMAI pentru ca avem barba ! Un PUNGAS ajuns mare cleric ! Dat jos de BOR< caterisit si trimis in SURGHIUN la o manastire cu post negru permanent : Apa si paine (veche daca se poate ! Ca o merita cu prisosinta !!)