G4Media.ro

Arhiepiscopia Romano-Catolică: Credincioșii să nu mai dea mâna cu ceilalți în momentul…

Arhiepiscopia Romano-Catolică: Credincioșii să nu mai dea mâna cu ceilalți în momentul dăruirii semnului păcii. Se va evita contactul direct cu relicvarele

Arhiepiscopia Romano-Catolică din București a adoptat o serie de măsuri de prevenție împotriva Coronavirusului pe care le-a transmis, joi, printr-un comunicat de presă. O măsură similară a fost luată și de Biserica Ortodoxă Română.

Măsurile de prevenție au fost decise după consultarea cu specialişti în domeniul medical, în urma confirmării unei persoane infectate cu noul coronavirus și a existenței altor persoane considerate suspecte medical ori izolate la domiciliu:

”Astfel, în perioada următoare, credincioșilor li se recomandă să renunţe la gestul însemnării cu apă binecuvântată, pentru a evita atingerea aghiazmatarelor, şi să nu mai dea mâna cu ceilalţi participanţi la Sf. Liturghie, în momentul dăruirii semnului păcii. De asemenea, se va evita contactul direct al credincioșilor cu relicvarele, iar ministranții şi sacristanii vor avea și ei obligația de a se spăla pe mâini înaintea fiecărei celebrări liturgice”, se arată în comunicatul transmis de Biserica Catolică.

”Totodată, Arhiepiscopul le recomandă persoanelor cu vârsta peste 70 de ani, celor vulnerabili din punct de vedere medical (cu diabet, boli cardiovasculare, respiratorii, hepatice etc) şi celor care prezintă simptome de răceală „să evite prezența în biserici și capele la momentele de rugăciune comunitară” și să se unească în rugăciune „prin participarea la devoţiunile (Rozariu, Calea Crucii) şi la Sfintele Liturghii care sunt transmise în direct pe internet din Catedrala Sf. Iosif, pe site-ul www.catedralaonline.ro ”, mai transmite biserica.

„Aceste recomandări comunitar-liturgice  – arată ÎPS Aurel Percă – se adaugă măsurilor de prevenție indicate deja de autorități: spălarea des pe mâini, cu săpun, sau folosirea de dezinfectat; evitarea atingerii feței cu mâinile nedezinfectate; autoizolarea și avizarea autorităților sanitare în cazul prezenței simptomelor de răceală sau a intrării în contact cu persoane bolnave. Respectarea recomandărilor autorităților statului privind Covid-19 nu este doar o obligație civilă, dar și una morală și creștinească, dictată de binele comun, grija față de aproapele și prețuirea vieții”, se mai arată în comunicatul transmis joi de Arhiepiscopia Romano-Catolică din București.

sursa foto: Vatican News

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Si la ortodocși cum e? Moaștele sunt sfinte si virusul nu rezista.

  2. Era odata ca niciodata Unul, care cand atingea orbii le revenea vederea, schiopii alergau, mortii inviau, el nu patea nimic si acum voi sfatuiti oamenii sa nu dea mana unii cu altii? Pai e doar o simpla gripa sau voua va e teama sa nu se vindece careva?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.