G4Media.ro

Arhiepiscopia Iașilor anunță doar ”o analiză” în cazul călugărului anti-vaccin, deși Patriarhia…

Arhiepiscopia Iașilor anunță doar ”o analiză” în cazul călugărului anti-vaccin, deși Patriarhia a cerut sancțiuni rapide: ”Dumnezeu să ne ierte pe toţi cei care poate nu împlinim cum se cuvine voia Sa”

Arhiepiscopia Iașilor, în subordinea căreia se află călugărul anti-vaccinist lansat Teodosie Paraschiv de la Mănăstirea Durău, a anunțat marți că ”se va face o analiză a acestei situații”, deși Patriarhia Română ceruse sancționarea rapidă a acestuia.

”Referitor la cele sesizate în spațiul public despre unele cuvântări și anumite texte ale Protosinghelului Teodosie Paraschiv, slujitor la Mănăstirea Durău din Neamț, facem precizarea că ele nu reprezintă un punct de vedere oficial al Bisericii, ci reprezintă opinii strict personale. Evident, se va face o analiză a acestei situații”, arată preotul Constantin Sturzu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor.

Cu doar câteva ore mai devreme, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, criticase dur mesajul anti-vaccinist lansat de călugărul moldovean și ceruse ca structura locală de care acesta aparține, adică Arhiepiscopia Iașilor, să îl sancționeze rapid. Arhiepiscopia Iașilor e condusă de Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolit al Moldovei (Foto).

În locul sancțiunii cerute de Patriarhie, Arhiepiscopia Iașilor arată în comunicatul citat că ”în aceste vremuri complicate, tocmai din partea clericilor se cere mai multă prudență și mult discernământ cu privire la informațiile care circulă pe internet sau pe alte canale publice. Poziția Bisericii a fost încă de la începutul pandemiei aceea de a îndemna credincioșii să se informeze și să se sfătuiască în privința problemelor de sănătate cu medici, cu persoane competente. Este esențial să cultivăm o credință vie și plină de nădejde, nu să inducem teamă și panică. „Dumnezeu nu ne-a dat duhul temerii, ci al puterii şi al dragostei şi al înţelepciunii” (II Timotei 1, 7). Prin urmare, de la înălțimea amvonului se cuvine a se predica Evanghelia, „în duh și în adevăr”, iar nu păreri personale și controversate. Dumnezeu să ne ierte pe toţi cei care poate nu împlinim cum se cuvine voia Sa! Să ne ierte şi să ne întărească pentru a trece cu bine, sănătoşi și înțelepțiți de această grea încercare venită asupra noastră, îngăduită și pentru păcatele noastre”.

Teodosie Paraschiv, duhovnicul Mănăstirii Durău, a ținut mai multe predici în care a făcut declarații stupefiante, despre existența unui Guvern Mondial creat de extratereștri, controlul oamenilor prin cipurile din vaccin și despre magneți la locul injecției, transmite Reporter de Iași. „Te vaccinezi, ți-ai semnat condamnarea la moarte. Să nu vă otrăviți copiii!”, este mesajul transmis de călugăr. (Sursa: Basilica.ro)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Si-a pierdut mintile Gandalf

 2. Sau a defaimat Sfantul Vaccin, si trebuie penalizat pe linie BOR?

 3. Da, trebuie o analiză. Dar totodată trebuie analizați și preotii care recomandă vaccinul.
  Este imoral ca biserica sa se amestece în chestiuni medicale unde nu au nicio competenta.
  Există niște cercetatori care au arata ca în ultimii 2 ani s_au produs în jur de un milion de studii medicale legate de covid. Biserica se pricepe sa le interpreteze?

 4. ”…facem precizarea că ele nu reprezintă un punct de vedere oficial al Bisericii, ci reprezintă opinii strict personale.” Hai nu zău!

  Dar de ce nu termini fraza? ”…ci reprezintă opinii strict personale ale clericilor și tuturor înalților ierarhi ai Bisericii Obscurantist – Medievale Române, largi fie-le buzunarele și numeroase acatistele, înmormântările și parastasele credincioșilor de a căror naivitate abuzează.”

  OBS
  Și la M-rea Petru Vodă, județul Neamț, s-a deschis o profitabilă spălătorie de creiere unde, cetățeni îmbrăcați în negru suflă în urechile auditoriului cuvinte otrăvite ce îi vor duce pe mulți la groapă. Nu se vor opri decât atunci când se vor fi înmulțit cu asupra măsură numărul de orfani, de văduvi și de părinți ce își plâng copii plecați prematur la cele veșnice.

 5. Acum doua saptamani eram pe platoul Ceahlaului. Am intalnit patru calugari care se odihneau sprijiniti in bat in grup. Erau negri ca niste draci ,nespalati , cu niste barboaie negrijite , fete crancene, privire furioasa cand am trecut pe langa ei si le-am dat buna ziua. Niciunul n-a catadixit sa raspunda. Mai la vale altul baga spaima intr-o biata femeie tot cu un mesaj anti vaccin. Stalin avea studii teologice si cunostea bine soiul. Le-a tuns barbile si i-a bagat in colhozuri… Ma intreb cum de nu le este rusine ca oameni in toata firea sa traiasca din pomeni si din banul vaduvei, babelor si ai celor mai nenorocosi dintre noi.

  • Si eu am fost intr-o vizita tot asa la o manastire si am vazut un calugar cu un chip atat de luminat ca n-o sa-l uit prea curand. Transmitea numai liniste. Noua ne-a raspuns cand l-am salutat.
   Se saluta asa: „Doamne-ajuta!”

 6. Acum dincolo de campania aste de public shaming şi denunţare a celor „anti”, nu denunţă nimeni scoaterea testarii din Certificat, fapt care le face imposibil celor cu contraindicatii clare să mai intre undeva, inclusiv să se cazeze pentru a-şi rezolva probleme de ordin medical? [la Cluj poti astepta internarea destul de mult]
  Nu reclama nimeni că nu s-a rezolvat problema suspendarii interventiilor chirurgicale, care in cateva saptamani devin din „elective” urgenţe?
  Ne mai ducem mult după fente jurnalistice care ne distrag de la esential?

 7. Pfizer bate BOR-ul.