G4Media.ro

Arestări în Marea Britanie după ce fanii fotbalului și-au bătut joc de…

sursa foto: Facebook/ The Bradley Lowery Foundation

Arestări în Marea Britanie după ce fanii fotbalului și-au bătut joc de un copil care a murit de cancer

Doi bărbați au fost arestați după ce un copil care a murit de cancer a fost batjocorit la un meci din Marea Britanie, Sky News. Copilul era suporter al echipei Sunderland și suferea de un cancer rar, neuroblastom, cu care a fost diagnosticat când avea doar 18 luni. El a murit în 2017, la vârsta de șase ani. Un telefon în care apărea o fotografie cu chipul său a fost fluturat după înfrângerea cu 3-0 a clubului în fața lui Sheffield Wednesday. 

Poliția din South Yorkshire spune că un tânăr de 27 de ani și un bărbat de 31 de ani sunt reținuți sub suspiciunea de ultraj contra bunelor moravuri și rămân în custodia poliției.

Incidentul a avut loc în timpul meciului dintre Sheffield Wednesday și Sunderland, vineri.

Două persoane au fost fotografiate în timp ce țineau în mână un telefon care părea să arate fața lui Bradley Lowery în timp ce râdeau după înfrângerea cu 3-0 a clubului în campionat cu Sunderland.

Părinții lui Bradley, Carl și Gemma Lowery, au fost vizitați de poliția din Durham după ce au primit mai multe apeluri și mesaje cu privire la fotografii.

Tânărul fan al lui Sunderland a suferit de un cancer rar în copilărie, neuroblastom, care a fost diagnosticat când avea 18 luni, și a murit în 2017, la vârsta de șase ani.

Într-o declarație după incident, Fundația Bradley Lowery a mulțumit Sheffield Wednesday pentru condamnarea rapidă a incidentului – și pentru sprijinul arătat de fani.

Doamna Lowery a spus: „Nu am avut nici o problemă: „Așa cum spunem întotdeauna, cancerul nu are culori – și după cum știm cu toții, poate afecta pe oricine în orice moment”.

Sheffield Wednesday a criticat „comportamentul scandalos și absolut deplorabil”, adăugând: „Nu putem decât să ne cerem scuze pentru suferința indubitabilă cauzată familiei și prietenilor lui Bradley”.

Bradley a fost o mascotă pentru Anglia și Sunderland și a legat o prietenie strânsă cu atacantul Jermain Defoe, care l-a numit „cel mai bun prieten” al său.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. „Bradley a fost o mascotă pentru Anglia și Sunderland … ” Punct.

    • Așa sună când cineva ca andeeea dinu ia articole din afara folosind formula: copy – paste + google translate.

    • @ OK – Asa e, tare nefericita alegerea termenului de catre don’soara… Cine cunoaste limba engleza ar trebui sa stie ca e destul de saraca in expresi si termeni specifici, spre deosebire de limba romana.