G4Media.ro

Arest la domiciliu pentru un poliţist din Botoșani acuzat de corupţie, abuz…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Arest la domiciliu pentru un poliţist din Botoșani acuzat de corupţie, abuz în serviciu şi divulgare de informaţii secrete/ El ar fi luat mită ca să nu cerceteze furtul unui telefon mobil și ar fi furnizat unui jurnalist informații secrete de serviciu care au apărut apoi în presă

Un agent de poliţie din Botoşani acuzat de corupţie, abuz în serviciu şi divulgare de informaţii secrete a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile, în baza unui mandat emis, miercuri, de Tribunalul Botoşani, scrie Agerpres.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, judecătorii au respins propunerea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani de arestare preventivă a poliţistului în vârstă de 44 de ani.

Pe perioada arestului la domiciliu, agentul are interdicţia de a lua legătura cu celelalte persoane suspecte din dosar şi cu martorii.

Agentul a fost reţinut, marţi, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani într-un dosar în care este suspectat de comiterea de infracţiuni de corupţie, abuz în serviciu şi divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice, se arată într-un comunicat al Direcției Generale Anticorupţie (DGA).

Potrivit sursei citate, poliţistul a fost reţinut după ce în cursul zilei de marţi ofiţerii de poliţie judiciară ai Serviciului Judeţean Anticorupţie Botoşani din cadrul DGA, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, au pus în executare trei mandate de percheziţie domiciliară, din care unul la sediul Poliţiei Municipiului Botoşani- Biroul de Investigaţii Criminale, într-un birou în care îşi desfăşoară activitatea agentul de poliţie şi două la imobile aparţinând acestuia.

Anchetatorii susţin că, în cursul lunii ianuarie 2023, agentul de poliţie „a acceptat promisiunea de dare de mită făcută de către o persoană fără calitate specială, suspect în cauză, care i-a oferit o sumă de bani, cu privire la cercetările unei fapte de natură penală, respectiv furtul unui telefon mobil pe care aceasta a sesizat-o”. Din cercetări a rezultat faptul că, în aceste împrejurări, agentul de poliţie nu şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu.

Totodată, în perioada noiembrie 2022- mai 2023, agentul de poliţie a furnizat unui jurnalist de la o publicaţie locală informaţii secrete de serviciu sau nepublice, informaţii care, ulterior, au fost publicate în articole de presă, fiind afectate interesele şi activitatea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani. Totodată, în aceeaşi perioadă i-a divulgat unei alte persoane, fără calitate specială, faptul că este cercetată în cadrul mai multor dosare penale ce se află pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani.

DGA precizează că faţă de agentul de poliţie judiciară s-a mai reţinut în sarcina sa faptul că, în calitate de agent de poliţie judiciară, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, cu intenţie, procurându-le astfel unor persoane beneficii nepatrimoniale reprezentate prin eludarea răspunderii penale şi contravenţionale.

„În cauză se mai efectuează acte de urmărire penală cu privire la activitatea infracţională a altor două persoane, fără calitate specială, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi complicitate la dare de mită”, se mai arată în comunicatul DGA.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...