G4Media.ro

ArcelorMittal anunţă concedieri, în cadrul planului de reducere a costurilor cu un…

ArcelorMittal anunţă concedieri, în cadrul planului de reducere a costurilor cu un miliard de dolari / Compania deţine în România unităţi de producţie la Iaşi, Roman şi Hunedoara

ArcelorMittal, cel mai mare producător de oţel din lume, intenţionează să renunţe la 20% din personalul de birou în cadrul planului de reducere a costurilor cu un miliard de dolari, după ce joi a raportat un profit trimestrial peste estimări, transmite Reuters.

De asemenea, grupul a informat că directorul financiar Aditya Mittal va prelua funcţia de director general de la fratele său, Lakshmi, care a înfiinţat compania în 1976 şi va deveni preşedinte executiv.

„Am lucrat strâns împreună de când el s-a alăturat companiei, în 1997, şi într-adevăr în ultimii ani am condus efectiv firma împreună”, a afirmat Lakshmi Mittal.

Familia Mittal deţine peste 35% din companie.

ArcelorMittal, care are aproximativ 190.000 de angajaţi, a anunţat că va implementa în următorii doi ani un program de reducere a costurilor cu un miliard de dolari. Acesta include sporirea productivităţii, scăderea numărului de furnizori şi reducerea cu o cincime a personalului de birou.

Lakshmi Mittal a declarat că în trimestrul patru din 2020 condiţiile de pe piaţă s-au îmbunătăţit şi compania estimează acum o creştere a cererii de oţel de 4,5 – 5,5% în 2021.

Compania va relua plata dividendelor, de 0,30 dolari pe acţiune, şi va returna acţionarilor încă 570 milioane de dolari printr-un nou program de răscumpărare de acţiuni.

Compania, cu sediul în Luxemburg, a dat asigurări că impactul celui de-al doilea val al pandemiei de coronavirus (Covid-19) a fost limitat până acum asupra clienţilor săi din domeniul industriei, construcţiilor şi auto.

Profitul de bază aproape s-a dublat în trimestrul patru din 2020, la 1,73 miliarde de dolari, în timp ce analiştii se aşteptau la 1,47 miliard de dolari.

ArcelorMittal deţine în România unităţi de producţie la Iaşi, Roman şi Hunedoara.

Sursa: Agerpres

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Aditya e fii-su bre.

  2. Cat plateste Acelor Mittal pentru tona de CO2 si pentu 1kg de NOx degajate in aer?

    Intreb pentru un prieten cu autovehicul Euro 3, cica nu se intelege cu ministrul mediului, si vrea sa-l convinga in limbajul universal al matematicii … 💡