G4Media.ro

Arafat: Trendul descendent nu trebuie să ne păcălească/ Abordarea noastră este menţinerea…

Arafat: Trendul descendent nu trebuie să ne păcălească/ Abordarea noastră este menţinerea măsurilor care au fost/ Am văzut că de la normalitate până la un nou val grav putem ajunge foarte rapid, în 2-3 săptămâni

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat că trendul descendent al cazurilor de COVID-19 nu trebuie să ne păcălească şi consideră că încă se impune menţinerea restricţiilor, mai ales că din 8 februarie va începe şi şcoala.

  • ”Trendul descendent nu trebuie să ne păcălească, să spunem că totul este bine. Am primit această întrebare de la mai multă lume şi mai ales că în mai multe ţări face ravagii deja tulpina nouă. Până nu avem mai multe persoane vaccinate, mai vine şcoala care se va deschide, mai vin alte aspecte care ne vor face să spunem, uite că iarăşi creşte, deci trebuie să fim extrem de atenţi. Abordarea noastră este menţinerea măsurilor care au fost. (…) Sperăm că aceasta va fi decizia finală că în 8 februarie şcoala va începe, aşa că ridicarea unor restricţii cred că nu e cazul în acest moment. Vor fi analize, este posibil să se ia decizii pe baza evoluţiei la noi, dar şi în alte ţări care vedem, unele dintre ele au probleme serioase”, a declarat Arafat la TVR, marţi seară.

Secretarul de stat a precizat că sunt mai mulţi indicatori care sunt urmăriţi, iar unul dintre aceştia este internarea la terapia intensivă.

  • ”Avem mai mulţi indicatori pe care îi urmărim, unul dintre indicatori este internarea în terapia intensivă. Din momentul în care la internarea în terapia intensivă avem un platou, o uşoară scădere şi chiar vedem că numărul nu este în creştere continuă, înseamnă că nu avem un număr mare de infecţii de care nu ştim. Deci situaţia este totuşi sub control, da, sunt multe cazuri de care nu ştim că sunt pozitive, dar avem alţi indicatori care ne arată că situaţia totuşi nu este atât gravă la acest moment. Dar asta nu e asigurare că putem face absolut orce şi să revenim la normalitate, pentru că am văzut că de la normalitate până la un nou val grav, putem ajunge foarte rapid, în 2-3 săptămâni”, a mai declarat Arafat.

sursa: News.ro, sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Numai pe rafila-l pacaleste ca el gandeste mai incet, de jos in sus. Unul ca el poate provoca dezastre pentru o tara intreaga.

  2. Arafat, nu este nevoie de tine in alta parte? Poate gasesti alceva, unde te pricepi!?

  3. Amânăm normalitatea…Ridicati-l in slavi pe Arafa(tis), căci frustraților le place să trăiască în restricții!

    • Nici mie nu-mi plac restrictiile, dar n-ai ce face.
      Da-l dracu’ de virus, hai sa-ncingem o mandra hora romaneasca, cand toata Europa de Vest este/reintra in carantina. Ca doar virusul nu traverseaza frontiera, e oprit de ignoranti. Daca nu vezi virusul cu ochii tai, nu inseamna ca nu exista…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.