G4Media.ro

Arad: Peste 25 de tone de deşeuri din PET-uri şi textile, oprite…

Sursa foto: Poliția de Frontieră

Arad: Peste 25 de tone de deşeuri din PET-uri şi textile, oprite la graniţa cu Ungaria

Peste 25 de tone de deşeuri din PET-uri uzate şi textile, care urmau să intre în ţară prin Punctele de Trecere a Frontierei Borş şi Nădlac II, au fost oprite la graniţă de autorităţi, şoferii neavând documente legale, relatează Agerpres.

La Borş, poliţiştii de frontieră au verificat un TIR condus de un român în vârstă de 48 de ani, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, PET-uri uzate de la o societate comercială din Slovacia pentru o firmă din România.

„Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Gărzii de Mediu Oradea. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat cu PET-uri uzate care erau de fapt deşeuri, pentru care şoferul nu a prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru transferul de deşeuri. În total, vehiculul transporta peste 15.000 de kilograme de deşeuri”, a informat, joi, Poliţia de Frontieră Română.

La Nădlac II, au fost oprite la intrarea în ţară 9,5 tone de deşeuri textile. TIR-ul în care se aflau era condus de un român, care avea documente pentru „textile second-hand” aduse din Norvegia.

Şi în acest caz au existat suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor, iar poliţiştii de frontieră arădeni au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului General Bucureşti din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, care, în urma analizei documentelor prezentate, au stabilit faptul că „încărcătura supusă controlului nu îndeplineşte condiţiile legale de intrare pe teritoriul ţării, şoferul neavând documentaţia necesară prevăzută de lege pentru transferul de deşeuri”.

În ambele cazuri, autorităţile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a mărfurilor transportate.

Sursa foto: Poliția de Frontieră

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. Nu se mai termina frate cu gunoiul asta.

  Si astea sint doar ce depistate.

  • Pana nu se trece la confiscarea mijloacelor de transport, vor incerca in continuare. Nu au cum sa le prinda pe toate.

  • Transportatorul nu cred ca are comform legislatiei vreo raspundere asupra ce transporta.
   Unul prins si 99 trecute sa zicem e putin.
   La alimente intra toate otravurile care de multe ori nu respecta normele ue, nimeni nu le verifica. Asa cer interesele, sanatatea oamenilro fiind neimportanta.
   Trebuie luate ceva masuri radicale. Legislatia europeana nu stiu ce ne permite, dar cea nationala cred ca ar ajuta. Trebuie curaj si determinare care cred ca lipsesc la lichele.
   Sat fara caini unde totul e de vanzare.

  • Sa le depoziteze în păduri, in loc de copaci. Ursii oricum vrea udmr sa ii împuște pe toți. Ce sa facem cu atâta natura

 2. Cele cu deseuri din hartie vin la Suceava si nu le opreste nimeni.
  Si ard in cazanul de la fabrica franceza Ambro, poluand si intoxicand cetatenii.
  Iar autaritatile si locale si centrale, care sunt pnl si usr (si se bat cu caramida in piept ca lupta cu poluarea), nu faca bsolut nimic.
  De ce oare?
  Stie sa-mi raspunda vreun penelist sau userist?

 3. Ce să mai domne! Suntem patrioți rău, la lins și supt moaște primii și profesori la politică, fotbal și „haidi boss să fie bine ca să nu fie rău!”.

 4. Hai ca e desteapta schema. Noi importam deseuri pe bani buni, apoi le aruncam in rauri si ajung inapoi in Ungaria. Asta e chiar patriotism 😂