G4Media.ro

Aproximativ patru milioane de locuitori din apropierea Beijingului sunt plasaţi în carantină,…

Sursa foto: Unsplash / Ezreal Zhang

Aproximativ patru milioane de locuitori din apropierea Beijingului sunt plasaţi în carantină, înainte de marea reuniune a Partidului Comunist Chinez din toamnă

Aproximativ patru milioane de locuitori ai provinciei Hebei, din proximitatea Beijingului, au fost plasaţi în carantină marţi, în efortul de a evita orice răspândire a epidemiei de Covid-19 înainte de marea reuniune a Partidului Comunist Chinez (PCC) din toamnă, relatează AFP.

Locuitorii oraşelor Chengde şi Xinle, din provincia chineză Hebei, trebuie să rămână izolaţi în case până la sfârşitul săptămânii în efortul de a gestiona noul focar de Covid.

În plus, peste 13 milioane de locuitori din localitatea Tianjin (nord), învecinată cu Beijingul, trebuie să facă marţi un test PCR în urma apariţiei a peste 80 de cazuri pozitive în două zile. Spre deosebire de aproape toate celelalte ţări, China continuă să aplice o politică strictă anticovid.

Autorităţile decretează carantine localizate, impun în anumite locuri efectuarea de teste PCR la fiecare 72 sau chiar 48 de ore şi impun carantina oricărui călător care pleacă în altă provincie. Această politică are repercusiuni puternice asupra economiei şi ar trebui relaxată înaintea celui de-al 20-lea Congres al Partidului Comunist Chinez (PCC), care va fi organizat în lunile următoare.

Preşedintele chinez Xi Jinping ar trebui să îşi asigure al treilea mandat ca secretar general al organizaţiei politice.

Varianta Omicron pare să se răspândească în ultimele zile din nou în oraşele mari. În Chengdu (sud-vest), cel mai mare oraş din jumătatea de vest a ţării, autorităţile au impus carantina în zonele rezidenţiale, solicită un test PCR efectuat în ultimele 24 de ore pentru a părăsi teritoriul municipal şi au îndemnat locuitorii să evite călătoriile ”neesenţiale”.

În Shenzhen (sud), o mare metropolă cu 18 milioane de locuitori specializată în noi tehnologii, două districte sunt parţial închise şi cea mai mare piaţă de electronice din lume, Huaqiangbei, este, de asemenea, închisă.

”Anunţul carantinei a venit brusc. Am avut doar câteva ore să ne punem mărfurile în depozite şi să le închidem”, a declarat Chen, un vânzător, pentru AFP.

În total, 35 de noi cazuri pozitive au fost raportate marţi în Shenzhen. În cartierul Futian, unde se află sediul administraţiei municipale, cinematografele, unităţile de karaoke şi parcurile sunt închise până vineri.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...