G4Media.ro

Aproximativ 200 de membri ISIS au evadat în urma unui atac asupra…

Aproximativ 200 de membri ISIS au evadat în urma unui atac asupra închisorii în care se aflau

Autorităţile afgane erau marţi în căutarea a circa 270 de prizonieri, cei mai mulţi combatanţi ai grupării jihadiste Statul Islamic, care au reuşit să evadeze după atacul sângeros asupra unei închisori din Jalalabad (est), potrivit AFP, citată de Agerpres.ro.

Cel puţin 29 de persoane, între care civili şi deţinuţi, şi-au pierdut viaţa în asaltul asupra închisorii efectuat duminică de jihadişti, cu lupte care au durat până luni după-amiază.

Peste 1.300 de prizonieri au încercat să scape, a indicat un înalt responsabil afgan din domeniul securităţii, sub rezerva anonimatului. Dacă cei mai mulţi au fost capturaţi sau s-au predat după ce au fost încercuiţi, ‘270 sunt în continuare în libertate’, a spus el.

‘Cei mai mulţi dintre aceştia sunt membri ai ISKP’, a precizat responsabilul citat, făcând referire la Statul Islamic din provincia Khorasan, ramura estică a grupării. Unii dintre ei sunt responsabili de atacuri, a declarat pentru AFP un alt reprezentant al forţelor de securitate afgane.

Attaullah Khogyani, purtător de cuvânt al provinciai Nangarhar, a cărui capitală este Jalalabad, a confirmat că numeroşi deţinuţi se află încă în libertate, fără să poată preciza numărul membrilor Statului Islamic aflaţi printre ei.

Atacul asupra închisorii a intervenit în ultima zi a unui armistiţiu între forţele afgane şi talibani, după trei zile de calm relativ. ISKP nu a luat parte la această încetare a focului.

Cu toate acestea, guvernul afgan a atribuit atacul talibanilor, acuzându-i de uciderea a 20 de persoane şi rănirea altora 40 pe durata armistiţiului şi de încălcarea acestuia de 38 de ori.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.